Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes škrabe zdi

Od: danuk9 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Máme psa kokršpaněla který nám škrabe zed. Máme okolo zdí papíry ale je to škaredé přesto si najde místo a škrabe zamalovanou zed. Zdi máme zamalované na bílo. Co stím máme dělat? Chybí mu něco kromě granulí a vody? Nebo existuje nátěr zdi aby to odolalo jeho škrábání? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kterou zeď? Kde je ta zeď? Jenom jednu nebo všechny?

doplněno 28.04.16 15:45:

To by vypadalo, že chce ven. Vadí mu zavřené dveře.

michal9
hodnocení

Zatím nejvíce v rozích u vstupních dveří do bytu škrábe.

annaa*

A škrábe i když jste doma, nebo jen když je sám a nudí se?

hodnocení

0x

Nebydlí v blízkosti fena, to mi dělal minulý pes.A má ostříhané drápky?

hodnocení

0x

No a přesně z těchto důvodů nechci doma ani na zahradně žádné zvíře... Záleží, kde to škrábe, kde má pes dovolené chodit. Kdyby byl třeba na chodbě, tak bych zvažoval obložit stěnu, kam pes dostane keramickým obkladem.

paspulka*
hodnocení

0x

Normálně si brousí drápky..chodíte na stříhání?

doplněno 28.04.16 19:37:

Předpokládám,že poznáte,kdy chce pes ven...

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud tedy škrábe u dveří, tak chce jít ven. Píšete, že máte bílé stěny, tedy předpokládám, že škrábe vevnitř domu.

Dobývá se tedy ven. Plno psů potřebuje běhat venku a hrabat, lovit myši. Tím si i ubrousí drápky.

Napsal jste toho moc málo, chce to rozvést, jak již naznačily svými otázkami /abyste doplnil/ někteří poradci.

Možná, že se psovi málo věnujete. Vy přijdete z práce unaveni, ale pes je odpočat a chce vyrazit ven, hrát si, běhat, tahat o hračku. Prostě aktivně unavit.

hodnocení

0x

Jak je to starý psík? Jak dlouho je sám doma?

tarantel*
hodnocení

0x

Přesně jak říkají ostatní, vypadá to na zlozvyk z nudy - chce jít ven. Přesměrujte psa na jinou činnost - např. hraní si s hračkou. Tedy za předpokladu, že dostatečně často venčíte a psovi se jinak věnujete. Pamatujte - unavený pes = hodný pes.

martheczka*
hodnocení

0x

Můj bývalý pes Johnny - kříženec jezevčíka to dělal taky. Za svůj 15.letý život stihl poškrábat skoro všechny zdi - nejvíce ale na chodbě u vchodových dveří a v kuchyni, která je hned vedle. Dělal to vždy když byl sám - asi se nudil. Venčený byl 3 x denně ale někteří psi - hlavně lovečtí potřebují větší vyžití a více pohybu. V opačném případě se zabaví sami a někdy při tom něco zničí. Taky jsem uvažovala, čím obložit cca 50 cm zdí od podlahy / výš nedošáhl :-D/. Něco se dalo zamalovat ale na většině míst jsem musela obnovit omítku. Aspoň mám těď na něho památku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]