Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý pes venku..?

Od: racheld odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, pořídila jsem si třetího psa s tím, že bude celoročně venku. Pes je kříženec (rodiče mají cca 12kg), bohužel pes nějak neroste a v 8 měsících má 4,5kg, má delší srst ale je hodně hubený. Na noc ho zavíráme do tepla (doma může být pouze v noci) a přes den je spolu s ostatníma. Moje otázka zní: Pokud bude hodně mrznout, zda by nebylo lepší psa přes den obléknout (svetr, bunda).

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takto malý pes není vhodný na celeroční chov venku - je mi ho fakt líto. :(

K oblékání - pokud se malý pejsek obléká v mrazech ven, je to lepší. U vás však bude problém, podle popisu není u psů přes den nikdo přítomen. Takže pokud se v oblečku pes spotí, navlhne, dostane se sníh pod oblek a roztaje,... bude pes ve studeném a mokrém oblečku - to je tak ideální na zápal plic. Asi by bylo lepší zajistit pro něj zateplenou boudu s množstvím slámy do které nefouká.

slzicka*
hodnocení

1x

Náš pes je také celý den venku, Není to gaučák, je hyperaktivní a doma by se zcvoknul a my asi taky. Ale má možnost jít si do vyhřátého sklepa, má tam pelech. Venku spí jen v létě, nejraději na houpačce :) Může spát i doma v chodbě, ale nedělá mu to dobře, máme podlahové topení a mu je doma horko. Přes den lítá po venku, když chce zaleze si do tepla. Odpoledne, jak příjdeme z práce a školy, jde za náma dovnitř do bytu, ale po večeři se už sune k sobě do pelechu do sklepa. Ve sklepě je 12 až 15°C, to je pro něj akorát. Doma máme 25 to je mu horko.

Můj názor je, že pes je venku rád, nesmíte ho ale uvázat k boudě, dejte mu po zahradě volnost, on se zabaví a poběhá, takže netloustne. Udělejte mu nějaký průlez do sklepa nebo garáže prostě někam, kde je teplota nad nulou, aby se mohl jít zahřát. Vařte mu kuřecí vývar, ne horký, ale s pokojovou teplotou. Krmte kvalitníma granolema.

Kde má vodu, když venku mrzne?

hodnocení

0x

Mi dělá zle pomyšlení na psa venku, v mrazech. Vím, že pes je na hlídání, ale přesto! Navíc štěně. Nebudu vám nadávat, je to váš pes, vaše zodpovědnost, vaše svědomí, váš soucit. Jen se zeptám, kdy jste naposledy odčervovali? Čím krmíte?*hej*To, že je malý, může znamenat, že kromě oficiálního psa tatíka, se vloudil ještě nějaký malý, ale šikovný čertík. Víte, že fenka může mít štěňata současně s pěti psy? Fenka malému přičapne a je to. *hej*Jestli vaše odrostlé štěně, ať už ve svetru nebo bez, není odčerveno, špatně krmeno a ještě na mrazu, to pomyšlení mi nedělá vůbec dobře! :(

racheld
hodnocení

Tak pes je odčerven tak jak má být. Krmeni jsou kvalitníma granulema (mapr, fitmin...) přidáváme maso. Samozřejmně jsem s ním byla na veterině a vše je v pořádku. A na veterině jsem probírala i to zde může být venku. Ve dne se neklepe zimnou. Boudu má zateplnenou a má v ní dřevitou vlnu a stejně spí venku na dece. Děkuji za Vaše odpovědi.

tarantel*
hodnocení

0x

Neoblékat, obleček provlhne a když pes nebude v pohybu, je to pro něj nebezpečné. Takhle malého psa bych venku v mrazech vůbec nenechávala, ale to je otázka Vašeho svědomí.

racheld
hodnocení

Děkuji za odpověď, no je venku přes den když jsem v práci jinak je v teple. :)

Obleček určitě ne, navlhne a psovi bude ještě větší zima než bez něj. Taky braní na noc domů do tepla není dobré Pokud ho chcete přes den nechávat venku, tak na noc do chladna (veranda, garáž). Střídání teplot je špatně.

borax*

No to je myslím to nejhorší co mu můžete udělat. Dát ho na noc do 24°C a pak ve dne ho vystrčit ven do třeba - 8°C. To ho raděj nechávejte venku pořád. Takto mu dost škodíte. Možná si to můžete vyzkoušet, seďte doma v zimní bundě a pak si jděte stoupnout na pár hodin na mráz. Pes, i takto malý, pokud je držen venku od jara, má na celoroční pobyt venku vybavení. Pokud má zateplenou boudu, je dostatečně krmený, vypadá v kondici, nehubne, nemá problém.

Jestli máte pocit, že hubne dál, nechejte ho celou dobu doma. Takovým šíleným střídáním teplot mu zaděláváte na problém.

Kdysi jsem znala trpasličího pinče, tak 4 kilového, drženého celoročně venku (to i mně přišlo drsné) měl boudu vycpanou až po strop slámou, do které se vždycky zavrtal. Ten psík zemřel v 16 letech na rakovinu...jinak žádné zdravotní problémy neměl.

bublina*
hodnocení

0x
Mám labradorku 30kg a je venku pouze přes jaro/léto, na zimu vždy schovaná. Jestli chcete, aby se Váš psík měl dobře, nechte ho doma...

racheld
hodnocení

No u boudy bych je nenechala nikdy uvázané.. každý pes má svůj prostorný kotec a zateplenou budou mají svůj oplocený výběh a taky velkou zahradu. Každý den venčím a vodu měmím 3x denně (když mrzne). Myslím si, že je venku rád. Jsou tam tři a jsou tak spokojení. Krmím normálně masem v zimě přidávám granule, takže dle mého názoru mají stravu kvalitní. :)

vendelin*

Psa máme celpročně venku a domů jde jedině když je silvestr a bouřka.Má zateplenou boudu a stejně spí venku.(ale je jiná vah.kat).Jak už tady psali určitě žádný svetr a velké tep.rozdíly.Vzít ho domů a pak ven do chladna.Zaděláváte si na malér.Pes který byl celoročně venku (a kvalitně krmen) má podsadu...možná by bylo lepší nechat ho s jedním psem ve výběhu.Když jim bude chladno zalezou do boudy a zahřejí se.Přeci 8 měsíců,občasné mrazy...byl bych na vážkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]