Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, myslím, že takové jiné zvíře není (nebo by ho kočka zlikvidovala). Někde jsem četl, že správné množství koček do bytu jsou tři - udělají smečku a člověka ani nepotřebují. Jinak, jedna kočka se může nudit, dvě se perou a až tři je to pravé. Zdravím!
P.S. A dávat k sobě psa a kočku vyžaduje dost času a pozornosti (ovšem, lze to).
doplněno 15.04.16 13:24:mel - ano, ty tři kousky je minimum pro smečku a maximum zřejmě není dáno .
trnca - no, takže to funguje tak, jak má. Kočky si vystačí a Vy pro ně děláte jen servis .
Ha, ha..docela jsem se pobavila. Mám doma právě tříčlennou kočkopartu (dva kocouři -bráškové a kočička z útulku - všichni 5 let) a nebo chcete-li "smečku". Na úplném začátku to byla spíš tříčlenná demoliční četa
.
Ale jako správná "posluha" jsem se naučila běžné problémy řešit a některým předcházet. Dokonce i k tomu kaktusu, který si oblíbila Ginger a ráda se o něj otře bokem jsem si pořídila kartáček na vyčesávání chlupů. Ostatní rostliny zase "bydlí" v závěsných květináčích... Jsem vždy ve střehu a odvykla jsem si nechávat tašku s "jedlými" potravinami (masem) stát na podlaze v kuchyni a nebo třeba viset na klice...vše se ihned uklidí i když zvoní sousedka.
Proto je teď můj život téměř bezproblémový. Přijdu z práce a obstoupí mě moje kočkoparta. Já naservíruji odměny, uklidím ostatní nákup, provedu pravidelnou údržbu kočkoWC a mohu si jít po svých.. Večer pak nastoupí všichni tři a spustí motůrky, aby mě ujistili, že jsou spokojeni
To noční kočičí zlobení, to je běžná věc. Byla tady otázka, co dělat, že kočka tluče do skříně, aby si v noci vynutila pozornost. Také tady byla otázka, že schválně chodí kadit v noci, jen aby lidi přiměly k tomu, aby vstali. Naši kluci někdy řvou, že mají hlad, jindy pořádají překážkové běhy přes spáče, někdy chodí kadit a u wecka řvou a někdy řvou jen tak. Jsou 4, ale ten jeden se nenechá strhnout. Takže je pravdou, že přes den se zabaví, ale v noci jsou vyspinkaní a vyžadují pozornost. Je úplně jedno, jestli koupíte ještě několik koček nebo plyšáků nebo psa. K ránu budou vyspinkaní. Tak proč byste měli spát vy?!
Další vhodné zvíře ke kočce je kočka. Vážně jedna mladá kočka se dost nudí. Zvlášť pokud máte temperamentní plemeno, psala jste tuším o thajce-starý typ siamky, jedno z nejukecanějších a nejtemperamentnějších plemen. Měla jsem orientálky, sesterské plemeno. Kdybyste měla britku, peršanku nebo exotku, tak nejspíš tolik nezlobí, ale taky si jí nepochováte. Taky nespím s kočkama v ložnici, spějí zavřené ve spodním patře. Mám totiž tlustou uječenou angoru, která si příšerným řevem vynucuje další porci žrádla třeba 2x za noc. Dvoje dveře to jistí. Sice i ty prořve, ale dá se u toho znovu usnout.
K mladé kočce jedině druhou mladou kočku. Proč se bráníte druhé kočce? Vyhrají si spolu, zabaví se a prostorově nejsou náročnější než jedna kočka Já bych zvážila pořízení odrostlejšího kotěte co nejdříve. S jiným zvířetem (králík, morče apod.) si kočka hrát nebude. Rozhodně ne k oboustranné spokojenosti.
Dobrý den, moc jsem nepochopila, proč chcete vaší kočce vnutit jiného zvířecího partnera. Majitelkabytu si nepřeje psa. To chápu. Ani já bych ho u své nájemnice neschvalovala. Problém je v tom, že dnes již nemusíte mít souhlas majitele bytu k chovu zvířete.
Ale k původnímu tématu - proč jiné zvíře ke kočeně?! Je to jako by Vám někdo (jako člověku) dal za společníka psa, kočku a nebo třeba myš. Ideálním partnerem pro kočku je zase KOĆKA:
Já mám tři kočky - 2+1 a donedávna jsem měla i fenku. Všichni vycházeli dobře. Chovala jsem i pískomily a rybičky a pro kočkopartu to bylo něco jako televize.
Po přestěhování před třemi roky jsem akvárko darovala a stejně tak i chov pśkomilů.. Fenečka loni odešla (bylo jí už 14 let). Ale moje kočkoparta je pořád pospolu a nikdy bych ji nerozdělila. Mám je ráda a oni se mají rádi navzájem...a jsou si sami pro sebe nejlepší společností. To jim ovšem nebrání, aby se nemazlili se mnou..
Tak nějakou podobnou otázku jsem taky chtěla položit. Máme krom jiného 2 psy a 2 kočky. Tedy kočku a kocoura. Kočce je cca 8 let a je kastrovaná. Vždy byla hodná, bezproblémová. Poslední dobou šíleně zlobí. Lítá po bytě a celém baráku jako zběsilá, skáče po nábytku, všechno schazuje, i když má plnou misku tak drápe na pytel s jídlem, vyhazuje psy z postele, skáče na stůl. Úplnej magor. Nikdy to před tím nedělala. Jestli je to jarem, nevím. Už jsme z ní zoufalí. Tak jí bereme do baráku jen najíst a pak šup ven, už je hezky. Jediné co se změnilo, že jsme jí vzali malý lavůrek kde byly čisté nepřebrané ponožky ve kterém v koupelně občas spala. Jestli jí tolik naštvalo toto je otázka. Ale místa je tu všude dost. Zkusím lavůrek vrátit a dát tam starý ručník a uvidíme.
- tak jedině myšičky ! - nebo kanára.
- to si vlastně nedělám ani moc srandu - pokud klec řádně zabezpečíte, kočka bude trávit čas číháním a pozorováním kořisti, takže by ji to mohlo zabavit. Jinak jedině další kočku.
- kočka je šelma a těžko jí zabráníte, aby neublížila nerovnocennému partnerovi, pokud s ním není vychovávaná od kotěte, ale i tak bych se bála dát ji třeba k malému králíčkovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.