Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit potkana

Od: alexx* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, před asi čtyřmi dny jsem si pořídila malého potkánka ze zverimexu. Nedělá zatím žádné problémy a ani nekouše, ale nenechá se vzít do ruky, abych si ho mohla vyndat. Vždy se mi snaží nějak vyklouznout. Když si ho chci pohladit, tak ale neuteče, jako to bylo u mých předešlých mazlíčků. Vypadá spíš hodně vyděšeně a nevím, jak jeho stres zmírnit.Mimochodem, potravu přijímá, s tím problém také nemá. Nemá někdo z Vás nějaké zkušenosti, jaké triky by na něho mohli zabrat? Ani nevím jestli je to sameček nebo samička, jelikož ho nemůžu ani otočit a podívat se.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, nemáte s ním ještě jiného potkana? Mám zkušenosti se třemi, dva se nikdy nepotkali a byli to opravdu mazlíci, třetí - holka se hnedka jako mrně upnula na toho prostředního a už se nikdy pořádně neochočila a lidí se - nechci říct bála, mohla jsem jí mít celý týdny na volno, najíst se přišla, ale pohlazení nechtěla, ty dva předtím jsem musela odhánět, když mi začali lézt až na hlavu, jak byli kontaktní.. Ale určitě to může být povahou, kámoška měla tři skvělé holky, které se znaly od začátku..

doplněno 19.02.16 05:28:

:) právě to, že pobíhal jinde a sám - tak znamená trošku, že bude nespolečenský.. Nicméně nenuceně mu dávejte třeba slunečnici, nebo nějaké mňamky, vodu, aby viděl, že vše dobré přichází od Vás, prostě ho podplatit, :).. Jsou to skvělí zvířata, my s nimi chodili do lesa na procházky.. místo aby zaběhli instinktivně do houští vyšplhali po kalhotech do náruče:)

alexx*
hodnocení

Dobrý den, žádného potkánka s ním v kleci nemám. Ve zverimexu vypadal nebojácně (ostatní byli namačkáni na sebe a on jediný si tam pobíhal jinde) Tak jsem si myslela, že už je aspoň trochu "otrkaný" a bude to bez problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]