Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pečovat o filtraci?

Od: erik* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,dneska jsme si koupily akvarko 54 l. Bylo nam doporučeno aby jsme tam dali vodu a 14 dní než tam dáme rybky tak máme nechat puštenou filtraci. Tu filtraci musíme čistit už teď nebo až tam budou rybky? A jak často se to čistí? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jsem taky začátečník ale napíšu aspoň to, co já vím.

Akvárium naplníš vodou z kohoutku a necháš je v provozu. Bude fungovat filtr, ohřívání vody, svícení, vzduchování, prostě všechno co tam máš.

Pokud budeš mít živé rostliny, tak je tam můžeš dát druhý den.

Někde na netu píší, že bys měl během záběhu akvária provádět i krmení.

Takto necháš akvárium fungovat bez zásahu 14dnů (minimálně) 21dnů (už by mělo stačit). Během této doby se v akváriu a hlavně ve filtru vytvoří bakterie, které odbourávají látky pro ryby nebezpečné.

Po těch 21 ndech do akvária pustíš ryby. a další týden pomocí zvonu odsaješ usazeniny a nečistoty ze dna. Takže ti zmizí z akvária asi 10litrů vody (odsáváním nečistot) a ty necháš dalších 10litrů vody z kohoutku odstát několik hodin a pak tu vodu doplníš do akvária.

Následující týden odsaješ z akvária do kyble třeba 5litrů vody, rozebereš filtr a vypereš vntřek filtru ve vodě z akvária.

A takto budeš dělat každý týden něco.

Máš docela malé akvárium, takže se o ně budeš muset více starat.

Čím je větší akvárko, tím menší starosti a problémy. To velké akvárko se reguluje a srovná samo. U malého akvária musíš být opatrný, abys neuděla nějakou prudkou změnu.

A ten doplněk pro vytvoření akvarijní vody, to jsou právě ty bakterie, které se budou množit a usazovat ve filtru. Když je tam dodáš, tak to zaběhnutí akvária proběhne rychleji. Třeba i za těch 14dnů.

erik*
hodnocení

Paráda děkuji :)
doplněno 12.02.16 06:54: Ještě něco. Filtr má běžet ve vodě potichu nebo je normální ho slyšet? :)
borax*

Trošku slyšet je. Záleží jestli je ponořený celý pod vodou tak 2 cm, pak je tichý. Pokud přisává vzduch a pouští bubliny, je hlasitý. Ty bubliny nejsou třeba, voda se okysličuje nejvíc pohybem hladiny. Filtr by měl být seštelovaný tak, aby netvořil v akváriu velký "vítr" a objem akvárka přefiltroval za 1 hodinu. To bohatě stačí. Pokud by byl proud velký, vyhovovalo by to řasám.

Co se týká čištění, tak opravdu promačkat molitan ideálně v odpuštěné vodě z akvária. Popřípadě ve vlažné vodě z kohoutku. U nového akvária klidně až po několika týdnech. Záleží jaké a kolik ryb budete mít. Pamatujte, že na 1 cm rybí délky v dospělosti se počítá 1 litr vody.

erik*
hodnocení

Na ten filtr byla to moje blbost měl jsem ho málo ponořený :-D akvarium mám na 54 litrů vody.

hodnocení

2x
Az budou rybicky a co cca mesic az 2mesice a to jeste ve vode z akvarka kterou das do kybliku. V te filtraci se vytvori dobre bakterie , ktere rozkladaji zbytky z akvarka. Chlorem bys je zabil.
Hlavne davej krmiva mene a casteji nez vice , kdy se ti pak zkazi voda.
erik*
hodnocení

Prodejce nam rekl ze mam pak da nejakou smes ktera tu vodu promeni na akvarirlni vodu ... Takze zatim co ta filtrace bezi bez ryb tak se cistit nemusi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]