Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obojek, tableta čí pipeta?

Od: turik* odpovědí: 10 změna:
Máme doma psa, rasa bišonek. Dříve jsem dávala proti blechám a klíšťatum pipety Frontline. Hodně slíchávám o obojcích Foresto ale nevím zda ho mužu psovi dát *nevi*, když je převážně doma a ráno se probouzí u nás v posteli :(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Za mě obojek Foresto už nikdy více. Můj pes se z něho klepal, seděl jak hřib a nechtěl se hnout, dokud jsem ten obojek nedala z něho dolů pryč...

72mona3*
hodnocení

2x
Pipetky jsou účinné, ale po aplikaci se nesmíte aplikované látky dotknout. A na klíšťata působí krátkodobě. Já podle ohlasů pořídila Foresto obojek. Je bez zápachu, můžete pejska koupat i mazlit ;) Látky z něj se uvolňují postupně a dlouhodobě. O tabletách jsem neuvažovala. M.
doplněno 12.04.16 23:15: Jen jsem ještě chtěla doplnit, že každému může sednout něco jiného. Obojky jsou v různých cenových relacích (kiltix,scalibor, foresto...) a dokud nevyzkoušíte, nebudete vědět, jestli se neobjeví nežádoucí reakce.

hodnocení

0x

My už pátým rokem jen Foresto obojek)) po pipetě ho hrozně svědil čumák ((( tablety bych vůbec nezkoušela,nevěřím jim.

hodnocení

0x

Já všechny tyhle chemické záležitost nemusím. Naskakuje mi při té přadstavě husí kůže, když si Dorka vleze ke mně pod deku. *sok*. Za celý život jsem vytáhala stovky klíšťat. Jeden rok něco málo přes 70. Bylo to v době, když ještě obojky ani pipetky nebyly. Teď už málo chodím a klíšťat najdu a vytáhnu nějakých 15 - 20? Asi tak nějak. Nedávám nic. Předloni jsem se ptala veta, říkal že ani zánět mozkových blan, ani něco jiného, pes od klíštěte nedostane. Má imunitu. *hej* Ale jakmile zjistím blechy, tož to je jiná! Mrchy hnusné! Nenávidím je z duše! Mám doma připravenou pipetku a ihned po zjištění blechy, naliju za krk. To musí být velmi rychlý zásah, protože se občas zadaří a ony se namnoží nějak víc, než je slušné. A to je pak veliká patálie. Proto Dorka má na několika "svých" místech světlounkou cíšku. Když na ni uvidím zrníčka, jako máček - bleší hovínka, nebo maličké černé skvrnečky, fičím pro pipetku. *bum* O tabletách mluvila majitelka zverimexu, jako o strašlivém dryjáku, pro malého psa naprosto nevhodné.

Dorka je jork.

. Předloni jsem se ptala veta, říkal že ani zánět mozkových blan, ani něco jiného, pes od klíštěte nedostane. Má imunitu.
- no tak tady je výměna veta na místě.

Fena, malé plemeno, po zánětu mozkových blan z klíštěte - žije, ovšem non stop pod medikamenty a léčba přesáhla 20 tisíc.

72mona3*
@babkazov - náš kóliák měl od čtyř-pěti let problémy s klouby. Pravděpodobná příčina: infikován borélií. Takže který vet má pravdu?

No, tak mně naskakuje husí kůže při představě, že by mi pod deku měl vlézt zablešený pes s klíšťaty. *smich*

Foresto obojky jsem teď koupila kočkám poprvé. Vyzkoušíme a uvidíme. Do postele nechodí. Pipety účinkují moc krátce, hlavně proti klíšťatům a jiné obobojky často dost smrdí a některé též přestávají brzy účinkouvat. Předpokládám, že i u jiných obojků bude uvedeno, že s tím pes nesmí chodit do postele, ale tam jsem návody raději nečetla a pes s námi vždy spal.. ;)

Já doporučuji vyzkoušet, co Vám a pejskovi sedne.

isteron
hodnocení

0x

Používali sme obojok pre špica, dlhosrstého. Značku nám doporučil veterinár, aj sme ho tam kupovali. Sem - tam sa objavil kliešť , ale dlho sa neudržal. a pes to dobre znášal. A blchy za celý svoj život nemal a to býval v byte.

hodnocení

0x

Mám 3,5 kg psa,, spí se mnou a obojek jsme vloni měli, neměl ani jedno klíště (Foresto), dnes jsme bylistříhat, dávám na letošek

hodnocení

0x

Coklit, Dorka je mazlivá a já se jí stále hrabu v kožíšku, ikdyž ostříhaném. Když klíště přece jen je, objevím ho velice rychle. Je však pravdoui, že s minulými psy jsem trajdala po lese a loukách. A s Dorkou jen po sídlišti se spoustou psů. Takže na nás skoro nic nevyjde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]