Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led osvětlení do akvária

Od: hanesz* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

mám doma akvárium set STAR/... s 2x18W zářivkou. Po nějaké dobé používání bych chtěl změnu a osvětlení chci vyměnit za ledkové světlo. Myslíte, že to půjde.

Na internetu jsem našel Led osvětelní od /..., které má 75 cm, což je přesně pro moje akvárium, ale nevím jestli to tam půjde nasadit, respektive vyměnit za ty zářivky. Kupovat si celý nový kryt se mi kvůli tomu nechce. Vím, že se dělá i přesně typ mého akvária s led osvětlením, tak by to snad mělo jít ne?

Pokud s tím máte někdo zkušenosti, tak budu rád, když mi poradíte.

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud jste jen trochu zručný tak určitě půjde zaměnit. LED mají napájení nízkým napětím, tak se nemusíte bát ani úrazu el. proudem. Ta cena je ale na pováženou. Běžná cena 1m vodotěsného pásku IP68 pro akvárium stojí kolem 200 kč+ zdroj za stovku. Je to na samolepce, takže ho můžete nalepit dle libosti a když přikoupíte nějaký ovladač, můžete si "naladit" i barvy pro správný růst rostlin nebo vylepšit design.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]