Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik má pes denně vypít vody

Od: aja1946® odpovědí: 5 změna:

prý se někde udává násobek váhy psa nebo násobek váhy krmiva, žere granule, má 3,5 kg,díky

doplněno 14.02.16 20:43:

Někde seudává 40 ml na kg váhy, tzn. že můj pes b měl vypít asi 150ml, ale to se mi zdá strašně málo a rozhodně plije daleko více.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Toto není možné pevně stanovit. Záleží na tom, čím je krmený. Zda jen suchým krmivem či je krmení kombinováno. Pokud jen granulemi, je třeba mu vždy poskytnout dostatek vody. Pokud psík nedostatečně pije, bude třeba mu granulky zvlhčit vývarem. Je celkem jedno jakým (masový či zeleninový), jen ne slaným. Záleží také na denním režimu krmení, kolikrát denně a kdy.

Z vašeho vyjádření se dá usoudit na malého psíka, ti bývají v jídle nimraví a je tedy třeba jim stanovit spolehlivý stravovací režim, který dokáže onu nimravost do jisté míry korigovat. Je to na delší povídání...

Prostě na krmení a pití přesný metr nění. *nevi*

doplněno 14.02.16 21:06:

Pes není vědecká laboratoř, která podléhá jakýmkoliv zákonům. Pes je živý tvor a, stejně jako lidé, je každý pes svým způsobem jedinečný. Je na nás, lidech, pochopit právě povahu a choutky našich miláčků tak, aby byli oba spokojeni a eventuální nepochopení nevedlo k nespokojenosti dvounoháče nebo čtyřnoháče. Složitě jsem to napsal, ale snad srozumitelně. Líp to prostě zrovna neumím.

mot
hodnocení

0x
a nevi ten pes sam nejlip, kolik toho ma vypit?

Záleží na krmení, aktivitě, teplotě okolí, atd. Důležité je, aby měl pes neustálý přístup k čerstvé vodě. Kolik toho vypije, je na něm. Pes neblázní s pitným režimem jako lidé. Pije, když má žízeň.

hodnocení

No tohle jsem si myslela dosud taky. Jenomže teď pije více než v létě, bylo mi to divné, tak jsem se o tom zmínila veteináři když jsme si šli pro tabletku na odčervení a on se toho hned chytil že b mu udělal moč atd. možná chce jen vydělávat.A ještě se zeptám, jak by takový malý pes 3,5 kg, který žere jen granule měl vyydržet na venčení. Přes noc to klidně vydrží od 8 do 7 ráno a ještě ho tahám, jak je neěkdy rozespalý. Vpoledne chodíme mezi 12 a 13 a dřív jsme tedy chodili v těch asi půl osmé - nyní asi 14 mě tahá kolem 5, tak jen obejdeme dům, skutečně se vyčúrá a na velkou procházku jdeme sźase kole té 8. Tak nevím, zda máoči nemá problém nebo chce vemn jen za pejskama.

Pokud se vám opravdu nezdá, dejte ho vyšetřit. Když veterinář nic nenajde, tím lépe, budete mít klid a vědomí, že jste nic nezanedbala. Čím více vypije, tím častěji se potřebuje vyvenčit. Je to hrozně individuální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]