Nejste přihlášen/a.
Poškrábou kočičí drápky lino? Jaký druh podlahy je vhodný pro kočky?
Záleží jaké lino.V prvním bytě jsme měli tvrdé lino s jemným dekorem(takové ty jemné rýhy jako imitace dřeva)a nikdy nic,ani čárka.Teď v novém bytě jsme si dali barevné lino(většinou se dává do dětských pokojíků)je měkké,sice příjemné na nohy,ale kočky jak běhají a vybírají zatáčky,tak za rok je v hrozném stavu.Záleží jak vaše kočka běhá.My máme dvě a někdy je to divočina jak lítají,ale i to lino jsem jim odpustila.Myslím,že tvrdé lino nebo vinyl bude v pohodě.
brácha má plovočku a má na rohu(taky v běhací trase)kobereček a říkal,že to tam taky kocour poničil,ale neviděla jsem jak moc,takže na klasické plovoučce to jde vidět...asi jak je lesklá,více to vynikne.
Mám i drahý kožený gauč a má pár škrábanců,ale to en když byli rozverní a při hře zavadili nebo"brzdili"při honičce.Textilní kůže by byla už v čudu,tu kočky oddělají hned,ale pravá kůže je v poho,skoro nic jí neudělají.Bratrův semišový gauč dostal dobře zabrat,nějak ten materiál kocoura přitahovalale dělají to jen když blbnou,cíleně rozhodně né.
Máme doma heslo,že věci jsou na to,aby se používaly,do hrobu si je nevezmem,tak proč být zlý na němou tvář kvůli škrábanci?vždyť my si někdy uděláme větší škody naší neopatrností.
P.S.:jinak souhlas-pes dokáže těmi svými drápy větší škody na podlaze.
Kočka, narozdíl od psa, při chůzi zatahuje drápky. Takže chůzí, běháním určitě ne, a tipla bych, že na hraní, když kočka honí po podlaze hračku, je lino odolné dost. Ale když se jí zachce, tak docela určitě jo. Nicméně jsem ještě neviděla kočku, co by cíleně drápala podlahu, většinou drápou předměty kolmo k podlaze. Gauče, křesla...
Před asi půlrokem jsem hledala nový byt; byla jsem na prohlídce, v bytě ještě bydleli stávající nájemníci a kolem se motalo něco mezi čivavou a pinčem, drápky mu cinkaly o plovoučku. Když jsem se majitelky zeptala, jestli bych mohla mít kočky, zamyslela se a povídá: "No to asi ne... kvůli drápkům, víte? Ta plovoučka tady je pěkná..." Makléř se ihned nato začal do koček navážet, jak jsou nevděčné, dokáží být zlé a ničit věci... něco jsem si pomyslela o lidech a šla jsem
To si taky myslím. Když vidím ty smyky, když se naše kočky honí po linu, tak určitě nepoužívají drápky. A přesně drápají spíše vertikálně, nebo když je něco naštve. Hlavně buďte na kočku rovnoceným partnerem. Kočka není pes, když s Vámi má nějaký problém, umí ho dobře podat.
A je to tu zase. Kočka není a nemůže být rovnocený partner - byť je třeba domácí mazel. Je to pořád jen zvíře. Já tvrdím, že ideálním podkladem pro kočku je trávník. Jakmile se kočičáci začnou chovat jinak, než mají tak letí z baráku a venku se mohou naštvávat, kolik chtějí. V každém případě však ráno čekají vyskládaní na parapetu. Asi je mezi tím to naštvání přejde...
Naprostý souhlas. Když je kočka jen doma, někdy se stává, že drápy přerostou a ikdyž je kočka zatáhne, přesto vyčuhují a zachytávají třeba za textil. Čas od času je potřeba drápky zastřihnout. Kdyby normální chůzí a během poničila lino nebo plovoučku, jak by potom musel vypadat textil na gauči, v posteli a vlastně všude, kde kočka přejde? Když z textilu nevytáhá nitky, proč by zničila lino? Navíc, když dostane škrábadlo na svislém povrchu.
Jarní pozdrav od Simonka:
Proč se ta fotka otočila? Dostala jsem ji správným směrem, uložila a přidala také správně! Umíte ji někdo otočit? Moc prosím, udělejte to.
Annaa, děkuji vám a přeji hezký den
Máme zátěžové lino a 2 kočky. Kočky lino neničí, zato dítě ano . Kočka nebude lino záměrně škrábat, není pro ni atraktivní a také jí snad čas od času zastřihnete drápky, aby nebyly ostré. Nemusí být krátké, ale nesmí mít špičku jak jehlu. Ve chvíli, kdy při hlazení na klíně kočka slastně začne přešlapovat a bude to bolet, je na čase stříhat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.