Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocka z depozita - prujem z noveho prostredi?

Od: luc* odpovědí: 6 změna:

Pekne rano vsem! Vcera jsme si byli v depozitu vybrat kocicku a privezli jsme si skoro dvouletou mazlivou kocicku. Ale od vcera si (asi) ctyrikrat trosku ukakla (na zem, na sedacku, i na me) a fakt uplne neskutecne to pachne, hlavne si ani neolize zadecek, takze ji musim trapit ja, aby si to tu vsude neotirala.. Tak se chci zeptat, kdy by ji to mohlo prejit a jestli je to opravdu ze stresu? Protoze normalne si k nam vyskoci na gauc a mazli se s nami.. Je teda fakt, ze rano jsem ji asi vydesila kartacem na chlupy, ze pri hlazeni jsem ji vycesavala (chlupy z ni litaji neskutecne) a to se ji nelibilo a potom si ulevila.. Neni to vyslovene bobek, ale proste hneda kapka prujmu. Odcervena je. Pani z depozita nam psala, ze ji muzeme vratit kdyz to neprejde, ale je to zlaticko a nechci ji vest zpatky, proto doufam, ze ji to brzy orejde :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x
Nezměnila jste náhle značku krmiva? Na zastavení průjmu jí dejte Smectu. Hodila by se den hladovka, jen podávat černý čaj s medem. Pak rozvařená rýže s vařeným kuřecím masem. Pokud se to do pár dní nezlepší, pak by byl na místě veterinář a rozbor trusu. Většina průjmu je způsobena dietní chybou, ale můžou to být i giardie a ty se pak léčí antibiotiky.

wanesa*
hodnocení

1x

Máte jí od včeješka,nedávejte jí zatím žádné léky ,je normální,že každá kočka změnou prostředí má průjem.Měla jsem to u všech svých tří koček a to byly od chovatelů.Dejte jí čas,ona je ze všeho vyplašená,všechno je pro ní nové a neznámé...Toto bych řešila tak po týdnu,kdyby se to neuklidnilo...zatím může vařenou rýži s trochou mrkve a masíčkem...

doplněno 29.02.16 08:35:

Ještě k tomu průjmu,každá kočka smrdí,když má průjem..naše Nelinka na to srmdí a když jde na záchod a je tam jen pár kapek,tak to je smrad,že by jeden pad:) Já mám pro tento účel granule TROVET RRB králík s rýží-ty granule kočkám hrozně chutnají a jsou na úpravu průjmu a hlavně na slergii,kdyby jí náhodou kočička měla.Naše kočka (S PP)je třeba alergická na kuřecí maso a to je dílo a smrad,když náhou kousek kuřecího v kapsičce pro kocoura sní...

hodnocení

0x

Asi na veterinu nepůjdete, je víkend. Můžete však vetovi zavolat. Kterémukoliv v republice. Popište mu problém a on poradí. Možná, že budou stačit probiotika, jogurt, tvaroh. Možná do stříkačky smektu nebo živočišné uhlí. *hej*Nikdy nikdo neví přesně, odkud zvíře pochází, čím si prošlo a co jsou následky nebo nový problém. *sok* Kočky si pokaděný zadeček nikdy nečistí samy. Naučte ji, že ji zadeček pod vodou umyjete. Nebo dětské vlhčené ubrousky jsou na tohle nejlepší. U Vietnamců 100 kusů za 30 klč. *jasne* Navlékněte si na ruku staré silonky a kočku jimi často přejíždějte. Takto vytaháte spoustu chlupů. které by stejně dnes nebo zítra vypadly. Dají se koupit takové rukavice, na chlupy. I u Vietnamců je mají. Časem se budete muset naučit stříhat drápky. Když přerostou, ikdyž je má zatažené, zachytává za textil. *hej*Kočičku za mně pohlaďte, vyhrála život a vy jste získali milujícího a laskavého tvorečka.

doplněno 27.02.16 07:28:

Lucie, máte pravdu. Bude to stresem. Naši mladí jeli fofrem na veterinu se dvěma kocoury, kterým, jako el. proud probíhaly křeče kožichem a měli u puseny pěnu. Kadili a blinkali. Vet, který je zná se zeptal, co se děje, co je doma jinak, kdo je u nich v bytě. V bytě byl zedník, který pokládal v předsíni dlažbu. Hoši vypadali na Opavu. *vtip*

lucie*
hodnocení

0x

Já bych jí nechala jen ,vodu,granule a počkala.Jak to nepřejde přes víkend,tak k veterináři.Myslím,že to může být stres,protože náš kocour(jak jsme se stěhovali)byl na tom podobně.Taky češeme denně,Jednou rukou hladím,druhou češu a každé ráno už čekají oba mojí mazlíci...ale za tu trochu práce to stojí*srdce*

doplněno 27.02.16 09:35:

...to si vždycky chlap dělá srandu,že kdyby v noci u nás kradli zloději,tak nás vzbudí smrad jak se kočky leknutím pokadí:-DNo,konec srandy,jsou prostě jemní tvorové( i když to tak nevypadá) a nemají rádi změny.

luc*
hodnocení

Dekuji za komentare. Bobinka se uz i konecne napila, kdyz jsem s ni trpelive sedela u misky, mamka mi poradila vodu prevarit, takze to jsem udelala a cekam, az vychladne, granuli se ani nedotkla, v zachodku take nic neni jeste (ten prujem je minimalni, ale vzdycky to schyta sedacka nebo lino, fleky utru, ale ten zapach je neprekousnutelny skoro :D ). Smectu doma mam, ale nemam strikacku a nevim, jak bych to do ni dostala? Jinak zadecek utiram vlhcenymi, ale je ji to neprijemne a akorat ji jeste vic trapim a stresuju, ale s posr... zadkem mi tu chodit nebude :D
doplněno 27.02.16 12:21: A jeste k tem granulkam: pani z depozita nam dala granule, na ktere je zvykla, a rikam, myslim, ze se jich ani nedokla, takze granulemi to nebude.
Nemate nekdo tip, jak se zbavit toho smradu? Fleky z deky drhnu vlhcenymi, sice flek zmizi, ale smrad tam zustane :D a proste ve vzduchu je to dost citit.

72mona3*
hodnocení

0x
Já bych se stejně jako @pb přikláněla k bičíkovcům. Tam běžné odčervení nefunguje. Nechte udělat výtěr (pokud se to přes víkend nezlepší). Mona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]