Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím, může mi někdo poradit, máme dvě vodní želvičky nádherné žlutolící, cca 8cm velké, máme velké želvárko, měníme vodu skoro obden, máme filtr,krmíme je granulkama a krevetkama, někdy hovězí srdíčka, je to asi tak 2 měsíce, co se jim na krunýřkách začly dělat bílé skvrny, když oschnou na suchu, vypadá to jako když máte usazený kamenec v konvici na vaření, nehtem se to dá odloupnout, vypozorovala jsem, že se jim to začlo dělat, když jsem jim do vody začla dávat želvíka (vápno na rozpuštení do vody), už ho od té doby nedávám, koupili jsme jim i UV žárovku, kterou jsme ze začátku neměli a poradili mi natírat krunýřky rybím tukem, ani to nepomohlo, může někdo poradit, děkuji, nechci, abych něco zanedbala.
Zdravím, jak vám žerou? Bez potíží? Bílé skrvny jsou na vrchní, nebo i na spodní straně krunýře? Jako častý jev se uvádí nedostatek vitaminů - léčba zahrnuje potírání krunýřů alkoholem a koupání v solném roztoku, ale úspěchy nic moc. Příčina jez 98% ve špatných podmínkách.
Není to plíseň? Mrkněte zblízka. Na tohle různé svinstvo zas hodně pomáhá potírání krunýře roztokem hypermanganu draselného.
Nejlepší bude navštívit veta. . Dá želvičce na místě i injekci (vitaminovou, antibiotika), pokud by to bylo potřeba.
Zkuste hodit kvalitní fotku, takhle je to jak věštění z křišťálový koule. .
Žerou dobře, až moc, jsou čilý, vše bez problémů. Bílé mají jen na vrchní části krunýřku, ale když to uschne, dá se to nehtem odloupnout, jako kamenec, nemůže to být z naší tvrdé vody?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.