Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se děje s přejetými zvířaty?

Od: lucie* odpovědí: 16 změna:

Včera odpoledne jsme se s dětmi dívali jak veveřička poskakuje kousek od nás a potom skočila nesmyslně pod auto,které projíždělo a srazilo ji.No pro mě hrůzný zážitek,beru všechny zvířata jako děti a když se mi to stane pár metrů ode mě,nemůžu to dostat z hlavy.Ráno už tam neležela a byla v trávě cca 10m od cesty.Kolikrát jsem i po cestě do práce viděla sražené zvíře a odpo už tam nebylo...jak se dostanou z cesty?někdo je sbírá?nebo venčení psi jí odtáhnou?nebo jiní noční tvorové?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Několik, takhle mrtvých malých zvířátek, jsem sebrala do igelitového pytlíka, posmutněla jsem, občas zamáčkla slzičku do oka, zadivila se, jak je těžké nebo lehounké a odnesla do popelnice. Občas jsem řekla "škoda, že jsi nežil déle". Ježka, holuba, veverku, kavku. V několika zastoupeních. Jen potkani mi dělají zle. Ale seberu je. *plac*No, co už?!

sebod*

ale houbelec silničáři ;), Už vidím, jak odklízejí kdejakýho zajíce, či veverku. Mrtvé zvíře se pochopitelně stane potravou jiného zvířete. Liška,pes, nějaký dravec, atd... Ale to je snad jasné, ne?

majsterjoe*

Ale to víte že je odklízejí technické služby a silničáři. Ale nemůžou všechny cesty kontrolovat, tak příště stačí zavolat, klidně i na MP a oni se postarají o sebrání uhynulého zvířete. Do kontejneru moc uhynulá zvířata nepatří, ale je to lepší než to nechat ležet pro hromadu červů.

pb®
Kdyby to bylo něco velkého, ale volat městskou policii k přejeté veverce, ježkovi atd.? To snad ne. Vzala bych to a vyhodila sama. A i kdyby ne. Mršina se i na silnici docela rychle rozloží a vstřebá i bez naší péče, postarají se i to i jiná zvířata a bezobratlí.
lucie*
hodnocení

vypadalo to,že to stihla a mi hlavou proběhlo,kam dám děti,do čeho jí vezmu a jak nejrychleji k veterináři,protože to vypadalo,že má jen přejetou packu.No,bohužel...Jsou věci ve kterých mám striktní názory a postoje,ale co se týká zvířat těžce to nesu,i když to někomu může připadat"jen veverka"já to tak necítím.

Jste dobrá babkazov;)

doplněno 04.07.16 12:10:

Z každé strany domu(bytovky)máme park,takže pod oknem se mi tady v záhonu narodili zajíčci,jsou tady samá hnízda ptáčků,spousta veverek,ale dravec?netuším,který kromě venčených psů by to mohl být.

sebod*

Lucie, dravec je pták nikoliv šelma. Divila by ses, kolik lasiček a kun žije v zástavbě. Já na jaře pozorovala každou noc kunu tady na sídlišti, jak hledá něco "k jídlu" pro mladé. Jinak zrovna minulý týden v noci jsme pozorovali lišku na Černým mostě v Praze, tam jak parkují taxíky. Sama píšeš že tam máte zajíce, takže je přirozené, že tam jsou i jiná divoká zvířata.

lucie*
hodnocení

sebob,máte pravdu,vždyť kuny "napadají"i zaparkovaná auta.Asi když je to čerstvě sražené,tak to ještě není mršina a berou to.Taková veverka bude lepší jak kabely v autě:)

sebod*

Lucie, pozor na to. "Mršina" zvířatům chutná. A moc !

andri*
hodnocení

2x
Dobry den.Nasla jsem u krajnice srazenou kocku,krásnou,chovnou.Mela obojek.Zavolala jsem na Mestskou Policii a ti me odkazali ze takove veci neresi a ze ma zavolat na odchytovou sluzbu co tyhle mrtvolky sbira.Tak me rovnou i prepojily.Je to vuz blizsiho utulku ktery do 15 min prijel,dal Čicu do pytle a hodil pytel do dodavky.

jitka*
hodnocení

0x

odklizeji je silnicari

hodnocení

0x
Sezerou to lasicky , lisky , kane atd... nemuzete to tak brat. Kdybych to tak bral tak js mrtvy. Takovych psu , kocek jsem prejel nespocitane. Ktomu na dalnici i kaně prejete a na okrsce lesni zver... bohuzel takhle to funguje. Ktomu ani nemluvim kolik broucku se zabije na dalnici vlivem vysoke rychlosti...

h0nz490 - "Takovych psu , kocek jsem prejel nespocitane."... tím se chlubíte? Napadne vás že většina má majitele, který je pak nešťastný? :(

hodnocení

0x

Na takové přejeté zvíře je největší dravec kamion. Když ho třeba třicetkrát přejede, a pak přijde ten "letní deštík", kdy spadne třeba 30 mm, tak zvířátko zmizne raz dva.

maara*
hodnocení

0x

Tak oficiálně Asanační podnik, ten můžete kontaktovat přímo nebo jej kontaktuje obec. Případně udržba silnic a dálnic, na území měst a obcí je to správa města pokud ji má město zřízeno.

Odklizení přejetých zvířat se řídí zákonem o veterinární péči zákon č. 166/1999 Sb.

doplněno 04.07.16 16:32:

Pro zajímavost takové přejeté zvířátko má název "Kadáver"

emilka12*

Pokud mrtvolu nerozjezdí auta tak ji něco zežere.Pokud ji nesežere zvíře tak červi určitě :)

dam®
hodnocení

0x

morbidní téma, povětšinou vznikne placka,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]