Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malí zajíčci

Od: lucie* odpovědí: 6 změna:

Před naším činžákem jsou v záhonku malí zajíčci.Hodně dobře ukryti,ale chodí tam hodně lidí okolo venčit psy...ale co si pamatuju,říká se -nesahat,stará zaječice není daleko.Je to pravda nebo se pletu?nerada bych aby se jim něco stalo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, pokud zajíčata nejeví nějaké známky toho, že by se o ně matka nestarala, tak ponechat svému osudu. Předpokládám, že je to podobné, jako u králíka, tedy zaječice kojí jednou, nejvýše dvakrát denně a často v nočních hodinách. Každé zajíče má svůj pach, pokud jej vezmete do ruky, hrozí nebezpečí, že "převezme" váš pach, zaječice ho nepozná, bude ho brát jako cizího, tedy jej třeba ani nenakojí. Takže velmi opatrně, pokud vypadají "k světu", nechat být.

lucie*
hodnocení

jo,jo taky si to myslím.Dík za utvrzení názoru.

doplněno 10.04.16 19:23:

aja1946-já se vám nedivím,kdo má rád zvířata,tak těžko nechává taková roztomilá mláďátka na pospas.Když všichni víme jak se ostatní lidé chovají ke zvířatům.Můžu jen doufat,že na ně někdo nepustí psa.Psy většina lidí venčí uvázané,ale ti největší blbci mají vetšinou největší psy a mají je na volno*modla*

hodnocení

2x

Opravdu nesahat a nebrat, jednou jsem se takového ujala, myslela jsem, že ho maminka opustila, krmila jsem ho kapátkem a chudinka umřel.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, radím nezasahovat, ale jen kontrolovat. Pokud by zaječice uhynula, potom by to chtělo zásah - patrně po dohodě či tel. informaci na veterině. Příroda si poradí a je fajn, že ji máte takto blízko. Škoda, že máte děcka ještě tak malá, že z toho nic nemají, ale to už je mimo téma. Zdravím!

doplněno 10.04.16 20:31:

lucie - no, ona děcka mají "strašnou" úchopovou sílu, tak ty kočky jsou v ohrožení. Já sice ven kapsičky pro kočky nenosím, ale když vidím na cestě broučka, tak ho překročím a tak ho nechám žít .

lucie*
hodnocení

jo,jo bene.Zatím mají přírodu doma.Naše kočky musím chránit před jejich nenechavýma rukama,jinak jim oškubou kožich.*smich*,ale mluví na ně víc jak na nás,takže tipuju,že první slovo bude mňau nebo čiči.

Hlavně vím,že lidi jsou zlí ,takže nerada vidím jakékoli zvířátka v nebezpečí.I na vycházky kočárkem beru kapsičku pro toulavé kočky.

72mona3*
hodnocení

1x
Zrovna loni jeden takový odložený seděl u naší garáže. Celý den byl "neviditelný" všem lidem i psům (všichni ho chodili očumovat, ale měli tolik rozumu, že na něj nešáhli), naše auto kolem něj projelo ve vzdálenosti 30 cm... Další noc si ho mamina vyzvedla. Takže přesně jak říkají ostatní-nechat tak jak jsou. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]