Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci si koupit nějaký akvarijní set od 100 do 150 litrů. Jenže na interentu je jich obrovské množství a já se nedokážu rozhodnout, který vybrat.
Můžete mi nějaký poradit? Já jsem zatím nejvíce pro Juwel Rio 125.
Děkuji
Taky chováme rybičky...předtím jsme nastudovali spoustu všeho možného...musím po pravdě říct,že nejlíp nám poradili v prodejně,kde se vyptali na to,jak velké akvárko,jaký druh rybiček atd.atd. - taky kolik do toho chceme investovat peněz a času.Doporučuju .
Trochu jsem to skouknul, tak set Juwel Rio je i se skříňkou tak v ceně cca 8000 kč (bez cca 5000kč). V té ceně je akvárium, osvětlení, topítko, filtr a podstavec. Takže žádný velký set. Pod tím pojmem bych si už i představoval vnitřní osazení - kameny, písek, kořeny, pozadí a pod. Dále třeba automatické krmítko a pod. Když jsem si zadal jednotlivé části, tak mě vyšlo akvárium asi 1200 kč, filtr tak 500 kč, topítko je zanedbatelná cena, nejdražší je na tom asi osvětlení cca 2500 kč a hlavně skříňka - ale u té záleží hlavně na provedení, tady jsou cenové rozdíly velké. Takže sestavit si akvárium sám, podle mě získáte za stejné peníze větší akvárium a silnější filtr. Rozhodně bych si nenechal radit přímo v krámě. Tam Vám přinejlepším radí tak, jak je pro ně výhodné, jak kterou značku prodávat (jakou na ní mají marži), nebo co jim leží na krámě a potřebují to prodat. Orientovat se musíte sám, nejlépe z nezávislých zdrojů. Přeji dobrý nákup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.