Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bišonek - slzení a otékání očí

Od: belunka* odpovědí: 5 změna:

Prosím, zda má někdo zkušenost s očičkama bišonka, Otékají a stále slzí, už jsme kapali antibiotika, pomohlo jen na týden a zase se opakuje. Dokonce i černé okolí očí se jakoby odlupuje. Veterinářka jen stále zkouší jiné kapičky.Děkuji za jakoukoliv radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

biscuitgirl*
hodnocení

3x

Chtělo by to následující - ne neustále naslepo zkoušet různé kapičky a čekat, jestli to zabere, ale diagnostikovat problém. Dělala ta veterinářka vašemu pejskovi výtěr ze spojivkového vaku, aby zjistila, co tam je, a na základě toho nasadila léčbu? Pokud ne, změňte veterináře! Bakterie tam mohou být, ale různé s různou citlivostí vůči antibiotikům. Nebo tam mohou být chlamydie. Nebo je to alergie. Nebo podrážděné kouřem, prachem atd. Kouříte doma? Příčin je celá řada, proto nelze na každé slzení použít první kapičky, které mi padnou do ruky. ( Tím kritizuji práci té vet.)

martina30*
hodnocení

0x

Zatím nebudu radit,ale fotečka by nešla.Jinak u bišonků se mi zdá je to dosti časté a nepíšete věk a jak dlouho už to trvá a kde bydlíte..;)

haninka*
hodnocení

0x

S tím nic nenaděláš, veterinářka z tebe akorát tahá peníze. Toto je problém všech bišonků, boloňáků, ši tzu, pekinézů... Vem to selským rozumem: když ti spadne řasa do oka taky slzíš aby se ti oko nepodráždilo. Známí mají ši tzu a když příjdu k nim na návštěvu jak je fenečka ráda že jí chlupy z oka vyndavám. Navrhuji jediné: okolo očiček přiměřeně vystříhat chlupy a uvidíš. Když má pejsek v očičku permanentně 2O chlupů, které mu ho dráždí tak mu nic jiného nezbývá.

haninka*
hodnocení

0x

Jo a jestli to vyzkoušíš tak mi tak za týden napiš jaký to mělo efekt, díky.

belunka*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, moje bišonka má sedm let, vystříhávám okolo očí od začátku, nekouříme ani se nic během sedmi let nezměnilo. Problém se vyskytl až na podzim a od té doby přetrvává. Dávám za pravdu, že je třeba změnit veterinářku a udělám to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]