Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte jak se zbavit vyhrabávání mulčovací kůry ptáctvem každý den vyhrabávají ale hrozně moc každý den musím zametat co vyhrabou a urovnávat kůru děkuji za pomoc
Dobrý den, neuděláte s tím nic. Co nevyhrabe ptactvo, to rozhrabou kočky a vyfouká vítr. Dejte si tam kačírek (kamínky) a budete mít klid. Zdravím!
doplněno 05.05.16 13:25:wamp - vidím, že to také už znáte. Je to marný boj. Kůra degraduje a jsou stále menší kousky, musí se doplňovat, zahnívá či tam roste houba (nejedlá). A stále ji vracet na původní místo. Kamínky jsou na "furt" a nepohnou se.
doplněno 05.05.16 13:26:kap - nemáte zač. Rád jsem pomohl.
Kolega Ben má pravdu.Co chcete dělat s ptáčky,kteří si vyzobávají potravu? Střílet je? To asi ne...
Kamínky mám také a je klid.
Kamínky vypadají opravdu hrozně?...
Dobrý večer kap, jediné co mi je známo, co omezí nápor ptactva, je pod mulčovací kůru položit krycí hnědou netkanou textilii. Propouští vzduch i vodu,vytváří a udržuje mikroklima, chrání před mrazem a krupobitím a kromě jiného je to ochrana i před škodlivým hmyzem a ptáky. A když někdy ptáci nebo pes přece jenom kůru rozhrnou, vykoukne hnědá barva textilie, nenaruší to alespoň tolik vzhled.Tož,tak.
Netkaná textilie je výborná schovka pro slimáky. Těm se tam daří, mají stále vlhko, bezva slimáčí domeček. Zlikvidovala jsem jí.
Nevím jak a kde se drží slimáci, mám vyzkoušenou jen textilii. Nemám mulč, nadrtila jsem větve a pokryla půdu. Jsou to úhledné špalíčky dřeva, která při svitu sluníčka vyschnou až na zem a tudíž se tam slimákům nedaří.
Zdravím uska. A pod kůrou se vám slimáci nevyskytují? Mulč je totiž v podstatě jakýkoliv pokryv povrchu půdy v určité vrstvě organickým materiálem( tzn. sláma, posekaná tráva, listí, kůra, rostlinný odpad, nebo z těch méně přirozených, ale vhodných materiálů to jsou nepotištěné kartónové krabice, netkaná textilie a koberce z přírodních materiálů).U použití jakéhokoliv z těchto materiálů se může zvýšit výskyt slimáků, ale to by se časem mělo vyrovnat samo s nastolením přírodní rovnováhy.Taky se dá využívat biologický prostředek Nemaslug, což jsou parazitické hlístice, které slimáky napadají. Pravidelným opakováním se výskyt slimáků výrazně omezí. Prostě, chci tím říct,že slimáci se vyskytují všude a neustálý boj s nimi je stejný jako boj Dona Quijote de la Mancha s větrnými mlýny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.