Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Báro, máte doma problém. Čivavěnku máte, pokud jsem dobře pochopila, 7 let. A za těch 7 let se vám společně podařilo vychovat si vůdce smečky. Váš pejsek není ani agresivní, ani nemá "hrůzné vzpomínky"z prostředí, odkud jste ji zachránila a z toho "nervy". Pejsek se tam naučil vydobít si své místo ve smečce. A musel chytře a rychle. Vy jste ho doma litovali a mazlili se s ním, podstrojovali jste mu, vnucovali se mu... a pejsek to tedy přijal a pochopil, že mu dáváte přednost. Jelikož se to dělo nenápadně až do doby jeho dospělosti, myslí si o sobě, že celou smečku má na povel, ale taky, že ji musí chránit. Pes má několik vzorců chování daných geneticky. Pokud se psovi zadíváte do očí, je to pro něj výzva k boji. Proto na vás vrčí, vrhnout do boje s tak velkým tvorem přeci jen váhá. Vrčí a varuje = ještě chvíli a uvidíš! Když u vás někdo zazvoní, štěká = BACHA, tady jsem pánem já! To, že vám doma močí, rozhodně není proto, že má vyměšovací potřebu. Moč je pro pejska ZNAČKA, ne čurání.. Tím, že vám močí, kam se mu zachce, vám jen ukazuje, že od teť je to JEHO! Nemáte psa agresivního, jen sebevědomého, chytrého a důsledného. Důsledně a systematicky si zabírá víc a víc prostoru. A vás všechny v pohodě přečůrává. A to doslova. A naschvály pes dělat neumí. Není to člověk. Píšete, že ho nepouštíte do pokojů. Jak to "nepouštění"děláte? Já nechám otevřené dveře, zašeptám "ne"a můj pes tam nejde. A jak je to u vás? Budete muset na změně dost zapracovat. A bude vás to stát dost času a sil. Zkuste pročíst poradnu u odborníka, ať se vyvarujete dalších chyb. psiskolafalco.cz/... Přeju hodně trpělivosti. Idanova
Jsem chovatelka psa,už 12 let.Jestli můžu zhodnotit situaci,podle Vašeho líčení ...čivavěnka přišla už narušená z původního prostředí,v podstatě s chováním týraného psa - najednou se dostala do ráje a snaží se ten ráj podržet za každou cenu..proto močení ,kde se dá - nechává svůj pach prostě všude,vrčí na každého vetřelce-každý je protivník.Bohužel,teď už můžete věci jen zmírnit.Buďte opatrní na mimina nebo malé děti!.!Trpělivě..zpočátku snad malé plůtky tam,kam nesmí a které vy překročíte.aby tam viděla,ale nesměla.Do náruče ji berte,když návštěva přijde,potom ju pusťte ,ať sedí vedle vás.Ruku mějte na ní,ať ji cítí.Nepíšete,zda máte zahradu - to by byl pro ni výběh na hlídání! Misky musí mít na jednom s stále stejném místě.Když chcete,aby pes hlídal v noci - krmte večer,když chcete,aby ráno - krmte ráno.Musíte nastavit úplně přesný režim - čivavěnka musí mít svůj pevný řád - tím si bude jistá ,svým,.
Ten pes má očividně nervy v háji. Takže prosím, popište ty způsoby, kterými jste to řešili. Nelze vyloučit ani zdravotní problémy - kor když je z takových podmínek.
Těžko řešit, když na hlavní otázku neodpovíte. Výchova probíhala jak, byla-li nějaká? Stěžejní je, jak se ke psovi CHOVÁTE VY.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.