Nejste přihlášen/a.
Včera odpoledne jsme se s dětmi dívali jak veveřička poskakuje kousek od nás a potom skočila nesmyslně pod auto,které projíždělo a srazilo ji.No pro mě hrůzný zážitek,beru všechny zvířata jako děti a když se mi to stane pár metrů ode mě,nemůžu to dostat z hlavy.Ráno už tam neležela a byla v trávě cca 10m od cesty.Kolikrát jsem i po cestě do práce viděla sražené zvíře a odpo už tam nebylo...jak se dostanou z cesty?někdo je sbírá?nebo venčení psi jí odtáhnou?nebo jiní noční tvorové?
Několik, takhle mrtvých malých zvířátek, jsem sebrala do igelitového pytlíka, posmutněla jsem, občas zamáčkla slzičku do oka, zadivila se, jak je těžké nebo lehounké a odnesla do popelnice. Občas jsem řekla "škoda, že jsi nežil déle". Ježka, holuba, veverku, kavku. V několika zastoupeních. Jen potkani mi dělají zle. Ale seberu je. No, co už?!
ale houbelec silničáři , Už vidím, jak odklízejí kdejakýho zajíce, či veverku. Mrtvé zvíře se pochopitelně stane potravou jiného zvířete. Liška,pes, nějaký dravec, atd... Ale to je snad jasné, ne?
Ale to víte že je odklízejí technické služby a silničáři. Ale nemůžou všechny cesty kontrolovat, tak příště stačí zavolat, klidně i na MP a oni se postarají o sebrání uhynulého zvířete. Do kontejneru moc uhynulá zvířata nepatří, ale je to lepší než to nechat ležet pro hromadu červů.
vypadalo to,že to stihla a mi hlavou proběhlo,kam dám děti,do čeho jí vezmu a jak nejrychleji k veterináři,protože to vypadalo,že má jen přejetou packu.No,bohužel...Jsou věci ve kterých mám striktní názory a postoje,ale co se týká zvířat těžce to nesu,i když to někomu může připadat"jen veverka"já to tak necítím.
Jste dobrá babkazov
Z každé strany domu(bytovky)máme park,takže pod oknem se mi tady v záhonu narodili zajíčci,jsou tady samá hnízda ptáčků,spousta veverek,ale dravec?netuším,který kromě venčených psů by to mohl být.
Lucie, dravec je pták nikoliv šelma. Divila by ses, kolik lasiček a kun žije v zástavbě. Já na jaře pozorovala každou noc kunu tady na sídlišti, jak hledá něco "k jídlu" pro mladé. Jinak zrovna minulý týden v noci jsme pozorovali lišku na Černým mostě v Praze, tam jak parkují taxíky. Sama píšeš že tam máte zajíce, takže je přirozené, že tam jsou i jiná divoká zvířata.
h0nz490 - "Takovych psu , kocek jsem prejel nespocitane."... tím se chlubíte? Napadne vás že většina má majitele, který je pak nešťastný?
Tak oficiálně Asanační podnik, ten můžete kontaktovat přímo nebo jej kontaktuje obec. Případně udržba silnic a dálnic, na území měst a obcí je to správa města pokud ji má město zřízeno.
Odklizení přejetých zvířat se řídí zákonem o veterinární péči zákon č. 166/1999 Sb.
Pro zajímavost takové přejeté zvířátko má název "Kadáver"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.