Nejste přihlášen/a.
Ahoj
za 3 tydny si pojedeme pro pejska ( stredoasijsky pastevecky pec) .Byli sme se na nej podivat .Je mu 5 tydnu a ma kupirovany ocas,ktery neni kempletne ochlupaceny.U jineho stenete sem si vsimla celeho chlupateho ocasu.Dorostou jeste steneti chlupy na ocasu? Dekuji za info
Pro Cookie: takový velškorgi Cardigan se rodí bez ocasu a určitě to není žádná zpotvořenina nebo nežádoucí mutace. Jinak z kupírováním taky v dnešní době moc nesouhlasím, většina plemen už je spíš jako společenská plemena. Ale zase fakt je, (je to pouze otázka názoru), že takový malý knírač s dlouhým ocasem vůbec nevypadá jako pes s PP, ale docela slušný vořech.
Jinak Cardigan je velice staré plemeno, ne nějaký přešlechtěný póvl. Anglická královna by se asi docela zlobila, že její miláčky považujete za psy s vrozenými vadami.
Dobrá, neberu Vám to, ale hlavní téma je kupírování, nechápu lidi, kteří prostě na takovou věc přistoupí.
Omyl! Tazatelka se domnívá, že štěně má kupírovaný ocas a druhé ne. Neví, že jedno se narodilo s ocasem a jiné bez. Na první pohled to vypadá jako kupírované ale ono se tak narodilo. Třeba jako tahle fr. buldočka Baruška
Dekuji za nazor.Tohle plemeno je takto vyslechtene,takze chovatel v tomto pokracuje.Na tohle sem odpoved slyset nechtela.Potrebuju zjistit,jestli tam neni neco spatne,kdyz nema ocasek chlupy.
Tihleti psi se rodí s ocasem i bez. Poklikejte si a najděte si standart. Třeba: cs.wikipedia.org/...
Takhle to je i u mnoha jiných ras. Namátkou velškorki jsou i s i bez ocasu.
Omluvte mne, ale asi Vám neodpovím na otázku. Každopádně se k tomu vyjádřím trochu jinak.. V životě bych si nekoupila pejska s kupirovaným ocasem. Nehledě na to, že dnes je to už zakázané, ale pro toho psa to je daleko horší. Nechápu lidi, kteří to dělají dále, protože ten ocas psovi asi k něčemu slouží! (jako např.komunikace s ostatními psy), za druhé - kupírované ocasy nejsou ani trochu hezké a pes je zprzněný na celý život jenom kvůli člověku (ano, zase je v tom člověk a jeho "estetično"), nehledě na to, že mi to připadá doslova ohavné, jak to může někdo udělat, jenom proto, že to je " v módě" (dnes už se od toho naštěstí ustupuje, ale stále se naleznou případy..). Tím Vám chci říct, že bych si být Vámi nekupovala psa s kupírovaným ocasem, protože tím toho majitele podporujete.
Cookie
- doplňuji - rozhodně si myslím, že není přirozené, aby se pes rodil bez ocasu a jestli už i tak daleko dosáhlo šlechtění psů, tak to fakt jako nerespektuju
Cookie, omluvím vás, když žádáte. Tedy pro nápravu je nejlépe pozabíjet štěňata, která se narodí bez ocasu. A možná, že i jejich rodiče, aby se to už nikdy nemohlo přihodit. Tak to myslíte? Nebo jak?
A co buldoci? Fr. buldočci? Bostonští terieři? Krátkosrstí ohaři? Puli? Bobtailové? Jen tak v rychlosti, co jsem si vzpomněla. Tyhle rasy byste také zakázali? A kočky? Ty bávají i bezocasé. Manská? Bobtail? Moc se v plemenech koček nevyznám, ale asi by se našly i další, které jsou charakteristické tím, že se rodí bez ocasu. Celá staletí.
Cookie má pravdu. U nás je kupírování ocasů je povoleno jen do 8 dnů po narození štěněte. I tak to považuji za týrání a úmyslné mrzačení psa, který s tím pak musí celý život žít.
Jestliže se najde jako výjimka pes, který se bez ocasu narodil, pak je to vrozená vada, stejně jako když se narodí třeba bez nožičky. Tito psi by se v žádném případě neměli množit a tím své vrozené vady šířit.
Heleďte, babkazove, já vázně nemluvím o žádných usmrcování psů a koček, které se narodí bez ocasu, ale jenom mi prostě nejde na rozum, proč by pes nebo kočka meli být bezocasí? Přirozeně to k nim patří, proč jim to člověk má sakra brát? Já osobně bych si psa s takovým ocasem nekoupila, protože bych nechtěla přispívat na množení takového psa.
Psi by prostě neměli být kupírováni, a to zde dvou hlavních důvodů:
1. Pes s ocasem má lepší koordinaci pohybu.
2. Kupírování představuje utrpení! a to je úplně jedno, že se to dělá do 8 dnů, je to ohavný! a říkejte si co chcete, jestli s tím nesouhlasíte, tak jste fakt cynik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.