Nejste přihlášen/a.
Mám velký problém, včera mi operovali hafíka (na bříšku) a zřejmě jak přitom ležel na zádičkách, stekl mu betadin nebo jod nebo co to bylo na záda. Je to bílý pes a dvě velké rezavé skvrny na zádech, vypadá to opravdu příšerně, dokonce si už jeden soused dělal legraci, jestli se mi nelíbil bílý pes. Vodou to nejde, zkoušela jsem to i lékařským lihem a nic. Ostříhat nejde, byl stříhat před zákrokem a je zcela nakrátko.
Tak hafík už má po kýle? No hlavně, ať se to dobře a rychle hojí.
Já bych to teď nezkoušela ničím. Je ještě moc brzy po operaci, bála bych se i zatečení čisté vody na jizvu, natož nějakého "čistidla". A taky bych po tom zákroku nechala pesa chvilku vydechnout a vzpamatovat se, fleky nefleky.
Netrapte ho. Má po operaci a důležitější, aby se rychle zhojil. Fleky časem zmizí.
Bene, dokážete si představit, že ležíte v nemocnici po operaci a vaše blízké zajímá flek na zádech od dezinfekce a začnou ho něčím drbat. Kam byste je asi poslal. Pes bohužel nebo naštěstí (pro nás) neumí mluvit.
Taky bych nějaké fleky moc neřešil. K dokotorovi stejně brzy půjdete, předpokládám, tak bych se ho zeptal tam, jestli to něčím jde umýt. Ale čistil bych, když tak, až po nějakém čase a jen z největšího; je to opravdu jen kosmetická záležitost (o které pejsek sám asi ani neví) a tak bych tím pejska obtěžoval co nejméně.
Taky se mi zdá, že řešíte podružné problémy. Hlavní je, že operace dobře dopadla, pejsek ať se brzy vzpamatuje a bude zase zdravý a veselý. Tak to má být. A jestli má na zádech flek červený, zelený, nebo modrý, může být každému úplně jedno. Však ono to odroste.
I lidé mívají vlasy modré, zelené...a i když to vypadá nepěkně, je to jejich věc.
Pokud si z Vás bude zase někdo utahovat kvůli barvě psa, řekněte mu klidně: No a vy jste zase plešatý,/ tlustý, bezzubý/ a taky to neřešíte. Tak nechte mého hafíka na pokoji.
Hlavně, že se líbí Vám. A ať se brzy uzdraví. Jaga.
A taky může paní říci že je to "speciální plemeno" Já mám dva vořechy (nejlepší na světě
) a teď se mě nedavno ptala paní na Maxíka co je to za plemeno. Řekla jsem že je to plemeno Kolima..., že je jich v republice málo. Fakt? No jasně! Plemeno Kolima je: Košíře, Libuš, Malešice... Ale klidně bych přidala i Hradčany a Jinonice
Ať je pejsek zdráv
Já odchovala 3 voříšky z útulku, no milánkové a protože teď, když poslední dodýchal žádného malého nemělik tak jsem si n a stará kolena psa koupila Je to milánek, moje všechno, teď tui lítá jak poděs s límcem,asi ho to chudáčka straně svědí, snaží se tam dostat i packou, je mi ho líto, ,nevydrží chvíli sedět ani ležet, ještě že ta noc ušla.
Dobrý den, zavolejte si na tu veterinu a zeptejte se, jak to odstranit, resp. jak to případně odstraňují oni (když se nějak tímto ušpiní). Pozdravujte "barevného" hafíka a ať se mu daří. Zdravím!
doplněno 20.04.16 11:03:No, pan doktor je drsňák a o jeho pejska nejde. No, nic. Já bych to zkusil šamponem s teplou vodou, kartáčkem vydrbat a čistou vodou otírat. A, samozřejmě, pouze tam, kde to není v blízkosti rány a pokud to pejsek snese. Ovšem, bude to zažrané do kůže, tak ten zbytek opravdu zaroste a "ošoupá" se až časem.
doplněno 20.04.16 12:17:Už jen krátké vysvětlení, protože jsem nebyl pochopen a jiní zase špatně čtou. Doktor už byl tázán a neporadil nic. Pochybuji, že by další dotaz měl smysl. Psal jsem i o ohledu na pejska, tak jsem snad projevil i empatii ke zvířátku. Problém s tím má tazatelka - já ne. A navíc, můj pejsek byl černohnědý, tak bych to stejně neviděl a neřešil. Jak se s problémem vypořádá tazatelka je už na ní. Doufám, že má ke svému zvířátku dobrý vztah a trápit ho jistě nebude.
tam jsem volala první a pan doktor mi řekl, proč řeším takovou prkotinu, že mu to za 6 týdnů odroste.
Dejte na radu lékaře a neřešte prkotinu. Psa nestresujte, jemu je jedno, jestli má rezavou skvrnu na zádech nebo ne. Potřebuje mít klid, potřebuje být v psychické pohodě, aby se rychle zahojil, ne aby mu byla drhnuta záda. Za pár dní skvrna vybledne sama od sebe, to Betadine dělá a co nevybledne, to odroste nebo odstraníte po zahojení a vyndání stehů. Srst má tu vlastnost, že do otevřeného chlupu nějakým mycím prostředkem se špína dostane snáze, než do chlupu nemytého, kdy je povrchová vrstva uzavřená a chráněná kožním mazem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.