Nejste přihlášen/a.
My už pátým rokem jen Foresto obojek)) po pipetě ho hrozně svědil čumák ((( tablety bych vůbec nezkoušela,nevěřím jim.
Já všechny tyhle chemické záležitost nemusím. Naskakuje mi při té přadstavě husí kůže, když si Dorka vleze ke mně pod deku. . Za celý život jsem vytáhala stovky klíšťat. Jeden rok něco málo přes 70. Bylo to v době, když ještě obojky ani pipetky nebyly. Teď už málo chodím a klíšťat najdu a vytáhnu nějakých 15 - 20? Asi tak nějak. Nedávám nic. Předloni jsem se ptala veta, říkal že ani zánět mozkových blan, ani něco jiného, pes od klíštěte nedostane. Má imunitu.
Ale jakmile zjistím blechy, tož to je jiná! Mrchy hnusné! Nenávidím je z duše! Mám doma připravenou pipetku a ihned po zjištění blechy, naliju za krk. To musí být velmi rychlý zásah, protože se občas zadaří a ony se namnoží nějak víc, než je slušné. A to je pak veliká patálie. Proto Dorka má na několika "svých" místech světlounkou cíšku. Když na ni uvidím zrníčka, jako máček - bleší hovínka, nebo maličké černé skvrnečky, fičím pro pipetku.
O tabletách mluvila majitelka zverimexu, jako o strašlivém dryjáku, pro malého psa naprosto nevhodné.
Dorka je jork.
. Předloni jsem se ptala veta, říkal že ani zánět mozkových blan, ani něco jiného, pes od klíštěte nedostane. Má imunitu.
- no tak tady je výměna veta na místě.
Fena, malé plemeno, po zánětu mozkových blan z klíštěte - žije, ovšem non stop pod medikamenty a léčba přesáhla 20 tisíc.
No, tak mně naskakuje husí kůže při představě, že by mi pod deku měl vlézt zablešený pes s klíšťaty.
Foresto obojky jsem teď koupila kočkám poprvé. Vyzkoušíme a uvidíme. Do postele nechodí. Pipety účinkují moc krátce, hlavně proti klíšťatům a jiné obobojky často dost smrdí a některé též přestávají brzy účinkouvat. Předpokládám, že i u jiných obojků bude uvedeno, že s tím pes nesmí chodit do postele, ale tam jsem návody raději nečetla a pes s námi vždy spal..
Já doporučuji vyzkoušet, co Vám a pejskovi sedne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.