Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrtelná nemoc

Od: lucie* odpovědí: 7 změna:

Je zde hodně chovatelů koček,tak třeba má někdo podobnou zkušenost.Dnes nám v rodině zemřela kočička.*plac*I když byla čistokrevná britka,tak žila venku na zahradě,někdo jí vyhodil.Synovec jí viděl a po dohodě si jí vzali domů.Dostala "vstupní"prohlídku u doktora a pěkně se sžili s kocourem.Teď po třech měsících začla pokašlávat a šli k veterináři dokonce dvakrát,protože to pořád nebylo lepší.,ani po antibiotikách.No a dnes se jí ten kašel tak rozjel,že se jim zadusila v náručí.Prý ten zápal plic už nešel zastavit...má někdo podobnou zkušenost,že ani doktor nestihl pomoci?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tarantel*
hodnocení

2x

Jste si jisti, že šlo o zápal plic? U britek bývá časté onemocnění srdce HCM, jedním z příznaků je dušení.

lucie*
hodnocení

Takhle mi to jen stručně vzkázali-pokašlávala,tak utíkali k veterináři začla léčba a zdálo se jim,že se to spíš horší ,tak tam šli znova...no a dnes,konec.Vím,že u šlechtěných plemen je hodně takových problémů nemocí,ale takový rychlý průběh?

tarantel*

Víte to je takhle těžko říct, navíc když je to svědectví z druhé ruky. Kocour mohl být celkově oslabený, zápal plic samozřejmě může zabíjet, může tam být x dalších příčit a veterinář se mohl mýlit nebo to mohl být blbec. Já mám zkušenosti se zápalem plic jen u pejska a ten se z toho vykřesal. U koček ne. Ale asi záleží na celkovém zdravotním stavu.

doplněno 26.01.16 23:12: Tak jsem našla toto: goisovka.cz/... cituji: Vysoce virulentní kalicivirus je původcem systémového onemocnění s mortalitou až 40 %. Postihuje především dospělé kočky a může způsobit smrt už za 24 hodin po prvních příznacích nemociVíce zde: goisovka.cz/...

hodnocení

2x

Moji mladí šli na očkování s tříletým britem Maxem. Cirkus dostat ho do přepravky, cestou cirkus v přepavce, cirkus v ordinaci, cirkus dostat ho zpět do přepravky. A najednou, na chodbě před ordinací, v přepravce ticho. Vrátili se do ordinace a Max byl mrtvý. Dvě veterinářky si ho tam nechaly, aby se podívaly, co se stalo. Část srdíčka měla zbytnělou stěnu a na části byla stěna tenká jako papír. A ta ten zvýšený tlak a zrychlený tep ze stresu, nevydržela a praskla.

Smrtelná nemoc

renataj
hodnocení

1x

Také mi před rokem umřel na zápal plic kocourek. Jmenoval se Míša a byl to mourek, můj milovaný mazlíček. Mluvila jsem s několika veterináři a všichni mi řekli, že ještě neviděli kočku, která by přežila zápal plic. Jde to tak rychle, že antibiotika ani nestihnou zafungovat. Do dnes mi Míša hrozně chybí. Má hrobeček na zahradě s dalšími mými předešlými kočkami a chodím tam za nimi.

stracena*

Nám taky v pátek umřel kocourek Kuba. Ale u něj už to bylo stářím a celkovým oslabením organismu. Sice pořád dobře jedl, ale nebylo mu to nic platné. Orgány odešly. Bylo by mu 1. května 21. Brečím jak želva. Pochovali jsme ho na zahradě k mámě a bráškovi.

pb®
hodnocení

0x
Přesně jak píše tarantel. U britek je onemocnění HCM, což je ztluštělá srdeční stěna. A jak známo, problémy se srdcem se mohou projevit i kašlem. Kočky na tohle umírají buď zcela nečekaně nebo pár dní po příznacích. A co jsem slyšela, bývá to i takový průběh, že se lidem kočka udusí před očima aniž by jí stihli nějak pomoct. Léčit se to nedá, je to vrozené, dá se to akorát testovat a musí se testovat opakovaně i dospělý jedinec. Genetický test na to není, jen sono srdce a v roce klidně může být kočka negativní a ve třech letech pozitivní. Proto já říkám, ať se lidi vykašlou na oblíbená a početná plemena jako britka a mainka a pořídí si plemeno, které není prolezlé kde čím. Já sama jsem tak po nepěkných zkušenostech udělala a mám doma zdravé kočky s báječnou povahou. Tahle byla nalezenkyně, tam se nedalo nic dělat, ale do budoucna je dobré vědět, čemu se buď vyhnout, nebo pátrat jen po roky negativně testovaných liniích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]