Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thajská kočka

Od: maky* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, mám problém s thajskou kočkou první půl rok jsme bydleli v garzonce a kočika byla šťastná po půl roce jsme se přetěhovali do rodinného baráčku kde má více místa a volnosti ale začala očůravat rohy, koberce a občas se vyčůrá do peřin . Bydlí tam s náma děda, který má malinkého pejska ale s kočkou se snášejí docela dobře. Poradíte mě prosím co mám dělat aby kočička přestala čůrat po věcech.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikteen
hodnocení

0x

Také nám čůrala čiči do peřin. Vždy je potřeba to vyprat, aby se tam necítila a nenaučila se tam chodit. Přes den jsme měli ložnici zavřenou a večer před spaním jsem peřiny šplíchala rozstřikovačem (použít do něj něco co kočce smrdí - dala jsem vonný olejíček citrónový zředěný vodou.) A pak také vždy před spaním jsem s ní sedávala u jejího záchůdku a dávala ji čůrat. Povzbuzovala jsem ji: "Bobinko, čuri čuri":) vždycky se ji podařilo a chválila jsem ji a dostala koko:) trvalo to asi 3 týdny! peřiny jsem prala každý druhý den, naštěstí bylo léto. Na kočku se musí po dobrém, zlé ona nechápe. Tak si s ní teď více hrejte a občas ji posaďte na její WC, přemlouvejte a pak chvalte a odměňujte;) HODNĚ ŠTĚSTÍ!

maky*
hodnocení

Děkuji snad to bude lepší :)

hodnocení

0x

otazkyprokocky.estranky.c/...

Než najdete důvod, proč čurá všude, bude to chvíli trvat. Možná, že se jí v novém bydlení nelíbí. Byla zvyklá na malý prostor, který důvěrně znala a teď, v novém, velkém prostoru se cítí ztraceně, je nešťastná. Když jsem se přestěhovala s fenečkou, trvalo snad měsíc, než si našla místa, kde spala a polehávala. Chodila často ke dveřím a volala mě ven. ;) Já bych, možná že si to myslím špatně, zavírala dveře tak, aby byla v jedné, maximálně dvou místnostech. A přikoupila bych i nové wecko. Po čase bych ji začala pouštět i dále, ale jen na chvilku.

maky*
hodnocení

Děkuji snad to bude lepší.

pb®
hodnocení

0x

Nepíšete, jak je kočka stará a jestli je kastrovaná. Není možné, že v garsonce jste měli koťátko a do baráčku přivezli pubertální říjící slečnu? Protože některé kočky - samice mohou při říji značkovat, není to jen výhrada kocourů.

maky*

Kočička je stará 13 měsíců a je kastrovaná v 10 měsícech z důvodů říje.

jh®
hodnocení

0x

Micka protestuje. Náš kočičák po přestěhování čůral do bot, manželových, mých ani dětských si nevšímal. :-D Chvilku trvalo, než si na nové prostředí zvykl, dostal k dispozici víc záchůdků, na čištění se nám osvědčil obyčejný ocet. Naštěstí nic neznačkoval, byl kastrovaný. Už je v kočičím nebi, měli jsme ho 12 let a vážil 10,5 kg, modrý peršan.

Takže radím trpělivost, chválit, když se "zadaří", a to pořád dokola.

hodnocení

0x

Prosím, dejte fotku. Jak vypadá ta vaše?

:-D

Nevíte někdo, jaká kočka je na začátku znělky seriálu Ulice? Tmavě hnědá odchází z okna.

doplněno 08.04.16 16:34:

Nene, to nejsou moje kočky. To je z staženo z netu. My máme, tedy moje mladá, má siamáky a devonka.

maky*

Tohle je ta naše.. :) (nerada se fotí :) ) Máte nádherný miciny :) přemýslíme, že si pořídíme ještě jednu aby doma nebyla tak sama a vyhrála si s tou druhou a třeba by to i přešlo... Neměla by pocit samoty... Kočky mají rádi společnost.. Ikdyž pracuji 8 denně tak přijdu domů a pokaždé se jí hned nemůžu věnovat..

Thajská kočka
Thajská kočka #2
Thajská kočka #3

nikdo*
hodnocení

0x

Možná si značkuje kvůli psovi v domě svůj rajón. A trucuje, že už není sama.

hodnocení

0x

Dobrý podvečer. Mně by spíše zajímalo,kde se dá v ČR Thajská kočka sehnat a asi za kolik? Nemusí být ,,papírová,,.Kočku,né kocourka.

maky*

Já jí mám doveženou z Německa tady bych se asi za papírovou nedoplatila... Teď mám stejný problém akorát hledám kocourka aby se mě kočička doma nenudila a jsem zvědavá jestli ho někde seženu...

Proč hledáte, k téhle nádherné kočce, kocoura? Kocour vám bude po baráku značkovat a víte jak kocouří značkování, moč a stolice smrdí? Víc, než si vůbec dovedete představit. Budete ho muset stejně nechat vykastrovat. Nemyslete si, že se kocour bude chovat jako kavalír! To vůbec! Záleží na povaze. Vpodstatě je lhostené, jestli to bude on nebo ona. Akorát, že kocouří kastrace je jednodušší, než kočičí. ;) Pokud nechcete každou chvíli koťata a tedy necháte vykastrovat, je i lhostejné, jakou rasu budete mít. Zajeďte si na výstavu, jsou každou chvíli a tam si popovídejte s chovateli.

Thajská kočka #4

matylda*
hodnocení

0x

Kdysi jsem v tv viděla pořad, kde kočka taky po přestěhování ke psovi začala všelijak škodit. Poradili jim, aby kočce udělali na zdi police jako ochozy, kde kočka mohla odpočívat a byl to jenom její prostor bez psího pachu, a problém se vyřešil. Kočka chtěla svůj klid a pes, přesto, že se snášeli, ji rušil. Tak jen že jsem si na to vzpomněla. Kočky jsou zvláštní stvoření. Naše kočka mi chodila počůrat postel když jsem přišla z práce, vzala jsem tašku a šla nakoupit. Přišla k nám jako toulavé kotě a možná se bála, že jí utečeme než si zvykla. Teď v penzi jezdím na půl roku přes léto na venkov a kočky sebou neberu, kocour je v pohodě ale kočka se jde občas "pomstít" do pokoje dceři, která v bytě zůstává.

matylda*

jéééé, to bylo hezký :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]