Nejste přihlášen/a.
Osvědčily se někomu a nevíte, kdo ji v Praze prodává levnějí. Veterináři na nich doslova sprostě vydělávají, našla jsem na internetu u nějakého veterináře na Moravě cenu 198 /pejsek do 5 kg/, bohužel mi ji nechce poslat a náš veterinář chce za ni 690.
Ne, volně ho lékárny nemají. Prodá Vám ho veterinář, nebo na předpis od veterináře ho pro Vás lékárna může objednat.
Je to insekticid který jde přes játra a ledviny. Veterinář by měl napřed ověřit, jestli ho Váš pes může dostat.
Děláte dobře. U obojků a pipet účinné látky zůstávají jen v kůži. I tak je hodně psů, kteří je nesnesou. Navíc když se ukáží potíže po nasazení obojku, můžete ho sundat. Pipety zase ještě dva dny jdou z kůže vymýt. S tabletkou která už prošla žaludkem neuděláte nic. Já používám Kiltix, blechy nemá vůbec, klíště měla jen jedno za celou sezonu.
Souhlasím s Monou, kopíruji z veřejného slovenského fóra.
Nuž, my sme práve mali to Bravecto a napriek tomu aj kliešte :hmm: Po dlhšom čase podávam správu o našej Jenny, ktorá po podaní Bravecta takmer umrela... Trvalo 7 mesiacov, kým sa jej stav začal ako tak stabilizovať... nejdem sa tu bližšie rozpisovať o celom našom trápení, ktoré sme s ňou mali. Bolo to strašné obdobie plné smútku, sĺz a výčitiek, že sme tabletku podali všetkým našim babám. Jednoducho sme verili veterinárovi. Ak má niekto zvyšných takmer 3 000 eur na následnú liečbu, tak nech tie tabletky podáva aj naďalej. My už nikdy viac... Prostredníctvom veterinára sme rokovali s výrobcom úžasného Bravecta a aj s distribútorom pre ČR a SR. Veterinár veril, že nám aspoň polovicu nákladov za liečbu preplatia, keďže ten otrasný zdravotný stav bol po podaní tabletky (kedykoľvek môžem veterinárne záznamy poskytnúť ako doklad). Žiaľ, nakoniec nám boli ochotní uhradiť len naozaj smiešnu sumu a to ani nie vo forme peňazí...(neprijali sme to) chceli sme, aby aspoň pozmenili príbalový leták, keďže problémy mala aj naša dojčiaca sučka (a to malo byť bravecto bezpečné aj pre gravidné a dojčiace suky). Povedali, že leták určite nezmenia... :hmm: Jenny je stále na liekoch, môže žrať iba zajaca a zeleninu, vôbec nič iné... stále chodíme pravidelne na odber krvi, nemôže chodiť vonku, aby náhodou niečo nenachytala...po chemoterapii vyzerala otrasne, ale pomaly sa z toho dostáva a srsť jej začína rásť...
Otázka už je starší, ale problém stále aktuální, zvlášť teď na jaře.
Můj pes je celkem citlivka. V jeho příbuzenstvu se objevila nežádoucí reakce na pipety, tak jsem hledala něco s příznivými recenzemi. Vyhrál obojek Foresto. Tablety někteří používají s nadšením, ale ta zátěž na organismus tam je. Pokud je pes zdravý, nic se nemusí stát, ale pokud má k tomu předpoklady, následky přijdou. Někdo tvrdí, že tablety používá proto, že jsou nejúčinnější. Je to možné, protože látky z pipet a obojků se drží v podkožním tuku a kde je tuku méně (hlava, nohy), je pes méně chráněný. Proto může dojít k přisátí klíštěte. Já u svého psa najdu tak tři čtyři za celou sezónu. Ale pořád lepší, než riskovat větší zdravotní problémy. Stačí, že ho trápí záda. M.
Aja nevím, zda se nyní již dají tablety jen tak koupit, nebo je prodávají pouze veterináři. Ale každopádně se vyplatí spíš větší balení a to si rozdělit podle váhy psa. Někteří veterináři to tak dělí i v ordinaci a pak to vychází +- 200,-Kč na psíka do 5 kg.
Byly jsme ve Zverimexu, který vlastní mladá paní, dcera ženy, která má na jiném místě také zverimex. Obě chovají německé ovčáky. Paní říkala, Bravecto otestovali na svých psech. Že je úžasný, velmi účinný, špicovní, ale že by ho nikdy psovi nedala z preventivních důvodů. Na to že je to příliš velký driják.
další nesmysl, bravecto můžou užívat březí feny, je to jediný! přípravek proti blechám a klíšťatům který mohou březí feny. Naprosto bezpečný. Dávám ho feně, která měla problémy s játry a to už několik let a je skvělý.
Dnes jsem byla na veterině a také tam páničky kupovaly pro své miláčky tyto tablety, rozplývaly se, jak jsou účinné.
Nejdřív jsem myslela, že je také koupím (potřebovala bych jich ale 7), tak mne jednak odradila cena a pak jsem zapřemýšlela a říkala jsem si, že to se zvířátkům musí dostat do krve. Jsem ráda, že jsem si přečetla recenze, že to působí na játra a ledviny, to fakt nebudu našim miláčkům kupovat, vždyť bych je zabíjela. Blechy nemají s klíšťaty si hold musíme poradit s pipetami nebo obojkem. Fakt jsem moc ráda, že jsem si recenze přečetla.
Zoufík, moje pes nemá nic a také jsem táhala 4 klíšťata. Klíšťata neprožívám. Až blechy! Ty jo! Ty prožívám s pipetkou za krk.
Blešíku, napište, jak to funguje.
babkazov - Jak funguje co? Nikde to tu nevidím, jestli ten obojek a spot, tak nefunguje. Náš pes je věčně obalený klíšťaty, ale i pes může dostat boreliózu, i když je odolnější. Stejně mám pořád nejistotu, jestli ji dávno nemá, nevím, jak se na psovi projevuje, ale hned na své 1. narozky změnil prudce povahu, přestal být hravý (bavilo ho to pár minut) a začal být líný. Na začátku procházky se často obrátil a šel sám domů, i když se tak těšil a to má i dnes. Byla jsem s ním tehdy na veterině, jestli nemá něco se srdcem, veterinář řekl, že ne a koukal na mně, jak na zpovykanou pejskařku.
Tak já jí koupila včera za 540,-. Doufám, že bude účinná, neboť už nevím co bych dělala. Máme postelovou mazlici, ale bohužel sousedy dobytek (pes zablešený, zdredovaný a špinavý) a společnou chodbu z které si dělají kotec. Pipetky již nepomáhají, obojek by vadil i mě a chudák malá se stále drbe, já stále peru a stříkám pelíšky (+ skoro celý byt) a to jen přes tu chodbu proběhne.
tigra - No, to je komedie! To mám dávat do kupy všechny psi v okolí? Každý tu má psa, někdo i tři. Dřív, když byl pes mladší, tak jsme přišli na to, že vymetl pelech jednomu zablešenému psovi, kdykoliv šel manžel ho vyvenčit a nechal ho na volno. Potom, když ho měl už v těch místech na vodítku, tak blechy ve velkém ustaly. Teď už má 10 let a od domu daleko nechodí, dokonce často ani na tu procházku nechce. Máme i kocoura a je zajímavé, že ten blechy nemá. Letos jsem oběma koupila ve Zverimexu doporučovaný obojek Beaphar a spot Frontline, který dávám psovi mezi lopatky léta a byla spokojenost. Letos kocour přišel za týden bez obojku a pes je plný blech i klíšťat. Klíšťat vybíráme, s blechama je to problém, nakonec jsem ze psa udělal skína (teda až na hlavu a nohy, abych ty blechy líp viděla. Chudák se mohl udrbat. Teď se zdá, že jsou buď pryč, nebo zbyla jen nějaká mrška, kterou jsme nenašli. Vyprala jsem oba pelechy, všechny potahy, všude vysála a vytřela. Pak přišlo to podstatné. Pořádný průvan v celém bytě, všechny dveře dokořán, mohla jsem si to při teplém počadsí dovolit několik hodin a zdá se, že jsou zase pryč. Nic nestříkám. Podle prodavačky se nikdy blech v bytě nezbavím, protože nežijí na psovi, ale mají hnízda v bytě a na psa chodí jenom hodovat. Nějak se ty jejich prostředky prodávat musí, že? Když jsem jí oponovala, tak se až rozčílila, že jim to říkali na školení (jistě na školení výrobce, nebo distributora). Za ty roky bez jejich přípravků, bychom museli už chodit po kolena v blechách! Nejlepší radar na blechy jsem já sama, chutnám jim asi víc než pes, jak mám kousanec, tak má pes blechu.
Dnes jsem byl u veterináře v Polsku,ptal jsem se na bravecto,chytil se za hlavu a jednoznačně pravil,vy chcete přijít o psa.Podívejte se na geogle jak lidi vyváděj v Holandsku a Německu.Psi jim hynou.
No, vidíte. Já jsem vloni dala půlku, půl dostane letos, až bude třeba, protože pohoda veliká. Před 14ti dny jsem měla řeč s veterinářkou a ta říkala, že tenhle výrobek byl testován na koťatech a štěňatech a nic se nestalo. Ona že sama svým psům Bravecto dává už 2.rok. A že když sečte všechno, co na psa patláme a stříkáme, bude toho více, než v tabletě.
Účinné látky z obojků a pipet se usazují jen v kůži - přesněji v lipidové vrstvě psa, nejdou přes vnitřní orgány ...
Tedy to jedno není.. obojek a ani pipeta nezatěžuje vnitřní orgány, jako prášek, který musí projít zažívacím traktem kde se v žaludku rozpustí. Vylučuje se přes játra velmi dlouho. Proto má tabletka dlouhodobý účinek. Potíže které se dostaví třeba půl roku po podání tablety už nikdo s Bravectem nespojuje. A to je chyba.......
No tak jsem loni řešila přesně ten samý problém. Pes zablešený a nic nepomáhalo. kupovala jsem obojky za 500 korun a pes se drbal stejně. Všelijaké spraye a tak dál. A pak jsem zrovna zde položila otázku. A někdo mi poradil tuto tabletu. Koupila jsem u veterináře a rozpůlila, můj pes je malý. A byl rázem konec. Tu tabletu jsem koupila loni v červenci, dala půlku a pak druhou za 6 měsíců. Pes celou tu dobu blechy nemá. Ani teď ještě ne, ale chystám se znova zajít k veterináři. Takže na 10 měsíců stačila jedna tableta. Pes je bez blech, domov také, protože ty blechy asi vychcípaly. Já od té doby ničím nestříkám ani zvířata, ani koberce, což jsem dříve dělala každý měsíc a chudáka jsem pořád mordovala ve vaně a šampony a obojky a "stříkadla", po kterých kýchal a válel se po zemi, asi ho to svědilo. Tak teda nevím, ale podle mne je to daleko méně chemie a pejsice je v pohodě. Veterinář mi tenkrát řekl, že to jediný opravdu působící prostředek v dnešní době. A půlit to klidně můžete, já se ho na to zeptala a navíc to mám odzkoušené. Takže to vyjde asi na 3 stovky na půl roku. Td pes blechy nemá a tak počkám, až se začne drbat a pak teprve zasáhnu.
Tady vkládám důkaz, že si nic nevymýšlím.
Ale Suzy, nemusíte nic dokazovat. Nikdo přece netvrdí, že se každý pes po požití této tablety otráví. Spokojených majitelů čtyřnohých uživatelů je spousta. Těch nespokojených jen zlomek. Já se rozhodla (za svého psa ) to riziko nepodstoupit.
Veterinář nemá důvod vás od testovaného přípravku odrazovat. Zvlášť, pokud zná zdravotní stav zvířete a vaši neutěšenou hmyzí situaci.
Netvrdím že každý, ale hodně veterinářů tuto tabletu doporučí. Účinek je jistý, majitel pacienta spokojený a jestli snad játra pejska tu zátěž nevydrží, má pacienta, pro kterého se budou kupovat léky na zbytek jeho psího života.
Ani já bych to neriskovala. Naštěstí nám spolehlivě zabírá obojek Kiltix. Když pes chytil tu havěť od psího kamaráda, dala jsem mu nový obojek a do tří dnů byl pokoj. Každá bleška která byla někde ukrytá a přišla se na psa napít, umřela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.