Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pipeta pro kočky a pro psy

Od: rais odpovědí: 11 změna:

V pipetách pro psy i pro kočky je obsažena účinná látka fipronil. V tom případě, se musí dát použít jak pro psa, tak pro kočku. Rozdíl je pouze ve velikosti. Podle mého názoru je to jen trik výrobců, když uvádějí pro kočky a pro psy. Bude to stejné jako u krmiva. Jistě, že je potřeba dodržet dávkování. Jde mi o to, že k nám chodí na zahradu venkovní kočky kterým dávám jídlo. Jsou ale zablešené a mají parazity. To mi vadí a jim jistě také. Chci jim dát každé dávku 0.5ml z pipety jak je dávkování pro kočky na 2kg. Ale koupím pipetu pro velikého psa nad 40kg (4ml). Bude to cenově značně výhodnější. Co si o tom myslíte? Nebo také pro kočky kupujete jen jídlo s kočkou a pro psa se psem?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

S pipetou to děláme stejně. I s odčervovacími přípravky. A přes internet - pipety z Norska a tablety z Bulharska. Všechny kočky spravedlivě podělíme.

annaa*
hodnocení

1x

Babička má pravdu, krmivo pro psy a kočky není stejné. Kočky potřebují mnohem víc bílkovin a tuků a hlavně pro ně životně důležitý taurin, který se do psí potravy nepřidává. Kočka krmená potravou pro psa bude strádat, pes krmený kočičí stravou bude zbytečně tloustnout.

Ani pipety nejsou stejné, použitá účinná látka může být stejná, ale v jiné koncentraci s jinými pomocnými látkami.

rais
hodnocení

Bohužel, lidi se opravdu chtějí nechávat klamat a okrádat. Podívejte se na tenhle pořad, je tam velmi zajímavé povídání.

stream.cz/...

Raisi, mluvíme každý o něčem jiném. Kdo z nás krmí čistým masem? Většinou krmíme nějakými směsemi nebo granulemi. Směsi nebo granule jsou jiné pro kočky a jiné pro psy. Mají jiné složení. Až budeme krmit čistým masem, pak budeme řešit jiné problémy. ;)

hodnocení

0x

Já bych se toho bála. I na odblešovacích sprejích bývá poznámka, že je nevhodný pro kočky. S krmivy je to totéž. Kočky mají "jiné" ledviny. Na ně bolestivě trpí a také umírají. *cert*Je to moc hezké, že chcete kočkám ulevit, ale obávám se, že můžete ublížit, když nepoužijete správný prostředek. *hej*Určitě se ozve pb®, ta takový účinný prostředek na kočky i na psy zná.

rais
hodnocení

Jak jsem psal, je tam stejná účinná látka ve složení. Jediné co by bylo důležité je dodržet dávkování. A vy myslíte, že krmení pro psy a kočky je rozdílné? Jo kvalitou se asi liší, ale maso je maso v obou nebo ne? To už se ví dávno, že je to jen trik výrobců. Když bude na konzervě nápis kvalitní žrádlo pro masožravá zvířata, tak se to prodávat nebude.

pb®
hodnocení

0x
Pokud se vyznáte v účinných látkách a zvládnete přepočítat koncentraci, můžete to tak udělat. Dělají to tak i samotní veterináři. Na kočku nesmí přijít nic s permethrinem a ostatními pyrethroidy. Sama jsem dávala na kočky Frontline Combo pro největší psy, vycházelo to podle obsahu účinných látek na 0,67ml na kočku, zaokrouhlila jsem na 0,7ml, to odměříte injekční stříkačkou. Jedné látky sice dostanou vác, teď nevím jestli fipronilu nebo s- metoprenu, ale jelikož je bezpečná dávka až 20x vyšší, je to bezpečné. Ohledně krmiva bych byla opatrnější, kočky jsou ortodoxní masožravci, proto krmivo pro kočky obsahuje víc masa než pro psy a navíc aminokyselinu taurin. Ale určitě je lepší přilepšit jim aspoň něčím, než vůbec. I nadále budou lovit hlodavce a ptáky, takže jejich jídelníček nebudou jen psí granule.
rais
hodnocení

Super, Rv mužeš sem hodit link na ty pipety?

Já si jinak dělám masové konzervy pro psy a kočky sám. Vždy na celý měsíc dopředu. Jsou super a všichni jsou spokojený.

rv*

pharmacy4pets.com/... když mají akci, tak toho vemu víc.

rais
hodnocení

spokojenypes.cz/...

Tohle vychází skoro uplně stejně, ale pokud by tam byla akce, tak by se to asi i vyplatilo.

kejki

V úvodní otázce zvažujete objem jako je v kočičí pipetě, ale některý přípravek pro psy má vyšší koncentraci, takže je potřeba spočítat to podle váhy a množství účinné látky. Něco se vždycky tratí, ale pořád je levnější jedna psí, než čtyři tlustokočičí. Dávku navíc nechám v inj. stříkačce s uzávěrem, co se dá koupit v lékárně, nebo zdr. pořebách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]