Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se čistí oči Maltézského psíka?

Od: kaja88* odpovědí: 4 změna:

Ahoj :) chtěla bych mít doma maltézáčka a dočetla jsem se že mu často slzejí oči a musí se mýt. Ale nemůžu nikde najít jak, pomůžete mi? *smich*:)

Předem děkuji za odpověď! ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

koule
hodnocení

2x
Kupte borovou vodu. Tampony na odlicovani posplichat a cistit jemnymi pohyby. .

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, toto plemeno je náročnější na péči i jinak - musí se každý den česat nebo i srst stříhat. Pokud jde o oči, tak se nejdříve musí vyloučit zánět spojivek a potom stejně každý den čistit - normálně to "slzení" stačí otřít např. kapesníkem k tomu určeným. Zdravím!

hodnocení

2x

Všem pejskům oči slzí. Psi i kočky mají slzy červené. Bílou srst maltézáčků a boloňáčku slzy zbarví rezavě. Na bílé srsti je to ihned vidět. Proto je dobře srst mezi nosem a vnitřním koutkem oka, vystříhat. I proto, aby se tam nedržely ospalky, ve kterých se množí bakterie, plísně a kvasinky. ;) Postačí mít doma balíček tamponků, které používají ženy na odličování. Tamponek navlhčit a vnitřní koutek oka vytřít. Klidně několikrát denně. To tehdy, když je oko bez problémů. Když slzí hodně, protože je sucho a prach a pyl a může hrozit zánět spojivek, pak se kape optalmoseptonex a očičko se otírá mokrým tamponkem mnohem častěji.

doplněno 24.01.16 10:16:

Když psi žvýkají, pak žvýkací svaly dráždí slzné žlázy a pes slzí. Proto se říká, že by psi neměli žrát kosti. Takže stačí žvýkací tyčinka a pejsek má hnědé pod očima. I proto majité těchto ras zavrhují granule. Jen jsou na omylu, že je to z trávení. Nene, je to ze žvýkání.

hodnocení

0x

je to zcela klasický problém věšiny maltézáků, boloňáků a bišonů. Já sama jsem se s tím potýkala dva roky, utratila spoustu peněz za vodičky, používala jsem i tu borovku, nepomohlo. V současné době má můj pes podobočím naprosto čisto, držím se dvou rad, které jsem, dostala od jedné paní a funguje to. Mimoto mi taky poradila, že pes potřebuje cítit blízkost u hlavy paníčka, takže se mnohdy po obědě natáhneme na gauč a nechám ho ležete vedle sebe na polštář.

Oči mu zásadně utírám pouze suchým tamponem ráno a večer. Vyloučila jsem ze stravy cokoliv z kuřete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]