Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes žere trávu je to u psů normální?

Od: fedr odpovědí: 11 změna:

Dobrý den poslední dobou náš pes neustále každý den žere trávu a ještě se oblízne je tohle u psů normállní že žerou trávu a můžu mu v tom nějak zabránit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jojo, psi trávu žerou. Když mají trošku problém s trávením, jsou jako králíci. Někdy trávu vyblinkají a někdy vykadí. Srandovní je, že ta tráva v hovínku je jako čerstvá a nevýjde celá. Pes se snaží, ale nic, tráva jen z prdelky čouhá. Páník musí vytáhnout. :-D

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, je to normální a bránit tomu nemá žádný význam. Pes není hlupák a ví, proč to dělá. Když budete pozorný, tak možná zjistíte, že mu chutná jen některý druh trávy a jiného si ani nevšimne. Zdravím!

hodnocení

0x

Je to OK, po zimě si rovnají trávení. Občas to i vyvrhnou a někteří mají dokonce tendenci to opět pozřít. Zůstaňte v klidu.

hodnocení

0x

Ano, je to normální. Já jen dodám,že trávu žerou i kočky, včetně těch našich.

pohanka*
hodnocení

0x

Si děláte srandu? Máte psa a nevíte základní věci? Jak je výše uvedeno, psi se tím čistí. A druhá věc, žerou určitý druh trávy, protože jim chybí vitamíny, i přes domestikaci neztratili své pudy a intuici. Nedivte se, protože granule nejsou přirozené krmivo. Kdo dává psovi syrovou strouhanou mrkev, šťávu z citronu, nebo kyselé zelí? Tedy do vařené, nebo syrové stravy. Asi málokdo.

Jsou vyjímky, kdy pes sežere na co přijde - rajče, okurku, mandarinku apod.. O pejscích je zde plno dotazů a více majitelů psů již o krmení vybíravých a mlsných mazlíků zde psalo.

K tomu jen připojím radu, že bílí pejsci moc mrkev nemusí, protože se tím zvyšuje rezavění pod obočí. Můj pejsek to měl strašně moc, marně jsem to každý den utírala a kapala a když jsem odstranila mrkev a jídlo s betakarotenem, očička má čisté.

jh®

Naše pesa se tedy za deset let ani jednou nepokusila žrát trávu... asi je divná. :-D Baští granule Royal Canin. Ale jinak patří mezi ty výjimky, které sežerou všechno... veškeré ovoce i zeleninu, miluje sýry... dostává občas v přiměřeném (tedy malém) množství, spíš jako pamlsek nebo většinou proto, že loudí. Ona se totiž řídí základním psím pravidlem "když na něco čumíš dostatečně dlouho, dostaneš to." ;)

hodnocení

0x

Naše čivava si o trávu řekne, když si "zkazí žaludek". Musím jí dojít před barák trochu natrhat. V zimě ji pěstujeme na misce doma. Ještě ji musím nastříhat na kousky správné délky. Čivavka už nemá dost předních zubů, sama si ji nenaškube.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pořád lepší, když pes žere trávu, nežli ho... ! Navíc - dělají to psi i kočky , trávu potřebují k pročištění žaludku a střev - taková vláknina.

mikebrown
hodnocení

0x
Například můj pes žere trávu jen když jsme v lese a to jen určitý druh, středně vysoká a dost široká. Žádnou jinou :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]