Nejste přihlášen/a.
Mám problém s ročním drsnosrstým jezevčíkem. Když jdu do prace od 12,30 do 20,00 tak je sám doma a jsou na něj stížnosti po baraku žě furt stěká. Nevim co mám dělat aby neštěkal poradte předem díky D.K
Štěkání je přirozený způsob vyjadřování psa a nelze se divit, když se ozve při obraně teritoria nebo v případě, že třeba projevuje radost. Někteří psi však mají zlozvyk vytrvale a bezdůvodně štěkat, takže ničí nervy nejen svým majitelům, ale i sousedům a kolemjdoucím. Pro odnaučení těchto nežádoucích projevů je třeba zjistit, proč vlastně štěká. Jestliže psa dráždí nějaký předmět, odstraňte ho, vadí- li mu pohled, třeba na slepice na dvoře, pokud možno mu výhled zakryjte. Nemá- li ke štěkání žádný zřejmý důvod, odnaučte psa štěkání tím, že mu dáte povel "Klid"nebo "Kuš"a sevřete mu na několik minut tlamu prsty. Sevření čelisti jemným kousnutím je způsob, jakým matka vlčice nutí svoje potomky ke klidu, když se snaží výt. V přírodě je velmi důležité, aby mláďata na svou přítomnost zbytečně neupozorňovala nepřátele. Stisknutí čelistí chápe tedy i pes jeko povel ke zmlknutí a po několikerém opakování zpravidla štěkat přestane.
Zdroj: Všechno o psech ( 1000 + 1 rada) od Heleny Kholové
Děti odjely na hory,Musíte nám ohlídat pejska,sdělila s úsměvem snacha.Psa,8 letého bílého knírače,mimochodem dobře vychovaného,jsme vzali k sobě do paneláku.Jeho štěkací reflex je vyvinut úměrně s jeho inteligencí.Pes spí v chodbě,pokud ovšem někdo projde venku za dveřmi,ohlašuje nám to huronským štěkotem.Nedejbože,aby někdo zazvonil!To nám padá panelák na hlavu!Když provádím venčení po ránu,koho potkám,mi sděluje,vy máte nového pejska?Slyšeli jsme ho,jak štěká.Nu a to jsou lidi,bydlící o 6 pater nad námi.A neexistuje způsob,jak přerušit toto štěkání.Proto jsem přesvědčen,že pokud je pes temperamentní,těžko radit.Asi jste si měli pořízení takového psa dobře rozmyslet.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.