Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, já bych neodkalovala, maximálně hadičkou posbírala nečistoty ze dna, ale ne hloubkově, jinak podle návodu... Seru neznám, jen Eshu exit, během léčby vodu neměňte. Mě se osvědčilo přidat sůl (lžíce na/100l),+-, teplota kolem 30°C vzduchování, bylo to první, co jsem zkusila a naštěstí zabralo, mám hodně zarostlé akvárko a u léčiv často píší, že rostliny odumřou. Ještě se doporučuje nesvítit.. Ať se krupičky rychle zbavíte..
Ahoj,
teplotu vody zvednou na 29C, zvyšit vzduchování, vodu osolit kuchynskou solí, rekneme 1 polevkova lzice na 10L vody,
urcite odkalovat, z ryb ty kulicky odpadavaji a kam jinam nez na dno, takze pryc s tím, vyssi teplota vody zamezi zdarnemu lihnuti cizopasniku, sul je prirozena desifekce,
nejlepsi je napadene ryby umistit do karanteny, aby se nenakazily jeste zdrave ryby, ale to je v tvem pripade uz asi pozde,
cerstva voda podporuje mnozeni cizopasníku, takze pred dolevanim po odklalovani vodu aspon prevarit a nechat odstat.
idealni je mit akvarko pro tyto ucely, hole sklo s provzdusnovanim a topenim.
preji hodne stesti, protoze neni sranda se opravdu rozsirenych parazitu zbavit.
PREVENCE:
pečlivý výber ryb pro koupi, nenkoukat jen na rybu, kterou si chci koupit, ale cele nadrze, jakmile tam uvidis rybu s podezrelym chovanim, nekupovat s teto nadrze nic
radeji nakupovat jen od chovatele,
nove ryby napred do solo akvarka, tak na tyden, teprv kdyz po tydnu budou OK pridat do spolecneho akvaria
Odkalovat samozřejmě můžete, ale určitě máte ve vodě nějaké léčivo (malachitová zeleň na krupičku) a počítejte s tím, že ho musíte dávkovat i do nové (nejlépe odstáté a hlavně teplé cca 28 st) vody, takže to přijde trochu dráž za léčivo. Určitě nová voda v léčení jen prospěje.
To je v pořádku ta barva, jen dbejte na správné dávkování. To je holt úděl každého akvaristy, občas snášet odchod svých rybiček. Hlavně se snažte načerpat co nejvíce vědomostí okolo pěstování rybek, ať už v odborných knihách nebo i na internetu. Zkontrolujte ještě jednou návod na léčivu a pak nezbývá než čekat, jak to dopadne. Tak přeji hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.