Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Máme psa kokršpaněla který nám škrabe zed. Máme okolo zdí papíry ale je to škaredé přesto si najde místo a škrabe zamalovanou zed. Zdi máme zamalované na bílo. Co stím máme dělat? Chybí mu něco kromě granulí a vody? Nebo existuje nátěr zdi aby to odolalo jeho škrábání? Děkuji.
Pokud tedy škrábe u dveří, tak chce jít ven. Píšete, že máte bílé stěny, tedy předpokládám, že škrábe vevnitř domu.
Dobývá se tedy ven. Plno psů potřebuje běhat venku a hrabat, lovit myši. Tím si i ubrousí drápky.
Napsal jste toho moc málo, chce to rozvést, jak již naznačily svými otázkami /abyste doplnil/ někteří poradci.
Možná, že se psovi málo věnujete. Vy přijdete z práce unaveni, ale pes je odpočat a chce vyrazit ven, hrát si, běhat, tahat o hračku. Prostě aktivně unavit.
Můj bývalý pes Johnny - kříženec jezevčíka to dělal taky. Za svůj 15.letý život stihl poškrábat skoro všechny zdi - nejvíce ale na chodbě u vchodových dveří a v kuchyni, která je hned vedle. Dělal to vždy když byl sám - asi se nudil. Venčený byl 3 x denně ale někteří psi - hlavně lovečtí potřebují větší vyžití a více pohybu. V opačném případě se zabaví sami a někdy při tom něco zničí. Taky jsem uvažovala, čím obložit cca 50 cm zdí od podlahy / výš nedošáhl /. Něco se dalo zamalovat ale na většině míst jsem musela obnovit omítku. Aspoň mám těď na něho památku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.