Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahnízdění volně žijících ptáků

Od: wanesa* odpovědí: 6 změna:

Mám takový problém.V mém krmítku(je to pěkný domeček se střechou .má dva malinké vchody pro malé ptáčky,)se snaží někdo udělat hnízdo.každý den tam odsud vyhazuji spousty větviček a trávy,to musí být dotyčný vrabčák nebo červenka naštvaný:)Už jsem rychle objednala přímo hnízdící budku pro malé ptáčky a jde mi o to,jak ty ptáky přesvědčit,aby se zahnízdili v té nové budce a nedělali si hnízdo z krmítka,kde by jim ti malí ptáčkové vypadali z hnízda?

takhle vypadá krmítko.Zepředu by ti ptáčkové vypadali...

Zahnízdění volně žijících ptáků

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wanesa*
hodnocení

Ještě dodám.Krmítko tam mám ještě z toho důvodu,že mi tam lítá párek brhlíků a jedem je slepý,druhý ho navádí.Tak mu nemůžu to krmítko dát pryč...

sebod*

waneso, Vy jste prostě úžasná *palec*.

hodnocení

0x

Doma, u rodičů, jsme měli schránku na kovové brance, která se musela "přibouchnout", aby se zavřela. Několik let se sýkorky snažily udělat si v ní hnízdo. Táta to nakonec vzdal že schránku obětuje. Dal ji hned vedle, na plot. A ony byly rozčílené a nechtěly do ní. Na zahradu na plot, dal táta dřevěnou budku. A ta se jim taky nelíbila. Dokonce se do ní nastěhovali jeden rok sršni. Až snad za 5 let se tam nastěhovaly modřinky a vyvedly odtamtud 8 mladých. Na prostoru 10x10cm! :) To kdyby jeden věděl, co se jim líbí!

haninka*

Tak nám taky sýkorky okupují schránku na brance, naštěstí máme i druhou. Každý rok když vidím že staví hnízdo napíši cedulku: Nic nevhazujte, hnízdí zde sýkorky. Děkujeme. Jsme s přítelem pátým rokem a jsou tam každé jaro a byly tam prý i dříve. Jen by mě zajímalo jestli jsou to furt ty samé sýkorky nebo už jejich mladí. Největší sranda je když je tam člověk z blízka podívá, jak se sýkorka rozčiluje a jak to brání.

floro*
hodnocení

0x

Ptáčata by nevypadla, nebojte. Dělají si tam hnízdo, protože se jim líbí umístění, okolí atd. Když budku jen posunete o pát desítek cm jinam, nebude to již tak lákavé. Jedině můžete zkusit dát budku na druhou stranu okna, kde je nejpodobnější stanoviště, ale ani to nezajistí, že ptáci tam zalehnou. Jinak tam ale ptáky nenalákáte.

Slepý brhlík? Tomu nevěřím...

wanesa*
hodnocení

Ale věřtě.jedno oko nemá vůbec a to druhé má abnormánlě veliké vykulelé.Nevím,proč bych si to vymýšlela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]