Nejste přihlášen/a.
Našemu pejskovi se udělal v břiše nádor, který mu tlačí na vnitřní orgány. Včera vet udělal odběry krve, ale zřejmě je ještě neodeslali ze sběrného místa, (kam jsem je donesla), do Prahy, a tudíž zatím nejsou výsledky a operace by měla proběhnout zítra. S vetem jsme se domluvili, že si zítra udělá výsledky sám a podle toho by odpoledne operoval, veterinář je velice ochotný a vstřícný. Máte někdo zkušenost, jak dlouho se taková operace hojí a kdy je pejsek zase "v pořádku"? Bojíme se o něj, protože už má svoje roky.
Na to není jednoznačná odpověď, záleží na kondici, stáří pejska, jak veliký nádor je, jak se rána hojí, jestli není zanícená a podobně. Stehy se tahají nejdřív po 7 dnech. Většinou se ale hojí rychle. Moje 7 letá fena byla po operaci mléčné lišty fit tak 10 den...
"borax", děkuji za zkušenost. Náš pejsek je již po operaci. V břiše měl náš 12 kilový pejsek, více jak tří kilový nádor. Naštěstí nebyl na žádném vnitřním orgánu, jen byl srostlý s močovým měchýřem. Operace se vydařila, pejsek nám přežil. Jen musíme přečkat první tři kritické dny a pak už věřím, že se pomalu uzdraví. - pt
Zuzko, moc děkuji. To byla Terinka bojovník, když to ve svém věku zvládla. Posíláme pacinku. Náš Beneček byl bezdomovec, nevíme, co zažil, než ho MP odchytila a odvezla do útulku. Pak už šel k nám. Je to moc hodný a vděčný pejsek, proto mu tolik přeju, aby to zvládl a radoval se ze života a byl zdravý. - pt
Naši berušku máme taky teprve 2,5 roku, je to taky útulkáček. Měla asi 9 -10 let, když jsme si ji brali. Taky nevíme, čím prošla, ale je strašně zlatá, hodná, klidná, prostě miláček. Je fakt, že nás občas kousne, ale to se asi lekne nebo něco takového. Myslím, že za to nemůže.
"borax", moc děkuju, potřebujeme to. Už pejsek začíná žrát, musí pít, tak dostává navíc od veta roztok s výživou, ten musím dávat do tlamičky stříkačkou.
Tak dnes se náš pejsek poprvé po týdnu vybobkoval, ráno i odpoledne. Za týden jdeme vyndat stehy. jenže on si už dva vykousal, přestože má límec od veta, tak jsem mu dala ještě jeden, nafukovací, ale stejně ho musíme hlídat. Moc mně mrzí, že si ty dva stehy vytahal. teď nevím, jestli se mu rána zahojí. Máte někdo zkušenosti? Děkuji. - pt
Tak výborně, dobré zprávy. Co se týká stehů, už týden je má? Pokud ano nemělo by vadit, že si jich pár vykousl. To se těžko uhlídá...jak vypadá rána?
"borax", řez byl přes celé břicho až doleji až podél pindíka, protože byl nádor přirostlý k močovému měchýři, asi 30 stehů. Rána je natřena zeleně. Dostali jsme od veta septonex na stříknutí sešitého řezu, to měl vykouslý jeden steh a další den vykousl druhý steh (4 a 5 den). V pátek 19, jdeme na vyndání všech stehů. Tak snad mu to všechno sroste.
Uff, tak to byla opravdu velká operace. Je super, že to tak dopadlo. Ty stehy opravdu nevadí, to sroste pěkně. Tak přeju ať brzo skáče! Kolik mu je let?
"borax", děkuji za Váš zájem. Načemu pejskovi odhadl pan veterinář 11 let. Máme ho 2 a 1/2 roku z útulku, byl to bezdomovec, než ho MP dovezla do útulku. Je to velice hodný a vděčný pejsek. Je to naše zlatíčko.Už se těším až bude v pořádku a rána sroste. Jsem ráda, že už se i vybobkoval a že má chuť k jídlu. - pt
Tak když už jsme z nejhoršího venku, stehy vyndané, v sobotu dobraná antibiotika, tak dnes při česání jsem narazila na dvě místa, kde je bebino do krvava a vypydaná srst, byla jsem v šoku, nevím, co to je, jestli alergie na léky, tak jsem dala pejskovi zase límec.
Pavlo, nechte pejskovi límec a kupte Hemagel. Není to levné, ale funguje to perfektně, lze použít i pro zvířata.
Zuzko, moc děkuju za odkaz, pojedu do lékárny a koupím, ta indikace pro použití v odkaze je nadějná. Moc děkuju. - pt
Nakonec mně v lékárně doporučili "Betadine", ale já uvařila silný heřmánek a udělám mu obklady, na noc dám límec a uvidíme, co bude...
do rána se udělal třetí flek, pojedeme na veterinu. Škoda, že tu nemá někdo zkušenosti. - pt
Zuzko, moc děkuji za zájem. Prožili jsme hodně starostí o Benečka. Nejdříve mu pan doktor vyoperoval 3 kilový nádor a zachránil ho. Operace dopadla výborně a rána se zahojila. Pak se na kůži objevila nějaká alergie a rozrostla se do hrozných rozměrů, ale už po čtvrt roce, se Beneček krásně hojí. Dám jen pro srovnání pár fotek:
Chudáček, tak to je dobře, že se hojí. My jsme dopadli hůř - do roka od bezproblémové kastrace jsme šli na operaci nádoru v bříšku, a když se šlo na vytažení stehů, tvořily se už 4 další. V tom jejím něžném, malinkém bříšečku. Minulou neděli odešla za Duhový most. Strašně jsem ji měla ráda. Byla výjimečná a úžasná.
Tak to je mně moc líto, je to čerstvá ztráta a moc to bolí, já vím, také jsme přišli o dva pejsky a stále vzpomínám, měla jsem je ráda, jsou to naši členové rodiny. Zůstanou v srdci pěkné vpomínky...
Zuzko, moc děkujeme za přáníčko...
Psí holčičku máte moc hezkou a je vidět, že je bystrá, má to v očkách, ať společně užijete spoustu pěkných zážitků a posíláme pacinku...
Jéééžiši, to jsem se vyděsila, když jsem si kurzorem najela na otázku! Až se mi srdce zastavilo, že je to tady znovu. A když jsem otevřela, tak jsem zjistila, že je to stará otázka. Moc ráda vidím, že se Beneček drží! S vaším vstupem do útulku, vyhrál život!
"babi", to jsem nechtěla, abyste se lekla, jen jsem chtěla dát fotku, aby bylo vidět, jak moc se Beneček zlepšil...
Pohlaďte od nás doma Dorotku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.