Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mořské akvárium

Od: lcn odpovědí: 2 změna:

Ahoj! Už jsem založila téma sladkovodní akvárium a chtěla jsem se zeptat, co obnáší mořské akvárium? Je to jako sladkovodní, akorát se musí dát mořská sůl? Když jsem koukala na ceny soli, tak 25kg stojí 2000, ale nevím, jak dlouho to vydrží? Dejme tomu akvárium do V 120l... A chtěla jsem se zeptat, když by byly mořské ryby jen ve skleněné kouli a měly by tedy tu vodu s mořskou solí (pokud není nic víc, co se vody týče, potřeba) a měly by jen takovou tu hadičku co jim "pouští bubliny", tak to by asi umřely hned, co? :-/

Jednoduše řečeno, asi kdybych si koupila třeba 2 mořské rybičky, strčila je do koule s vodou a mořskou solí, tak to neje, že?

Děkuji mockrát! :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Chtěl jsem mořské akvárium takže jsem si vycisloval náklady a jen měsíční spotřeba elektřiny byla přes 1tis.
Hlavní náklady:
Světlo, mnohem víc než u sladkovodního
Proudění vody v akváriu čerpadly
Voda s osmozi, tj obr spotřeba vody abych získal jen určitý podíl kýžené vody
Sůl a krmení to je to nejmenší. Korály stojí hodně, ryby dle výběru.
Nespokojil bych se jen s rybami a umělou dekorací...

vilik*
hodnocení

0x

Naví c 120 litrů je na moře žalostně málo. Hledejte Pepinův útes, tam uvidíte, proč je lepší to sladkovodní. Vážně byste měla nejdřív něco načíst. V kouli bych to viděl na několik druhů ryb, jako tuňák, sleď, sardinky, vše konzervované v plechu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]