Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý pes si dovoluje na velké psy

Od: aja1946® odpovědí: 25 změna:

Jde s tím něco dělat? Dovršil dva roky a jakmile vidí velkého psa, okamžitě zle vrčí, proto ho pouštím z vodítka jen tehdy, když mám jistotu, že v okolí žádný není. Nepomáhá fuj, položení hlavy na zem ani zvednutí. Je třeba ho to odnaučit, aby mu nehrozilo nebezpečí, některý velký pes by mohl zareagovat. Děkuji za ev. radu.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemá s velkým psem nějakou negativní zkušenost? Tohle prckové dělají ze strachu.

doplněno 06.01.16 22:10:

Příčinu tedy máme. Odnaučit ho to bude myslím těžké až nemožné. Snad poradí jiní. Zkuste se seznámit s někým, kdo má psa velkého, ale troubu, který vašeho nepolkne. Na něm si může vyzkoušet, že velcí psi nejsou nebezpečí. Nebo se snažit co nejvíce vyhýbat.

hodnocení

Bohužel má, jednou se na něj jeden vrhnul, kousnul ho a jeho panička mi ještě vynadala, proč ho mám na vodítku, že to jej pes nesnáší.

hodnocení

2x

Tohle vyřešit nejde. Toto je napoleonský komplex daný malým psům. Čím větší pes, tím větší vztek náš prcek dostane. Navíc, kdyby mlčel a klidil se mu z cesty, to ne! Začne vřískat a někdy, když rozumím, tak zjistím, že strašně sprostě nadává. Tož, takové výrazy! A když už si myslím, že dostala rozum a zklidním ji, ohluchne ke všem pokynům a alespoň si jde čuchnout toho vzduchu, kudy velký pes prošel. :-D Když přitáhneme a něco povykujeme, pejsek má pocit, že ho přitahujeme proto, protože jsme v ohrožení a chceme jeho obranu. Proto reaguje se zvýšenou vášní zabijáka. *hej*První pes, knírač malý, měl výchovu a zkoušky. Byl na velké psy na cvičáku zvyklý a přesto takhle vždycky vyváděl, když jsme potkali cizího halamu. Jednou jsme se vraceli ze stop od řeky a z posledního domku, ze vrátek vyšel velikánský německý ovčák. Nikde nikdo, jen Andy navolno začal vřískat jako hysterka a tancovat kolem něho. Krve by se ve mně nedořezal! Ze všech sil jsem zařvala: "Kde máš pána, mazej domů!" A ten obrovský dobrák se obrátil a pomalu se loudal domů. A Andy mu vřískal za zadkem. Ale jak překročil hranici mezi sloupky v brance, konec srandy, začalo náboženství. Otočil se, celé postavení hlavy se mu změnilo. Naštěstí ten můj prcek, 35 cm, pochopil a letěl vřískat kolem plotu. Tak chvíli lítali kolem plotu a strašně sprostě si nadávali.

culdabulda1*
hodnocení

1x

- nebylo někde nedávno v nějakých zprávách něco o zakousnutém jorkšírovi velkým psem? - Podle mne se to stát klidně může, ať je pejsek vychovanej nebo ne. Natrefíte na nějakého psího gaunera a nerváka a neštěstí je hotové.

Nikdy nevíte, co psovi "přeskočí" v hlavě, takže já bych bez pepřáku nebo nějakého paralyzéru se psem na procházku ani nevycházela. A nebezpečně se porvat dovedou i velcí psi navzájem.

ria*

přesně.. já psovi věřím tak na 95% ale nikdy bych nedala ani toho nejhodnějšího k malému dítěti.. nebo děcko na něj položila.. to je prostě jako ruská ruleta.. a pes může být zvyklý, vycvičený, ale dítě chytne za fousek a nešěstí je na světě..

doplněno 15.01.16 21:48:

Dobrý den, nemyslím, to špatně, jsem milovník psů, ale nedá se jim nikdy na stopro věřit.. stačí nějaká vůně, chemie, něco - a rafnou, ať jsout to nejmiloučštějščí pejsci na světě.. a když jde pak o to položit nemluvně na psa.. o to se rači obracím a odcházím..

To už by byla polovina národa mrtvá!

hodnocení

To je blbost, jsou psi, kterým můžete dítě svěřit, např. mému bývalému ne, ač byl hodn a mazel, uměl se nmasrat, když se mu něco n elíbilo. Ale můj současný, ten děti miluje, každomu venku dává najevo, aby si sním hrálo a honilo, nmecháu se tahat zha ocas, za uši, prostě v dětech vidí bráchy a sestry.

culdabulda1*

- no jo - ale, co když ho špatně odhadneš? - lidský faktor, no ..

doplněno 16.01.16 20:03:

aja1946-

- já neříkám že ne - pokud psa znáte a umíte s ním jednat, proč ne? - nic proti psům nemám, mám je ráda - my jsme doma vždycky měli psy a jako děti jsme si s nimi hrály - ale před některými je nutné mít respekt.

Nebojím se ani velkých psů, pokud je potkám, ale vždy raději zůstanu stát a čekám, až si mne pes očichá. Snažím se vyvarovat prudkých pohybů a křiku - a ani malí, vzteklí ratlíci se v takovém případě o nic, kromě řevu, nepokouší. Ale když na psy klidně hovoříte, a nic neděláte, tak se uklidní.

Ovšem co dělat, když malý pes doráží na zlého velkého psa - to tedy nevím.

hodnocení

Nemohu to špatně odhadnout, když ho vidím, jak si nechá od dětí cokoliv líbit, on je vidí jako mládata, enchá se vytáhnout i z podválendy za ocas, pozná se to od malička jak se chová, tomuto posledního bych svěřila třeba i mimi

culdabulda1*
hodnocení

0x

asi neporadím - ale být Vámi, tak bych si raději pořídila nějaký "pepřák", protože nikdy nevíte, co může velký pes provést. Podle mne by měli mít psi při venčení povinně košíky, ale to je asi nemožné.

doplněno 15.01.16 11:37:

pepřák se nikdy neztratí ...

martinaa*

Nebylo by lepší prvně vychovat svého psa, aby poslouchal, než si kupovat pepřák na ty ostatní?

Cvičák a dobrého cvičitele, seznamovat psa s různými plemeny. Malí psi rádi provokují, a pak se mnohdy diví. Není to legrační (i když to tak hodně lidí bere - jééé, podívej, jak se ten prcek rozčiluje), je to jen znak nevychovanosti, zvlášť, když neposlechne pána a nezklidní se. A když se něco semele, pak jsou nešťastní všichni okolo.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, je to docela zajímavý, každý den na mého labradora malý pejsci štěkají.. On se na ně jen podívá a odšťouchne je bez štěknutí čumákem, a hledí si svého..je to dobračisko, ale ..před rokem na veterině přiběhla rodina s jorkšírkem, kterýho nadobro zakousl velký pes - přesně kvůli tomu, že provokoval.. Já bych začala socializovat na cvičáku, aby si zvykal na různá plemena..

martheczka*
hodnocení

0x

Většina malých psů to opravdu dělá - myslím, že ze strachu. Taky mám doma takového malého Napoleona. Na větší psy si dovoluje hlavně když je na vodítku. Už jsem mu pořídila i postroj, aby se mi neuškrtil. Ale jakmile se stane, že je na volno a najednou se v okolí objeví jiný pes tak ten můj ztuhne, naježí se ale neodváží se vystartovat proti němu. Jako by to vodítko bylo zárukou jeho ochrany, to si pak dovolí i několik centimetrů k jinému psovi a já ho musím násilím odtahovat.Chce to trpělivost a taky od malička seznamovat s většími psy, kočkami atd...

Malý pes si dovoluje na velké psy
hodnocení

Můj taky chodí na vodítku a když je bezpečně, ,pouštím ho proběhnout, odmalička mu říkám fuj, nesmíš, když vrčí na nějakého psa, ale je to houby platné a teď, co mu jsou dva půl, tak se to zhoršuje, prostě se mu nějakej nelíbí a už to jede a je zajímavé, že si vysloveně k nenávisti vybírá plemena, např. jack russely, ti jsou ale malí a pak hlavně bulteriery a právě těch se bojím, ne každý je vychovaný, n ěkteří mladí kluci je dokonce vychovávají k boji.

martinaa*

Váš pes zkrátka dospívá a tak bude zkoušet, co mu projde. Vás neposlechne. Za chvilku máte na krku nezvladatelného psa, který bude provokovat okolí.

Martino, přečtěte si moje předešlé povídání. Oba knírači malí byli na cvičáku vychovaní a přesto, když jsme potkali velkého psa, mimo cvičák, tak se chovali jako blázni. Tahle, Dorka, ta je vychovaná na sídlišti, mezi velkým množstvím psů. Umím ji hlasem zahnat, ale alespoň přejde do stopy, kudy velký pes šel a počuchá si vzduch, kudy prošel. A tiše a velice sprostě nadává. Malí jsou už takoví.:) Napoleoni. Musí dokazovat, jak jsou velcí, silní a nebezpeční.

tarantel*
hodnocení

0x

Zase se tady mele páté přes deváté o výchově. Je to o socializaci. Zvykejte ho na hodné, mírné, opatrné velké psy. Najděte nějakého "méďu"v okolí, nebo poproste někoho na cvičáku aby pejskovi ukázal, že velcí psi ho nechtějí sežrat a neublíží mu:). Tako z Vás musí cítit jistotu, že se o Vás může opřít a v případě potřeby ho ochráníte. Psa za projevy strachu NIKDY NETRESTEJTE. Ani povelem fuj nebo pokládáním hlavy. Celý problém tím jen zhoršujete, protože pes si Vaše nepříjemné chování spojí s velkým psem, kterého se bojí. Potrestáním se ještě nikdy nikdo strachu z čehokoli neodnaučil a povelem taky ne.

doplněno 15.01.16 19:28:

tady je hezký článek o tom: kklety.cz/...

doplněno 15.01.16 20:17:

No pak se nemají ti malí ratlíci bát, když se těch velkých psů koukám bojí i jejich majitelé*sok*, to se na ty malé pišišvory samozřejmě přenáší. Chodit preventivně s pepřákem, to možná tak pokud vím, že se v okolí pohybuje nějaký agresos na volno, jinak zbytečnost.

bigdog
hodnocení

0x

Tihle malí smetáci jsou strašní. Jediná možnost jak je odnaučit dorážet na velký psy je je prostě pustit. Většina nemá ani pud sebezáchovy takže doráží a provokuje i bez vodítka. To malé procenti zjihne a uklidní se sotva zjistí, že nemá pánečka za prdelí. Měl jsem šitcu křížence. Neustále všechny otravoval a dorážel. Pak jsem koupil mastina . Ihned co mastina uviděl tak ho kousl. To štěně si to zapamatovalo a až vyrostlo a šitsu zase otravoval tak ho mastin pocuchal tak, že šitcu přišel o oko a celkově byl jako z drtičky. No a pak šitcu dal pokoj a pochopil, že velký psy nemá otravovat a kolem mastina se div neplazil.

Velký pse, toto je ta nejhnusnější odpověď na světě. Nebudu se s vámi přít, každý víme svoje. Právě toto se tady snažíme řešit a vy napíšete takovou hrůzu! *plac*Je to tak, jak si to myslím celý život. Každý si pořizujeme rasu ke své povaze. Vy jste bezcitný surovec, když jste psa vychoval k takové reakci. Ve městě se spoustou lidí, dětí, malých psů. Všichni okolo, majitelé velkých psů vědí, že malí jsou raplíci a své psy vychovali tak, že velcí z malých mají plezír a mají s nimi trpělivost. Je to však náročnější a mají můj obdiv. Je mnohem snadněší velkého a nebezpečného psa ještě poňouknout. Že? Styďte se. *blee*

doplněno 16.01.16 07:20:

Navíc, jsem hluboce přesvědčená, že zakomplexovaní, neúspěšní sráči, si svůj neúspěch v životě, kompenzují zabijáckým psem. Čím větší a nebezpečnější, tím lépe. Pánovo sebevědomí s takovým psem po boku, vyroste až k oblakům. *hej*

culdabulda1*

babkazov - máte pravdu - taky mne jeho odpověď "nadzdvihla" - chudák ratlíček.

doplněno 16.01.16 12:09:

- vzpomínám si, jak naši v pohodě chovali rothwajlera spolu s nějakým teriérem - rothwajler přišel druhý - jako štěňátko a byl moc dobře vychovaný - na domácí si nikdy nic nedovolil a byl hodný.

hodnocení

Máte plnou pravdu a v tom to právě jde. Max má taky na sídliště velké kamarády, o kterých vím, že nic neudělají, ale běhá tu plno rotvajlerů a pitbulů samozřejmě bez vodítka i košíku většinou s mladýma klukama, kteří se opravdu cítí jako macho, nedávno jeden dokonce když jsme ho míjeli křikl vem si a já jsem raději Maxe, i když byl na vodítku vzala do náruče a vzala dráhu. Další zase nechal skákat rotvajlera na větev a řval trhej, strom už chudák zahynul. dokavaď tu budou tihle kreétni kteří si opravdu léčí nějaký komplex nebo naopak chtějí být nadčlověkem, bude se normální člověk musí bát o svého malého psa.. Vbaráku máme pitbula, je divokej, ale páníček mladej kluk ho vodí na vodítku a když ho míjíme vždy řekne hodnej, ten je malej

hodnocení

0x

Víte co mě zaráží a co nemohu pochopit? Že vůbec nikdo nereaguje na povídání bigdoga, velkéhopsa. Všichni se tváří, že je to vpořádku. Nikdo nemá výhradu k člověku, který nechal svým velkým a nebezpečným psem, porvat malou šicunku až tak, že jí vyteklo oko. Nikdo nedal ani krátkou větu soucitu s malým chlupatým chudáčkem, ani s jeho paní, která musela být v šíleném šoku. *sok* Hmhmhm, divné a ještě divnější. Co bigdog udělal, je naprosto vpořádku, ale že někomu chyběla věta, aby jeho vysvětlení dostalo logiku, to si všimnou a odsoudí všichni. *plac**plac**plac*

72mona3*
@babkazov - Za prvé: konkrétně já nereaguji, protože mi tento člověk za to nestojí. Za druhé: pokud bych i přesto něco napsala, bylo by mi to smazáno jako nepublikovatelné. A za třetí: nejspíš proto to ten bigblb psal. Jako provokaci.
Omlouvám se tazatelce, že nereaguji na její dotaz. Mona
culdabulda1*

babkazov -

" bigdog"je evidentně na svého bigpsa velmi pyšný a chlubí se tím, jak to nandal ratlíčkovi - ale jestli je jeho bigpes vychováván agresivně, třeba jednou potká nějakého jiného big-rváče, který mu taky pocuchá fasádu.

Co jinak chcete dělat? - nebezpeční bývají nejen psi, ale i páníčci - chcete je střílet? - já bych nosila ten pepřák. Ale už jsem jednou napsala - chudák ratlíček, to je asi tak všechno, co můžu říct.

doplněno 17.01.16 19:15:

pro zajímavost cituji z popisu povahy mastina :

Neapolský mastin se velice dobře zapsal jako domácí hlídač. Protože dorůstá velikostí i silou značných rozměrů, vypadá jako hrozivý protivník, avšak od přírody je v zásadě klidný, pomalý a rozvážný, ke svým lidem většinou přátelský. Cítí-li se v ohrožení, velmi nebezpečný a nezná přítele. K cizím nedůvěřivý, k jiným psům i k domácím zvířatům někdy agresivní.

z článku cs.wikipedia.org/...

emilka12*

Naše Baru to taky dělá.Zavolám ji ,,KE MĚ,, a odměním.Odvedu její pozornost a pomáhá to.Jen nevím jestli se naučí na ně nevijíždět nebo ji takhle budu muset cvičit neustále :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]