Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, máme už 9 let andulku a už víc jak měsíc máme doma 4měsíčního pejska, poradí někdo jak je spolu skamarádit? Naše čivava by si naši andulku dala nejradši k svačině, aspoň tomu tak zatím všechno nasvědčuje a ten náš pták se k ní přibližuje čím dál blíž, nechci, aby nám našeho Pepu sežral náš pes. Někde jsem četl, že tak jak se ke zvířatům, které máme doma chovají lidé, tak se začne chovat i pes, kterého si pořídíme, naše andulka má neomezený přístup všude a chováme se k ní dobře, obědvá s námi, prostě všechno, snad jediné co s námi nedělá je, že s námi nesmí, jenomže náš pes to asi zatím nepochopil a neustále na ni útočí, možná si chce s ní jen hrát, ale nevím, dneska málem ulovil sýkorku...
Dobrý den..máme doma jak čivavu..kluka tak andulku..Pepu. Od malička mu měl blízko ke kleci...sedával uněj a když jsme Pepu pustili,dali jsme psovi náhubek..aby ho nezahryz...ale když se Pepa přiblížil..z postoje těla..vrtění ocasem šlo poznat že si chce s ním hrát.. tak dnes Pepa chodí pozemi...pejsan ho olizuje...packama si ho přidržuje..no divočina...ale neublíží mu.. A venku taky honí ptáky a mam pocit že kdyby se mu podařilo nějakéhop chytit...nedopadlo by to dobře...
Přesně tak vypadá i náš Pepa. Tak to bych toho chtěl taky dosáhnout, aby si takhle hráli, to je bomba, a jak dlouho to trvalo než se skamarádili? a jaký máte pro pejska náhubek, kovový nebo jiný?
ahoj..no dlouho to netrvalo..už ani sama nevím...asi dokud jsme to neskusili... ) Máme kožený náhubek..ale pouze když jdem do veterináře...je fakt že doma to je mazlíček...jen by se pusinkoval..a venku hotový pitbul...sežral by každého..ale normálně náhubek nenosí...ani není na něj zvykly...jak vypydá vaše čivka? naše nějak přerostla...ma 4kg...ach jo...
podle mě byste měli dát pejskovi čas a ptáčka raději od něj dát bokem my jsme měli psa a podkána měli jsme ho v kleci a naš es neustale chodil kolem klece se slinami ale jakmile jsme jej vytahli a řekli že nesmí mu nic udělat tak teudělal i když by rád skuste naučit čivavu poslechnout na povel nesmíš a po čase by si měla na ptačka zvyknout
No náš pejsan má 2 roky... Bohužel jsme měli smůlu na "chovatele" pokud se jim tak dá řict.. dali jsme za něj hodně peněz a jako nezkušení a dychtíci po pejskovi nam nepřišlo že by štěně mělo byt menší..občas se stane že čivava přeroste i v dobrem chovu,ale nesmí byt prodána dál..nebo za symbolickou cenu... Ale což... máme vysněného mazlíka..i když kapánek velkého..
No snad se mně to taky nestane, mně přijde, že ten náš je taky velký, ale prý není říkal vet, tak snad už víc neporoste, jenom svalovina doufám. A s chovatelkou si i nadále píšu a radím se s ní a posílám jí fotky, za které je ráda, takže snad to není žádná "podrazačka". A kolik jste za něj dali? A je s PP nebo bez? Já mám bez PP za 6000Kč, otec je šampion a matka je bez PP, ale kříženec to snad není.
ahoj,já myslim že pokud máte kontakt pořád s majitelkou..že určitě bude vše v poho.. každopádně čivava standart je povolen do 2,80kg.. Bez PP ho máme a navíc když jsme ty chovatele kontaktovali a chtěli se na to optat...čím to je že je tak velký a jestli to není skřížené..řekli že se to někdy stane a potom naše dotazy a kontakty ignorovali... Dneska už mám internet.. a vím jak by mělo štěně vypadat...tehdy ne.. Chtěli za něj 7 tisíc a pry to je ještě se slevou ..hahaha.. Raději si to ani nepřipomínám.. A můžu se zeptat odkud jste?
Takové větší město, kde to máme nejblíž, je Vsetín, ale je to ještě dál až skoro u slovenských hranic, a Vy jste odkud? A kolik má ta Vaše čivka délku zad? Já chci nějaký obleček, ale když jsem objednal z netu 30cm, tak to bylo hodně moc, náš Pišta se nechtěl nechat změřit, tak jsem to tak odhadem změřil pravítkem, no a zrovna špatně, asi by to chtělo něco kolem 20cm...
No musim se přiznat že jsem ho neměřila..když jsem mu kupovala zimní obleček tak přímo s ním v prodejně...je fakt že tam málem všechny sežral..haha no ale myslím že to bylo nějak číslovano a on má velikost 4. Malá čivka ma určitě asi tak 2. Ale pokud můžu radit..pejsek do toho pul roku až roku roste..počkejte a pak kupujte oblečky... Bála jsem se že v tom nebude chtit když není zvyklý ale uplně v poho...jako by to nosil odjakživa... My jsme z Třince.
no to my jsme v prodejně zkoušeli jeden svetřík a úplně v pohodě stál ani se nehnul a doma když jsem mu ho dával, tak to byl děs, a teď ten nový co jsem koupil, tak předtím utíká, asi se mu nelíbí. Tady v prodejně bohužel není žádný velký výběr oblečků ani velikostí, tak to musím naslepo objednávat přes net. Já jsem hlavně chtěl nějaký ten obleček teď na zimu...už aby bylo jaro.
A můžu se zeptat čím ho krmíte? Já jenom granulemi K-9 a když nebyla K-9, tak jsem dával Acanu.
od mala jsem dávala taky granule acana nebo prime (pro štěňata malých plemen) a kapsičky pedigri junior.. tak si na to zvyknul že to ji do dneska..i když už štěně není... No a když byl malinky..někdo říkal občas tvaroh na kosti..tak měl denně tvarohy,kunínky, pribináčky a je možné že se dá i psa překrmit a on pak moc vyroste.. jo a taky jednou za týden dostane normálni vařené maso.. kuřeci..nebo hovězí..co zrovna máme...se zeleninou a trochu nudliček.. A co ten váš? Už taky somruje u stolu...a každý se slituje?
Já dávám jednou za týden taky Pribináček nebo Bobík, prý se to nemá s vápníkem přehánět, aby pak ze psa nevyrosl Rambo, to jsem četl na nějakém fóru, myslím, že na ifauna.cz. A ten náš taky žebrá, ale já jsem dal zákaz mu cokoliv od stolu dávat, má nárok pouze na granule, ptal jsem se i veta a říkal, že by mu dával jen kvalitní granule, že tam už všechno co potřebuje má a že se tak jenom pes rozmazluje, když se mu dává lidské jídlo, já mu nedávam prostě nic jiného a za mnou už žebrat nechodí, když obědvám, tak si sedne k balkonovým dveřím za okno a hlídá a když někdo jde, tak okamžitě hlásí. Ale taťka mu někdy dá kousek pomeranče nebo jablka a pak za ním chodí skoro pořád. A některé věci by vůbec neměl žrát, protože jsou pro něj buď jedovaté, takže může i zemřít (např. čokoláda) a přinejmenším mu bude strašně blbě (např. hroznové víno). Nechci mu dávat skoro nic lidského, aby se mu něco nestalo, mamka mu jednou dala hrstku nudlí a pak mu bylo 2 dny špatně. A jednou jsem mu dal králičí kost a sledoval jsem ho, aby to nerozkousal, aby se mu to někde nezaseklo, jenomže jsem musel asi na půl minuty odejít a když jsem přišel, tak už byla jenom půlka kosti a nikdo neví, kde je druhá půlka, ale nejspíš ji sežral, protože jsem ji nikde nenašel...
Zdravím, tak to je jasné, že si za to že přerostl můžete sami. Čivavam se nemůžou dávat přece kapsičky Pedigri junior, jsou v nich i růstové hormony pro zdravý vývin ostatních plemen psů a přemíra vápníku z denodenních pribináčků a tvarůžků - jéje po nich rostou kosti, jako z vody. To se pak nedivte, že je z něj takový obřík.
Ale na druhou stranu vypadá fakt zdravě a spokojeně a votom to je ne? Vždyť je bez papírů, takže výstavy stejně nehrozí ale jinak vypadá fakt čistokrevně, tak ačkoliv chovatele fakt neznám, musím se jich zastat!
No s tím žebránim to je fakt,dá se mu jednou dvakrát a pak už to prostě nejde odnaučit..my taky že ne...ale bohužel slabá vůle když tak krásně kouka..jenže ted už je drzý tak,že v pohodě ukrade i ze stolu když se nikdo nedívá.. No a k těmu lidskému jídlu.. o čokoládě vím,potom asi ani brambory...ale náš pes miluje hrozno a v poho... pokud ji něco od mala zvykne si... na cokoliv. Mám přímo knížku čivava. Malí psi nebo spíš rasovi nemaji jíst kosti,tečou jim pak oči,mužou mit průjem,ale je přímo napsáno..je to pořád jen pes a občas mu neškodí hodit uvařené křidýlko (celé) a budete se divit...kde je. Takže když máme na oběd kuře... dám mu jednu kost... není to moc tvdé a hodně si pochutná..ale určitě ne štěňátku..jak se vlastně jmenuje ten váš? Náš je Čaky.
Náš se jmenuje Pišta. Já mám taky knížku, kterou máte Vy? Já tuto od Barbary J. Andrewsové:
A co se týká toho co by měl a co neměl, tak já nevím, na netu jsem našel, že by neměl jíst čokoládu, hrozny, rozinky, cibuli, česnek, avokádo, a třeba na této stránce je uvedeno co to způsobuje (např. chudokrevnost atd.):
Taky ten Váš Čaky žere výkaly nebo žrával, když byl třeba menší? Ten náš najde snad všechny hovna na naší zahradě a když nic nenajde, tak sežere i vlastní, ptal jsem se veta co s tím a on na to, že prý je to zlozvyk, že to psi dělávají.
A kde jste přišla na to, že nesmí brambory? Já jsem zatím nic takového nenašel, naštěstí jsem mu žádný ještě nedal.
Vy byste se mel zklidnit. Toto jsou kazdodenni problemy chovatelu pejsku ci kocicek mozna i dalsich zvirat. Pokud toto nechapete asi ani nemate zadne zvire...
ahoj ,nemusíš zakládat novou diskuzi..to je fakt ale víš co.. napiš mi na muj Email lucie.mal@centrum.cz a tam můžem pokračovat... ok?
Tak jsem ti poslal mail, ale nevím jestli ti přišel nebo ne, protože to hlásilo anglicky nějakou chybu ve smyslu, že chci odesílat ilegální data, tak nevím co to je za blbost, musím napsat na Seznam co to má znamenat? Kdyby ti nic ode mě nepřišlo, tak mi prosím napiš odpovědi na poslední moje otázky na topta@seznam.cz díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.