Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kroužky pro slepice

Od: mylady® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

je tu někdo z Jičína a blízkého okolí, kdo by mi poradil, kde sehnat spirálové kroužky pro slepice. Potřebuji 4 barvy po 4 kusech. V Praktiku v Jičíně mají jen černé a min. množství 12 ks, v obchodě Pod Koštofránkem by prodali kusově, ale zase mají jen šedé. Další obchody v Jičíně mě nenapadají. Na netu jsem je našla za 1,- Kč/kus, ale poštovné 60 - 130 Kč.

Nebo někdo poraďte jak slepice označit, aby jim to chvíli vydrželo.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Nejsem od vás a neznám u vás obchody. U nás největší výběr mají vždy tam, kde se prodávají směsi pro drůbež. Pozor na kroužky, je více velikostí.

Pozn. To máte jeden druh slepic různého stáří, že potřebujete 4 barvy? Jen mě to zajímá.

hodnocení

Ano, máme. Po mnoha letech jsme vloni zase začali chovat slepice. Jen pro naši spotřebu vajec a a zcela laicky. Máme hnědé slepice, nějaké hybridy. Vloni v lednu jsme koupili v drůbežárně roční slepice a v červnu pak, taky u nich, 20 týdenní kuřice. Letos jsme u nich koupili také roční a od známého jsme dostali kuřice. Všechny jsou stejné. Zatím poznám, které jsou loňské ročky, které letošní atd. Ale člověk je tvor líný, takže si to chci zjednodušit barevnými kroužky *smich*

hodnocení

0x
Mě se osvědčili elektrikářské plastové stahovací pásky (drcpáska) barev je na výběr více a dá se stáhnout dle potřeby, zbytek se zastřihne

paw*
hodnocení

0x
Poptejte se na ifaune.

hodnocení

0x

V Jičíně to neznám, ale určitě je budou mít v každém větším železářství. Kupovala jsem je loni, v železářství v nevelkém městě, nabídli mi ve 4 barvách a ve 3 velikostech. Nejmenší pro mladé kuřičky, největší pro staré "matky pluku". Kromě kroužků jsem koupila i 2 podkladky. Ty mě dost udivily - kdysi stálo toto vejce korunu, dneska jedno za dvacku. Jaga.

rv*
hodnocení

0x

Když jsem je potřeboval a zjistil, kolik za ně chtějí v česku, objednal jsem na

aliexpress.com/...

Není to žádný zázrak, ale slouží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]