Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak osázet terárium rostlinami

Od: lucik7988* odpovědí: 1 změna:

Ahoj všem,

zařizuji terárium pro chamíka - terárium je skleněné a na 3D pozadí se začíná pracovat. Mám nějaké rostlinky, co bych do terárka ráda přidala ale nemám tušení jak. Použila jsem na strýčkovi googlovi snad všechny možné slovní spojení ale moudrá z toho nejsem :)

Mé otázky:

1.) jak zasadit rostliny - zda s květináčem, nebo čistě do substrátu - popř. jaký substrát tím pádem zvolit, aby nevadil chamíkům ale zároveň vyhovoval rostlinám - rašelina s pískem by byla OK?

Zda řešit odtok vody/odvodnění nebo třeba na foru zmiňovanou drenáž na dno? Bojím se, aby se mi tam nezabydlela spolu s chameleonem i plíseň...

2.) chtěla bych na 3D stěně udělat na nějakou tu rostlinu "kapsu" - dost lidí dělá z PUR pěny. Bude držet i na polystyrenu nebo mám přidělat přímo ke sklu?

3.)U rostlin v "kapse" na stěně - mám řešit odvodnění? Popř. jak nejlépe a kam?

4.)Jak rostliny zalévat? Mám tam třeba dracenu, potos, bromelii...Bude stačit rosení?

Předem moc děkuji za odpovědi

*slunce*

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kourak*
hodnocení

0x

Ahoj, kapsa na stene teraria,

prodavaji se napodobeniny kamenne kapsy, pripravene pro pridelani na stenu, dovnitr se vejde maly kvetinacek, nevypada to spatne,

Rostliny doporucuji do kvetinacku, pro dalsi jednoduchou udrzbu, kvetinac eni problem vyndat aniz by se rostline ublízilo,

pro nejakych upravach je pbcas zapotrebi s rostlinami manipulovat, pokud nejsou v kvetinaci ublizuje jim to,

Chameleon potrebuje vyssi vzdusnou vlhkous, rostiny maji schopnost tuto vlhkost absobovat, takze rosit a jednou za cas zvlhcit substrat,

na vlhceni pouzivej vodu odstatou a se stejnou teplotou, cerstva voda zpusobuje na listech skrvny, (vodni kamen)

mezi rostlinami mi chybi fikus, je husty a pri spravnem tvarovani dava chamikovi spoustu prirozenych ukrytu

preji hodne uspechu pri chovu

Zdenek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]