Zdravím, pořídili jsme si 240l akvárko. Mám 4 skalary mramorove (zatím ), neonky, nějake Tetry. Před 2dny jsem pořídil 3.ancitrusy. A tady je problém. Ancitrusy zmizeli. Proste po dvou dnech nejsou. Mohli je zlikvidovat skalary. Mají cca 6cm a ancitrusy meli cca 4cm. Díky
Skalár je pěkný prevít a bývá i dost agresivní, žravý hlavně potěru a vajíček, ale je pravděpodobnější, že tak velký ancistrus bude někde schovaný. Vylézají většinou v noci a při krmení. Mě během jedné noci zlikvidoval celou snůšku ancistrusů keříčkovec.
Ancistrusi rádi vyskočí z akvária i malou škvírou. Stalo se mi, že jsem je našel až při úklidu za nábytkem. Prostě jim nepasovala voda a prostředí. Chce to jen jednoho na zkoušku.
Taky lovím každou chvíli ancistrusi po zemi, že vyskočí z akvárka. Co se začali množit, už to nedělají, ale zato je teď mám přemnožené, takže jich mám plné akvárko. Zřejmě si musí zvyknout na vodu a nové prostředí, "seznámit" se s ostatními.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.