Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shiba inu?

Od: reicee5* odpovědí: 15 změna:

Ahoj,

může mít štěně Shiba inu černý čumák?

- ukázka fotografie

Shiba inu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lola*
hodnocení

2x

Tak to těžko říct..=) Ale neodpustím si tu poznámku..=) Ten je taaaaaaaaaaaak roztomilí..=))*hi*

reicee5*
hodnocení

Shibinky jsou boží.. Koukáme po netu, kde by se to dalo zjistit, ale nikde nic.

lola*

Zkuste veterináře..=) Nebo přímo chovatele..=) Ti by to snad mohli vědět..=) Víc fakt nevím..*nevi*

reicee5*
hodnocení

Dobře. To je dobrý nápad. Děkuju

lola*

Opravdu není za co..=) Ráda pomůžu..=)

hodnocení

2x

hvezdahane.wz.cz/... Při všech barvách se preferuje světý čumák, brada a náprsenka. Tedy chovný pes/fena, by tmavý čumám neměl/a mít. Bude čistokrevný, ale nebude choivný. *hej*Ale nádherný je! Přečtěte si něco o povaze, ta mi příjde důležitější, než barva nosu

doplněno 13.01.16 16:57:

Jestliže má předky chovné, tedy s průkazem původu, je čistokrevný, ale nikdy chovný nebude. Bude mít třeba PP, ale jen jako doklad o jeho původu, ale štěňata po něm už mohou získat PP. Čistokrevný bude, protože má čistokrevné rodiče, ale sám má vadu. Jestliže nechcete chodit na výstavy a stát se chovateli s chovnou stanicí, pak není důvod proč si ho nepořídit. ;)Ale připomínám, není to žádný mazel. Je to důstojnost sama.

reicee5*
hodnocení

O povaze jsme četli mnoho jen nás zajímal ten čumák.. Celkově jsme o nich četli hodně jen přítel nechce s černým čumákem, že není čistokrevný.

- Tak proto mě to zajímá

doplněno 13.01.16 17:01:

Samozřejmě, že ho nechceme na výstavy a pro to, abychom se stali chovateli, ale pro to aby se stal součástí našeho života :)

Babko, cituji z Vašeho odkazu: nosní houba černě zbarvená je žádoucí.

doplněno 13.01.16 20:18:

Aha, už chápu, pejsek má černé chlupy na čeníšku. Ale ten je nádherný!

pb®
hodnocení

1x

Černou nosní houbu zcela jistě, s jinou barvou snad ani není. Jestli černé chlupy toť otázka, zkuste si na netu najít a přečíst standard. Jestli má být s PP, ptejte se poradce chovu, jestli bez, tak je to stejně jedno.

hodnocení

0x

To je krasnej medvidek-----k umazleni!

daniel*
hodnocení

0x

Může - čistokrevný je, jen to není přiliš časté - jak je psáno výše na výstavách by nejspíše neuspěl protože není podle nějakého vedeného "vzoru" nic méně čistokrevný je, je zvláštní tím že má něco co jiní nemají, něco jako když má nějaký pes ucho jiné barvy nebo "ponožky" jako srsn na všech packách kontrastní barvy ... - já bych ho vzal :-D

stracena*
hodnocení

0x

No já jsem si přečetla, že může mít i tmavší masku, která věkem zmizí, nepřetrvává.

hodnocení

0x

Dcera ho má. Každý ho obdivuje, ale většího vola jsem nepotkala. Ani za x let si nezvykl, že k nim chodím a občas byl i u nás. Jak někdo přijde, tak je vyděšený na smrt a zaleze pod lavici. Akorát ke mně přilez na gauč, když mladí šli tancovat, ale příště zase vyklepanej! Tím nechci říct že jsou všichni takoví, taky maj různý povahy.Ten na obrázku je krásnej i s černým čumákem.

reicee5*
hodnocení

Mě se strašně líbí i s černým čumákem...

- pro informaci tenle je stažený z googlu...

Já bych si vzala Shibu klidně s černým čumákem, co na tom záleží on je prostě nádhernej tak jak je..Jen přítel prostě chce s bílým, ale snad ho to brzy přeje..

hodnocení

0x

Rejcee, vaše vyjadřování je velice pěkné, mazlivé, citové, citlivé. Je vidět, že taková jste. Srdečná, kontaktní. Několikrát vás upozorňuji na povahu tohohle pejska. Až se na vás, když ho budete chtít pohladit, pes pohrdavě podívá a zhnuseně se odtáhne, budete smutrná a zklamaná. On to takhle určitě udělá. Věřte mi. Budete smutná. *hej*Už je polovila ledna, únor je krátký a příjde jaro a s jarem výstavy. Zajeďte se na některou podívat. Podívejte se na rasu, která se líbí příteli a koukněte se, jak se pejskové chovají ke svým lidem a také k cizím. Koukněte i na pejsky, které vidíte jen na obrázku, v reále. Na jejich projevy, na jejich chování. Když pejska vyberete, budete ho mít 12, 15 let. Tedy kus života.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]