Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Labrador vs border kolie

Od: pejseks odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci si pořídit pejska. Jsem hodně aktivní, chodím běhat, jezdím na kole, hraji různé sporty a chtl bych nějakého parťáka, tak se Vás chci zeptat, co by jste mi za pejska doporučily?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max*
hodnocení

2x
borderky jsou pro zkusene chovatele.neni to jen o tom unavit je fyzicky,ale hlavne psychicky.musite je \"zamestnat\"! my mame retrivra a to je partak,chytry a ucenlivy,pritom \"jednoduchy\" coz nemyslim zle:)) :)) ale je jednodussi ho ucit,uci se radi a jsou inteligentni.umi se zcela oddat,borderka je porad trochu ve strehu a musite vedet jak na ni...

annaa*
hodnocení

1x

První pejsek? Tak určitě Labrador. On se také moc rád proběhne a budete mít mnohem méně starostí. :)

isteron
hodnocení

0x

Labrador je kľudnejší. ale je lepší obranár.

Border kolia je vyložený športovec, čiperný, vždy musí behať, niečo robiť, ale je menší a veselší.

doplněno 07.02.16 16:43:

A učenlivý, dá sa naučiť rôznym kúskom a cvičeniam. Videl som v tv v talentovej súťaži výstup so svojou cvičiteľkou a bolo to výborné, aj vyhrala súťaž.

haninka*
hodnocení

0x

Přesně jak píše Max

figurek*
hodnocení

0x

nevím, neporadím, jen připíšu, že Labradora měli rodiče mojí partnerky z tanečních. Ten pes měl asi tak šedesát kilo a jít s ním na procházku byl problém. Jak uviděl vodu, tak do ní skočil.

Nechceš raději nějakého vořecha?

micinka123*
hodnocení

0x

Já mám doma labradora a musím říct, že v životě jse lepšího psa neměla. Krásný, chytrý, přátelský, sní všechno, co mu dáte :-D a to nejlepší... je pořád veselý a má rád srandu. Věnuji se s ním i různým sportům jako je Dogdancing (triky atd.), Dogfrisbee, agility.. trochu i obedience. Já si osobně myslím, že všichni psíci jsou šikovní, chytří.. Ne jenom borderky. A pokud jste začátečník, tak bych Vám border kolii moc nedoporučovala. Naši známí ji mají, ale nic s ní nedělají. Je zavřená pořád v kotci a když kolem přejde člověk, tak chce útočit. To je důvod toho, že se ji nikdo nevěnuje. S tím psem musíte být prakticky pořád.. když se nudí, tak dělá blbosti a je schopná rozkousat cokoliv, co uvidí. Takže si to ještě rozmyslete. :) Borderku bych spíše doporučila zkušenějším pejskařům, kteří se o kynologii zajímají a věnuji se ji denně. Labrador sice taky potřebuje pohyb, zaměstnat hlavu (jsou to taky chytří psi), ale border kolie je už trošku jiný level. Jinak v útulku je taky moc krásných pejsků, kteří hledají domovy a určitě to taky nebudou špatní parťáci. :)

Jinak určitě shlédněte moje videjka s Marleym. :)

honzmalatny*
hodnocení

0x

Labradora, kliďas, pohodář, moc dobrý společník.

mp*
hodnocení

0x

Chcete dobrou radu? Tak žádného. Podle mých zkušeností tak 90 % domácích zvířat trpí. Lidi si je pořídí v dobré víře, ale pak na ně nemají čas. Ony pak vyjí v paneláku, chčijou na dečku, páníčka vidí tak hodinu denně. Je to jen lidské sobectví. Vezměte si, že jezdíte na dovolenou, a všude musíte tahat psa. Sám mám restauraci, a těch smrdutých psů už mám plné zuby. Taky bude brzy zákaz.

hodnocení

0x

Pejsku, před delší dobou ses sháněl po informacích, kterého pejska si máš pořídit. Jsi to pořád ty?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]