Nejste přihlášen/a.
Ahoj,je mi 11 a chtěla bych moc morče.Zvířat jsem měla hodně.Asi 3 křečky a tak 3x-4x ryby a teď má taťka včely.Potřebuji je překecat aby mi to dovolili.Taťkovi by to nevadilo,ale mamka se zvířat bojí. .Na známky to neukecám ikdyž mám samé 1.Takže potřebuji poradit jak je překecat? Díky moc.
Asi tě nepotěším. Když si přečtu, žes měla ve svých jedenácti letech asi tři křečky a asi několikrát ryby, ani vlastně nevíš kolikrát, nutí mne to k zamyšlení, kam se ta zvířátka poděla. Jedničky ve škole ta zvířátka asi při životě neudrží! Nesnaž se rodiče ukecat, vědí proč nechtějí další zvířátko. Tvou péči by asi opět nepřežilo...
Proč my nepřežilo.Za prvé 1)Dva křečky jsem měla když mi bylo 6-7.Jenomže ti dva se neměli rádi tak jsme museli jednoho dát pryč!Ten druhý umřel asi po 2 letech a tento poslední když měla necelá 2 roky protože byla nemocná. A za 2) Ryby měl tatka jenom jsem mu pomáhala krmení atd. když nebyl doma.. !
Dobrý den, jak je překecat? jedině slibovat a slib dodržet. Tedy, že se o morče sama postaráte a maminku to nebude zatěžovat. Ovšem, záleží na tom, jak tam u vás doma dopadla ta minulá zvířátka, proč už nejsou a kdo se o ně staral (nebo staral špatně). Možná to maminka tuší, jak by dopadlo morčátko. Další argument může být, že včela je nebezpečnější než morče. Zatím nebyl popsán žádný případ, že domácí morče napadlo maminku - není to dravec. Ovšem, nějaké žihadlo od včelky už maminka jistě dostala a dál je v rodině trpí, tak by mohla strpět i to morče (když starost o ně nebude na ní). Zdravím!
P.S. Udělejte si přípravu a něco si o chovu morčat přečtěte.
Morče je závazek na minimálně 5 let. Je to živý tvor, ne hračka, vyžaduje péči a společnost. Pořád. V případě nemoci, a že jich je - abscesy, přerostlé zuby, zažívací problémy např. - vyžaduje i veterináře. (Třeba přerostlé zuby mně vyšly na 1.500,- Kč.) No a jestli se mamka bojí... co takhle psa?
Morče je miloučké zvířátko, daleko chytřejší a vnimavější než křečci, dá se s nám mazlit. Nikomu neublíží,tak se mamka bát nemusí a navíc - řekni jí, že se tak učíš povinnosti a ohleduponosti, když se o něj, budeš opravdu poctivě starat.Moje děti jich měli několik,braly si je ven, opravdu si užily.
1/ moje neteř taky na své mamě, mé švagrové, vydyndala morče. Morče žilo 11 let a starala se o něj moje švagrová, protože moji neteř nějaké morče rychle přestalo bavit.
2/ moje děcka taky na své mamě vydyndaly morče. Morče žilo sotva pár měsíců a pak jsme jej našli s nožičkami nahoru. Děcka bečely dva dny.
Co ti tvoji asi 3 křečci a 3x-4x rybičky? Jak skončili?
Nic ve zlém, ale odtud pochází moje rada : Dyndej raději nějakého plyšáka.
Ahoj, poradím Ti. Pokus se nejdříve o zviřátku, které bys chtěla chovat něco dovědět - něco o jeho potřebách, způsobu života.. Trochu mě děsí Tvoje informace o tom, že jsi v 11ti letech měla "asi" 3 křečky a tak 3x-4x ryby.
Předpokládám, že nikdo z nich nepřežil Tvoji "péči". Víš, živý tvor není hračka... Já jsem mnoho let pracovala ve volném čase jako vedoucí oddílu mladých ochránců přírody a vedla i klub chovatelů. Co kdyby sis nejprve našla podobnou skupinu a naučila se o zvířatech néci víc než je psáno v učebnici přírodopisu... třeba se naučit vybrat správnou potravu, dobře vyčistit terárium/akvárium.
Mamka se možná ani tak nebojí zvířat jako dalších zbytečně zemřelých malých tvorečků. Já sama bych Ti prozatím svěřila jem plyšáka. Promiň.
Byla jsem proti když vnučky chtěly morče. Mají 2 kluky a co je 3 měsíce mají, starají se o ně bezvadně, starší (6let) uklízí, mění vodu v napaječce, mladší (2roky) nosí trávu, několikrát denně si s nimi pohrají, učešou je...Nevím, jak dlouho jim to vydrží ale zatím se to jeví jako dobrý nápad. Křeček je sice fajn ale s tím si tak nepohrajete a dožije se 2-3 let. Jak přesvědčit rodiče to netuším, u nás nikdy problém s chovem zvířat nebyl, mě rodiče povolili vše ale musela jsem se starat, já dceři rovněž a ona svým dětem stejně tak. Vnučky si musely na morčata 1/2 ceny (400 za morče s PP) ušetřit, poctivě odkládaly do pokladničky drobné, zkuste to také tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.