Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se psem, když feny hárají?

Od: strakac* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,může mi někdo prosím poradit jak "uklidnit" psa, když cítí v okolí hárající feny? Bydlíme na vesnici kde jsou v okolí většinou feny, pes je samozřejmě cítí a tentokrát po našem odjezdu do práce (které když není hárací období jsou bezproblémové) začal výt a štěkat a je z toho prostě hotový, že za fenkama nemůže. Sousedi už si stěžovali, nevím, co máme dělat. Prosím poraďte, zabírají nějaké léky na uklidnění, feromony apod? Pokud máte zkušenost, napište i konkrétní výrobek. Bohužel nezodpovědní majitelé fen je nehlídají doma a ony chodí často i za ním k plotu, takže je to skoro neřešitelné - maximálně ho zavírat doma, ale na to není zvyklý - býváme 7 až 11h v práci, nevím, jestli by si zvyknul na NEvenčení a jestli by to doma nebral jako trest. Navíc bydlíme v řadovém domě a sousedi - kteří si stěžovali a jsou celý den doma by asi slyšeli jeho vytí... Fakt nevím. Předem moc díky za radu. V.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

A co kastrace? Pes se uklidní, nebude hysterický z fen a pokud to není uchovněný výstavní kousek a neočekáváte po něm bezvadné potomstvo, není důvod, proč nekastrovat. Vemte si, že ten pes je vlastně chudák, protože celý život trpí neukojitelným chtíčem. Připouštět nemůže, ručičku nemá, aby si mohl pomoct jako pánové, skákat lidem na nohu nesmí, to je trestán. Tak co má to nebohé stvoření, s kterým mlátí testosteron, dělat?

strakac*
hodnocení

No, výstavní je, o uchovnění uvažujeme, zdravý je. Po pravdě teď váhám, jestli ho uchovnit, protože spousta lidí tvrdí, že jak si pes jednou skočí tak jeho chtíč ještě zesílí, i když mi to včera veterinář vyvrátil, že to rozhodně není pravidlem. Tak nevím. On ani na nic nenaskakuje nebo tak něco... Existují i nějaké implantáty pod kůži, které buď omezují testosteron psa - tzn. že je to taková kastrace na zkoušku - mají účinek cca půl roku. Případně jsou implantáty, které neomezují testosteron, povaha psa se prakticky nezmění, jen působí na nějaké receptory, či co a pes ten testosteron sice má, ale nedává mu podněty aby se choval jako "samec" tak jako dřív. Tak nad tím teď uvažujeme. Kastraci vidím až jako poslední variantu, i když by asi zabrala. Přesto díky za reakci.

hodnocení

2x

Je to příroda,žádné prášky ani gely nepomohou Já svého dala vykastrovat, protože to byl erotoman a bylo mi ho líto, jak je nešťastný, vždyť dnes feny hárají celý rok a mám pokoj. Když potkáme háravou fenu, tak si k ní čuchne a jde dál, dřív na všechny lezl i na kluky.,

strakac*
hodnocení

viz. odpověď výše. Kastraci bych volil jako posladní variantu, zatím asi zkusíme čípky pod kůži a potom uvidíme. Díky za reakci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]