Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci si pořídit pejska. Jsem hodně aktivní, chodím běhat, jezdím na kole, hraji různé sporty a chtl bych nějakého parťáka, tak se Vás chci zeptat, co by jste mi za pejska doporučily?
Labrador je kľudnejší. ale je lepší obranár.
Border kolia je vyložený športovec, čiperný, vždy musí behať, niečo robiť, ale je menší a veselší.
A učenlivý, dá sa naučiť rôznym kúskom a cvičeniam. Videl som v tv v talentovej súťaži výstup so svojou cvičiteľkou a bolo to výborné, aj vyhrala súťaž.
Já mám doma labradora a musím říct, že v životě jse lepšího psa neměla. Krásný, chytrý, přátelský, sní všechno, co mu dáte a to nejlepší... je pořád veselý a má rád srandu. Věnuji se s ním i různým sportům jako je Dogdancing (triky atd.), Dogfrisbee, agility.. trochu i obedience. Já si osobně myslím, že všichni psíci jsou šikovní, chytří.. Ne jenom borderky. A pokud jste začátečník, tak bych Vám border kolii moc nedoporučovala. Naši známí ji mají, ale nic s ní nedělají. Je zavřená pořád v kotci a když kolem přejde člověk, tak chce útočit. To je důvod toho, že se ji nikdo nevěnuje. S tím psem musíte být prakticky pořád.. když se nudí, tak dělá blbosti a je schopná rozkousat cokoliv, co uvidí. Takže si to ještě rozmyslete.
Borderku bych spíše doporučila zkušenějším pejskařům, kteří se o kynologii zajímají a věnuji se ji denně. Labrador sice taky potřebuje pohyb, zaměstnat hlavu (jsou to taky chytří psi), ale border kolie je už trošku jiný level. Jinak v útulku je taky moc krásných pejsků, kteří hledají domovy a určitě to taky nebudou špatní parťáci.
Jinak určitě shlédněte moje videjka s Marleym.
Chcete dobrou radu? Tak žádného. Podle mých zkušeností tak 90 % domácích zvířat trpí. Lidi si je pořídí v dobré víře, ale pak na ně nemají čas. Ony pak vyjí v paneláku, chčijou na dečku, páníčka vidí tak hodinu denně. Je to jen lidské sobectví. Vezměte si, že jezdíte na dovolenou, a všude musíte tahat psa. Sám mám restauraci, a těch smrdutých psů už mám plné zuby. Taky bude brzy zákaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.