Nejste přihlášen/a.
Prosím o názor a radu. Lze naučit fenku čistit štěňata? Má 2 dny stará mimča, kojí, ale neuklízí po nich.
Dobrý den, co fenka po štěňátkách neuklízí? To myslíte, výkaly a loužičky? Zdravím!
doplněno 27.02.16 13:55:Přiznám se, že s fenkou nemám zkušenost (já jsem měl vždy psa), ale chtěl jsem to upřesnění pro další rádce. Fenka se starala dobře, nyní ji není dobře zdravotně, tak ji zřejmě zastoupíte Vy a pomůžete s údržbou štěňátek. A ona se potom zase postará.
Ano, přesně tak. Po porodu je olizovala a masírovala intenzivně, ale dnes už vůbec. Je pravda, že jí od rána nebylo úplně dobře, ale teď vypadá líp, dostala vápník a pastu na průjem od veterináře.
Nyní se hlavně postarejte o fenu, pokud není fena v pořádku, stává se docela často, že o štěňata projevuje menší zájem. Tak nyní hlídat u feny teplotu, aby pila a měla kvalitní žrádlo. (Pokud má průjem, tak vám nejspíš sežrala placenty, že? Co je to za plemeno a kolik má štěňat?
Štěňata držet u feny, pokud ona nečistí, tak navlhčete ve vlažné vodě vatu (vatový či odličovací tampon) a štěněti krouživým pohybem masírujte bříško a okolí řitního otvoru. Musí čurat i kakat, jinak by se vám rychle ucpala a mohla pojít. Pokud fena o štěndy nebude mít zájem ani v době, kdy jí bude už dobře, tak jí vytřete tamponem ucho a ušním mazem potřete štěněti bříško a kolem zadečku. Pach toho mazu většinou fenu donutí opět olizovat štěně. Další možnost je potřít štěně CALO PET pastou .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.