Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obor chovatelství

Od: zizax odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat Jestly se uživim v oboru chovatelství chci totiž přestoupit z Kuchaře na tento obor ale nevím Jestly je to dobrý je to na 4 roky a s maturitou no :/

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Mám učňák obor chovatel, SZTŠ, VŠ zemědělskou. Bc. pedagogika + psychologie. Nikdy více, JZD to bylo super a slušné peníze, učit na SZTŠ nebylo super a málo peněz. Do ZOO se s učilištěm chovatel ani nedostanete, družstva téměř neprodukují. Pokud máte možnost farmařit, tak snad ale to si musíte sáhnout na dotace aby se to vyplatilo.

Dobrý nápad to není, o dobré kuchaře je zájem, kydat hnůj může každý i bez vzdělání.

ctenar*

Na ta cizokrajná zvířata jsou i školy.

ctenar*
hodnocení

1x

Žížo, když jsi si vybírala nový obor (chápu, že kuchařka tě nebaví - proč jsi si ji před rokem vlastně vybrala?), dívala jsi se i na jiné obory, které by tě mohly zaujmout a nebo tě napadla jenom "zvířátka"?

Můžeš se také podívat, jaké obory (resp. školy) se nacházejí jen v okolí tvého bydliště do XX kilometrů.

hodnocení

0x

Nejspíše budeš rád, když najdeš práci jako chovatel hospodářských zvířat. U krav, vepřů, slepic, kachen. Nemysli si, že budeš pečovat o rybičky nebo kolibříky. *hej*Kuchařina tě uživí mnohem lépe! A jistěji!

Nezlob se, ale od tak velkého kluka, který přemýšlí o maturitě, bych očekávala mnohem méně pravopisných chyb a také mnohem lepší písemné vyjadřování.

honzmalatny*
hodnocení

0x

No co si vychováš, to si uvaříš...

Jinak, nevím co Tě baví, těžko říci. Nepíšeš ve kterém jsi ročníku, proč přemýšlíš o přestupu a pod.

Babkazov- píše chtěla- tak asi holka...

zizax
hodnocení

Jsem v prváku :) a nebaví mě kuchař tak bych radši chtěla jít na tento obor protože miluju zvířata :) ale teď otázka je Jestly se uživim :D

Je nás opravdu mnoho, kdo milujeme zvířata, ale pracujeme jinde. A zvířátko mám já nebo moje děti, vnukové.;)

ctenar*
hodnocení

0x

Hlavně jestli tě to baví. Strávit 4 roky učením se něčeho, co tě nebaví a abys to pak v životě nikdy nedělal a hledal jinou práci jako někdo bez vzdělání v oboru, tedy v podstatě nekvalifikovaný, to je fakt nanic.

Přečti si, co se na oboru naučíš a jako co můžeš pracovat.

Všeobecné chovatelství je snad jen v Rakovníku (viz levý sloupeček dole té stránky). Humpolec má zaměření na kynologii (pracovní psi) a zbylé 3 školy se zaměřují na dostihové koně.

zizax
hodnocení

Ano do Rakovníka bych šla :) a četla jsem :)- absolvent se uplatní jako chovatel, ošetřovatel a odborný pracovník v zoologických
zahradách, zájmových chovech a jiných organizacích , které chovají cizokrajná
zvířata.
Dále v chovech koní a psů využívaných pro léčebné účely (hipoterapie,canisterapie).
Dále se uplatní v chovech laboratorních, kožešinových i hospodářských zvířat, dále
jako ošetřovatel v cirkuse, pomocný pracovník ve veterinárních ordinancích,
pracovník zooprodejen, ošetřovatel v útulcích pro opuštěná nebo handicapovaná
zvířata. Uplatnění je možné i v orgánech státní správy, na referátech životního- takže je to dobrý obor? :-D

Zizax zeptám se jinak - kolik sama nyní chováš zvířat? Chodíš pomáhat do útulku či někam do stájí? Co vůbec o chovatelství víš?

Na tento obor jdou většinou děti (mladí) co se léta zajímají třeba o kynologii, jezdí na koních atd.. Neptají se "zda je to uživí", oni mají jasno co budou po škole dělat. Pokud mezi ně nepatříš, dodělej si kuchařinu a pokud budeš šikovná, tak se v oboru uplatníš daleko snáze.

pb®
hodnocení

0x
Známých dcera letos maturuje z oboru chovatelství zvířat. Jaké bude mít uplatnění ví bůh, možná prodavačka v pet shopu, možná se dostane do Zoo. Ono nejde o to mít rád zvířátka, ale taky je umět holýma rukama zabít. Protože dost zvířat se krmí mrtvými hlodavci a kuřaty a příprava potravy je práce chovatele. Takže pěkně pochovat kuřátko a pak mu trhnout vazem. To samé s potkany.

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den,

jestli máte zájem o ošetřování zvířat v Zoo, přihlašte se na "Chovatel cizokrajné zvěře", škola je v Čakovicích, Ke Stadionu 623, Praha 9. O školu je ale dost veliký zájem. Eva

ctenar*

Ta druhá v Litomyšli je prý poloprázdná *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]