Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Liška jako domací mazel

Od: popi odpovědí: 6 změna:

ahoj, chtela bych se neco vic dozvedet o tom, zda j mozne vychovat lisku jako domaciho mazla, videla jsem nekolik videi kde ukazovali krasny vztah mezi liskou a clovekem. Nevim vubec nic o chovu lisky, jestli k tomu musim mit nejake povoleni atd. jesli by se listicka snesla se psema, naucila se na jmeno a treba mi na dvore neutekla.. prosim i o nejakej clanky, dekuji moc !

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Liška je šelma a patří do přírody. Když si ji ochočíte, vezmete za ni zodpovědnost... a co pak, až vás přestane bavit, až se v ní probudí přirozené instinkty lišky? Proč nechcete psa jako domácího mazla, který je po staletí k tomuto lidmi šlechtěný? Nechte lišku v přírodě, tam jí bude nejlépe.

lidus*
hodnocení

1x

Byla jsem tehdy malá holka a při procházce v lese jsme našli zubožené malé lišče, mělo na sobě plno klíšťat, vyrostl z něj lišák mazel, slyšel na jméno ale přece jen to byla liška, zkončil v ZOO jelikož jeho živoření doma bylo neúnosné jak pro něj tak pro nás. Já bych to nedělala.

hodnocení

1x

Pěkné stránky o chovu lišky jsou zde: http://www.vixey.cz/
Já naprosto souhlasím se vším, co napsala Eulalie. *palec* Liška patří do lesa.

paw*
hodnocení

0x
Podle me je to neprirozene. Furt je to selma. Soused lisku choval. Ale v kleci a za ucelem uceni norniku. Spise si poridte fretku.
Ale jsou taci, kteri se snazi ochocit vlka a pry jim to jde.

figurek*
hodnocení

0x

Všechny šelmy si rychle zvykají na pohodlný život u lidí. Zde prý problém není.

Ale vezmi v potas, že tvoje milovaná lištička ti bude nosit zakousnuté slepice. Budeš populární po celé dědině.

hodnocení

0x

Zrovna včera to bylo v tv na Explosivu, kočka je šelma a na dvoře si nezvykne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]