Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samičku nebo samečka osmáka?

Od: ivanavyskocilov odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chystám se koupit dva osmáky degu, měla jsem jednoho. A celkem se mi začalo stýskat jak bys veselý a rozesmál mě. Tentokrát chci dva, prý je to lepší. Ale teď mám dilema. Holky, kluky? Nechci miminka :) i když jsou nádherná. Nejsem na to připravená, že by se mi rozrostl počet. Tak se chci zeptat, vím, že to závisí dost na povaze, ale kteří jsou víc náchylnější k tomu že se budou rvát. Prostě nevím či holčičky nebo chlapečky. Díky za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x
Když je to po jednom, tak u většiny zvířat je preferovaný sameček...dvojice bude asi hop nebo trop... Každopádně bych bral sourozence z jednoho vrhu...z pohledu ochočitelnosti, bych preferoval kluky... Je potřeba počítat s tím, že když budou dva osmáci, tak bez ohledu na pohlaví, budou méně přítulní... Částečně si vystačí sami. Takže dva bych volil pokud bych měl méně času...
Dva osmáci jsou nutnost. Člověk samotnému osmáčkovi parťáka na spinkání, spokojené pobublávání, čechrání kožíšku, hraní i zdobení, prostě nevynahradí, ani kdyby se rozkrájel.
Jestli dvě holky nebo dva kluky, když jsou to miminka a sourozenci, je skoro jedno. Já měla tedy vždy samičky. Výhoda byla, že když časem jedna z páru umřela, pořídila jsem k té starší zase dvě holčičí miminka. Tam už by u kluků mohlo být seznamování složitější.
Jinak doporučuji vyhnout se zverimexum, kde jsou osmáci předražení a s pochybným původem. Já měla vždy párek od prověřených chovatelů a pokud bych si je pořizovala znovu, neudělám to jinak.
doplněno 19.04.16 17:40: Bohužel už je to dlouho (cca 10let), co jsem omáčky pořizovala, takže kontakt bohužel nemám. Ale např. na Facebooku jsou skupiny chovatelů osmáků, tak bych se podívala tam..
ivanavyskocilov
hodnocení

Děkuji za další dotaz. No o to právě jde já ho měla ze zverimexu a rozhodně to nehodlám udělat znova ! Neznáte nějakou dobrou kvalitní stránku nebo konktrétního majitele na osmáčky? Vůbec se v tom nevyznám. Také se mi docela líbí sand nebo blau nebo strakatí. Prostě vypadají nějak zvláštně. Ale to bude asi také problém sehnat :/ Nutnost je aby byli ze středočeského kraje.

martinaa*

www.ifauna.cz :)

ivanavyskocilov
hodnocení

Ano to jsem právě měla a myslím, že jsem tím osmákovi dost uškodila. proto chci dva a díky za odpověď :)

escalante
hodnocení

0x

Ahoj všem,

2 kluci nebo dvě holky, je úplně jedno, rozdíl v tom nevidím. Ideál sourozence u kluků, ale také není problém, dva kluci, po odstavu, pokud se dají k sobě už takto malinkatí. Mám volné brášky, pískový a pískovo/bílý, hodní :), Veronika

hodnocení

0x

Já jsem u osmáků po zkušenostech vždycky dávala přednost samičkám, protože samečci, jak jsem zjistila, jsou hodně hluční. Kolikrát se nedalo ani spát, jak tam řádili (byli sourozenci). *smich* Pokud vám to ale nevadí, pak je to asi jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]