Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštně zbarvený kos

Od: nikc® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Viděla jsem včera kosa a nebyl celý černý se žlutým zobákem, ale měl okolo krku stejnoměrný bílý proužek a bílou čepičku. Vypadal opravdu zajímavě a slušelo mu to:). Nejdřív jsem si myslela, jestli se někde nevymáchal v bílé barvě nebo že mě šálí zrak, ale opravdu to byl kos a nikdo by ho tak hezky nebarvil:-D. I když to tak vypadalo. To asi příroda udělala, ale je to rarita. Jak je to možné? Nebo že by to dal kos dohromady místo s kosicí s jiným ptákem, ale s jakým? Viděli jste někdy taky jinak zbarveného ptáka nebo zvíře než by měli být? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xaver
hodnocení

2x

Jo, viděl, ale bylo u něj více bílé než černé. Bylo to v Šumperku na Lidické ulici.

ria*
hodnocení

2x

Dobrý den, tak jako u jiných zvířat se i u ptáků vzácně objevuje albinismus, nebo leucismus :).. Může být celý bílý, nebo všelijak flekatý.. Prý mají ale horší zrak a tím jsou v přírodě docela znevýhodnění..

hodnocení

Dobrý den. Nepamatuju si, že bych tak zbarvenýho kosa kdy viděla. Vypadalo to, jako by ho někdo chytil, nabarvil a pak pustil. Místo vajíčka si nabarvil kosa:-D. Hlavu měl bílou jako od holiče a proužek bílý okolo krku jako řetízek.

72mona3*
hodnocení

2x
Ano. Už dva exempláře právě kosa. Jeden měl na sobě sem tam bílé pírko, ten tu ještě létá po městě. A druhý skoro celý bílý, až na pár černých skvrn, před pár lety. Zmizel, když mu vykáceli jeho hnízdiště.
A jednou nám kočičák přinesl hraboše s bílou skvrnou na hlavě. M.

hodnocení

0x

Žil u nás kos, který měl po těle semtam bílá pírka. Byl takový melírovaný. Už tady dlouho nebyl. Myslím si, že takto zbarvení ptáci jsou pro predátory snadnější kořistí, bílá barva je víc vidět.

V TV jsem viděla úplně bílého krtka. Když ho pán na zahrádce chytil, byl z něho tak fascinován, že ho nezabil, ale zase pustil. ;)

V zimě jsem na jetelišti pozorovala běhajícího hranostaje v bílém královském hermelínu. On tu zimu nebyl vůbec sníh, příroda s tím nepočítala a tak malému darebovi nadělila bílý kožíšek, jako jiné roky. Byl na něho hezký pohled.

A dokud byla vnoučata mladší, jezdívala jsem s nimi do obory v Žehušicích, podívat se na stádo bílých jelenů. Žijí už i v oboře u zámku ve Žlebech. Jaga.

hodnocení

Dobrý den. Toho bílého krtka v TV jsem taky kdysi viděla. Děkuju za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]