Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkyvy nálad u mé kočky

Od: miiisa odpovědí: 6 změna:
PROSÍM O RADU mám obrovský problém s kočkou. Udělám prudký pohyb, kterého se začne jakoby bát a začne nesnesitelně řvát,ježí se a utíká. Odklidím se a ona si mě hlidá..každý můj pohyb a když se jí nelíbí začne zase nesnesitelně řvát a utíkat..až z ní jde strach. Zkoušeli jsem být milí i naopak.Dojde za mnou, ale jen když se nehejbu. To ale nejde..čekam miminko Emotikona frown Tenhle stav měla už několikrát,mám jí 4roky,ale vždy to pominulo..nyní už to trvá dost dlouho a už přemýšlíme,že jí musíme dát pryč...Jenže já k ní mám silný vztah

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

Já žiji mezi kočkami celý život a myslím si, že vím o čem mluvím. Kočky jsou svérázný národ. Některé si drží odstup, některé hned vystrkují drápy, některé se po vás válí jenom co si lehnete, některé si sednou a zírají na vás třeba půl hodiny v kuse, některé jsou úplně potichu, některé dělají kravál, znal jsem kocoura, kterého se báli všichni psi a ke kterému bylo lepší se nepřibližovat, ale nepamatuji, že by některá vyváděla tak, jako ta vaše.

To vypadá, že máte doma těžkého kočičího neurotika.

Jasná věc. Kočky jsou stále ještě šelmy a tam kde je úplně malé mimino, tam kočka nemá co dělat a takováto už vůbec.

Co s tím? Asi by to opravdu chtělo dát si od koček pauzu a později si vzít domů nějakou jinou.

doplněno 28.04.16 10:57:

jj, je to pěkný kočičí zvyk, lehnout si na někoho. Proto právě ani ty nejmilejší a nejpřítulnější kočky nepouštějte tam, kde spí úplně malé mimino. U větších děcek už je to jedno.

Nevím, proč by kočka nemohla být tam, kde je úplně malé miminko. Spousta známých má doma kočky, které miminko opečovávají podobně jako pes. Léhají s ním v postýlce a zahřívají ho. Problém nastává až když dítě leze nebo chodí a dokáže kočku tahat za uši nebo ocas. Tam je třeba dítě hlídat a kočce dát možnost najít útočiště - zalézt někam, kam na něj dítě nemůže. Zdravá kočka zaútočí jen když je zahnaná do kouta. Maximálně může škrábnou ve hře.

Kočka tazatelky má buď nějaký neurologický problém nebo je jednoduše rozmazlená a dominantní. Kamarád byl známým ostříhat drápky jejich kocourkovi, protože ho jeho majitelé rozmazlují, nedali mu žádné mantinely a kocour si dovoluje, je doma pán a oni se ho teď bojí. Tam je to jednoznačně výchovou. Pes sice není kočka, kterou bych mohla naučit sedni nebo lehni, ale moc dobře ví, kam nesmí a moc dobře rozumí, když řeknu "NE" nebo výhružným hlasem řeknu její jméno...

doplněno 28.04.16 10:27:

A co partner? K tomu se kočka chová stejně? Je v domácnosti někdo, z koho má kočka respekt?

tereza*

Vy jste dobrej vůl, takový debilní pověry šířit :( Se nedivim, že máme plnej útulek, když takoví magoři fakt žijou :(

kakamila
hodnocení

0x

K veterináři,ať napíše něco na sklidnění.

tereza*
hodnocení

0x

Jste normální chtít vyhodit kočku z domu z důvodu, že před vámi utíká? Až začne dítě řvát, taky ho dáte do děcáku? Jestli je kočka psychicky labilnější, potřebuje podporu a trpělivost. Kdoví, jak se k ní chová váš partner, když ho nevidíte. To si ověřte v první řadě. Třeba jí nechce a ubližuje jí schválně, abyste se jí zbavila ještě před porodem. Až vyřešíte tohle, pořiďte si domů do zásuvky Feliway.

tarantel*
hodnocení

0x

Já bych v první řadě řešila s veterinářem zda je kočka zdravá a potom zvážila nasazení nějakých uklidňujících prostředků. Můžete zkusit Feliway do zásuvky, nebo se prodávají léky na přírodní bázi, případně antistresové obojky. Nevím komu by jste udala takovéhle zvíře v takovém stavu, nejspíš by kočka skončila pod mostem. Pokud navíc "jen" řve a utíká, není nebezpečná a nevím kde je problém kočka vs dítě. To mi spíš připadá jako výmluva proč dát zvíře pryč. Miminko je velmi častá omluva pro cokoli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]