Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalná voda v akváriu

Od: jurda89* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den...potřebuji radu.Mám nějak zakalenou vodu a nevím co s tím... :-/ může te mi nějak poradit?

Kalná voda v akváriu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Jad dlouho máte akvárium napuštěné? Vypadá to na nálevníka..

doplněno 31.01.16 21:00:

jad - jak *ee* .. kolik je tam rybek a jak velké je akvárko? Parmičky jsou docela čuňata špiní vodu, ale nevypadá to přerybněně, mrkni na rybicky.net - poptej se po rychlerostoucích rostinách - nějaké mokřanky, kryptošky.. Běžně tam rostliny nabízím, ale jen za osobní odběr.. je nás tam dost z celý republiky, rostlinu pak ale zasaď do květináče (rychle roste a časem může "udusit" ostatní rostliny), je potřeba, aby čistila vodu od dusičnanů, nebo dusitanů - (pořád to zapomínám), uvidíš, jak rychle poroste.. pak se vyndá a buď vyhodí, nebo cokoliv. Hlavně to chce trochu číst, trpělivost a častěji tak ob den měnit přiměřeně vody..

doplněno 31.01.16 21:09:

rybky měly přijít až později - ideálně tři - čtyři týdny.. klidně se ptej i na trochu "špíny" z filtru, každý zkušenější akvarista ví, o co půjde, při čištění filtru se trocha špíny vymačká a ty si pak tuto špínu - kde jsou užitečné bakterie nasadíš do tvého filtračního materiálu.. akvárko se zajede mnohem rychleji.. Nedoporučuje se čisit filtrační materiál v neodstáté, chlorované vodě, ale já 3 z pěti (3x molitan 1x keramické válečky,1x umělohmotné kroužky) vyperu pod proudem vody a nikdy se nic nestalo, ale mám 300 litrů a hooooodně dlouho zajeté akvárko :)..

Každopádně na nic nečekej, bude se ti zvyšovat obsah škodlivin, rybky mohou začít plavat na křivo a do rána je můžeš najít mrté, vzduchuj, filtruj nonstop, když se ti to nebude zdát, vyměnit vodu - klidně i vodovodní na pět litrů kávová lžička soli - předem rozpustit.. Parmičky nebívají tak náchylné.. tak hodně štěstí..

doplněno 31.01.16 21:39:

Sůl je trochu jako desinfekce, většina těchto exotických ryb žije v brakickém prostředí - částečně do řeky, která se vlévá do moře se trocha slané vody vrací zpět. Ale raději méně než více..Měň tak pět litrů denně, obden, nech vodu hodinku odstát, pořiď si rychlerostoucí rostliny, pomalu rostoucí se akorát zachvíli zařasí a můžeš je rovnou vyhodit.. zkus sehnat Pistii, to je vysavač dusi/čnanů/tanů (omlouvám se odborníkům, nechce se mi to hledat) a jakmile se jí přestane dařit, všechnu jí vyhoď.. a chce to číííííst :)..

jurda89*
hodnocení

no vodu sem napustil 27.12.2015 a 4.1.2016 se, dal ryby.jak říkám sem amater tak budu rád za každou radu

jurda89*
hodnocení

...no mam tam 5 parmiček,3 zavojnatky ,2 kominiky,1 mečovku,2 ancistruse a 2 nějake male rybky co čistí dno(nevím přesny nazev).no ja prave neci rostliny živé.vodu dolevat normalně z vodovodu?a je potřeba koupit nějaky jinčí filtr?

jurda89*
hodnocení

a mam 60 litru akvarko

jurda89*
hodnocení

no filtruji nonstop a i vzduchuji.svitim cca 8 hodin denně.l čemu je dobrá sůl?kamarad mi tvrdí že to je kvuli nějake jednobunečné řase,že si mam koupit nějaky přípravek do vody a nový filtr.co je na tom pravdy?

ar
hodnocení

0x

Jurdo Jurdo, nějak mi to nedá,ale příroda je krásnější bez lidských "vymožeností". Nemyslím si, že ve vodách na Sumatře je to samý kanon.

Jinak má Ria pravdu a za bod. Chtělo by to ty ryby odlovit a nádrž nechat zaběhnout.

hodnocení

0x

Já jsem akvarijní ještě míň než amatér, máme doma léta jen jedno menší 24 l akvárium a externím filtrem, ale u nás velmi záleží na vyladění výkonu a barvy osvětlení. Kupodivu se mi nejvíc osvědčily levné technické úsporky 10..14W se studeným světlem a puštěné 12 hodin denně (od 10 do 22 h). Když jsem koupil speciální akvarijní zářivky, zářivky s teplým světlem i led osvětlení, vždy mi začala žloutnout voda, případně dělat se řasa blízko zdroje osvětlení.Dokonce hlavně v létě, když je více odraženého světla od okna, dávám těsně pod zářivku modrou fólii, kterou posouváním a překládáním "ladím". V optimálním případě pak akvárium nemusím dlouhé týdny vůbec čistit a měnit vodu (akvaristé nekamenujte mě), voda se čistí nějak sama, jen když začně přibívat bobků, tak je vysaju (ponorné čerpadlo na baterie přes ponožku) a vyměním uhlí a granule ve filtru.

figurek*
hodnocení

0x

řasy mohou být rovnou v krmivu pro rybičky.

Možná by pomohlo jiné krmení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]