Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň na akvarijních rybkách

Od: hanesz* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

už docela dlouho mám akvárium (150 l) a mimo jiné v něm chovám Black Mollyn (živorodka ostrotlamá). Do teď jsem neřešil prakticky žádné problémy, ale dnes jsem si všiml, že ryby na sobě mají bílé tečky. Něco jako naše neštovice. Ryby jsem samozřejmě dal do karantény, ale nevím co dál.

Jak to mám léčit? Co jim mám koupit? Je naděje, že to přežijí?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Krupička. Běžné onemocnění, akvárium zasolit, zvýšit teplotu a přidat léčivo s malachitovou zelení (vyrábí asi každý výrobce akvarijních léčiv, já mám nejradši Tetru nebo Seru).
Více zde: rybicky.net/...
doplněno 22.03.16 14:19: Ano, naprosto obyčejná kuchyňská sůl (má dezinfekční učinky), běžné dávkovaní 1 gram na 1 litr vody.
hanesz*
hodnocení

Děkuji. Vše si nastuduju a snad vyřeším. Jen se chci zeptat, možná hloupě, myslíte zasolení normální solí? Nebo se prodává speciální přípravek? :)

vesnickejkuba*

sůl , trošku nakrájené mrkve , celer , petržel ,česnek a necháme na 20 minut podusit *smich*. (( Ta sůl má být normální kuchyňská )) :) viz třeba tu. www.dobryakvarista.cz/pridavani-soli-do-akvaria/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]