Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče. Nemoc?

Od: tofee odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám doma morče cca 2 měsíce staré. Pár dní už moc nemůže chodit na zadní nohy blbě se mu chodí. Dříve chodil normálně aji utíkal.. Ale teď se stává že když leží potom až se chce postavit začne "pískat" a leží na boku zadní nohy má u sebe a nemůže se hnout. Myslíte si že je to u morčat normální? Nebo je to nějáká nemoc? Ještě dodám že morče je od rodičů kteří jsou sourozenci možná to může být i tím ale nevím. Děkuji za jakoukoliv odpověď :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, normální to není. Morče má hodně křehkou páteř a stačí mu pro její poškození jen pád z malé výšky - toto vypadá na ochrnutí na zadní nohy.

Neupadlo Vám na zem? Prý stačí výška okolo 20 cm a může se to stát. Zdravím!

doplněno 15.01.16 15:25:

Tak ho odneste opatrně na veterinu a doufejte, že tam pomohou.

tofee
hodnocení

Ne právě že nám nikdy nespadlo ani z malé výšky. Vytahujeme ho ven a normálně si sním hrajeme ale nikdy nespadlo..

ria*
hodnocení

2x

Normální to není, může to být epilepsie, nebo cokoliv jinýho, co veterinář?

tarantel*
hodnocení

1x

Samozřejmě, že je "naprosto normální", když se nějaké zvíře nemůže postavit nebo bolestí kvičí. To je přeci naprosto v pořádku, nebo Vy to tak snad nemíváte? A mozek jste nechal/a kde?

doplněno 15.01.16 21:33:

A co takhle zeptat se veterináře? Já jsem naprosto klidná, že je lidem lhostejné utrpení zvířat a nejen zvířat, na to už jsem si dávno zvykla.

tofee
hodnocení

Jen se ptám -_- Zkušenosti s morčaty nemám tak zase klid..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]