Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, přeji všem krásný předsilvestrovský večer a ptám se - poradí někdo osvědčený a hlavně účinný tip na moly? Objevilo se mi jich pár v pokoji, mám ho dohromady s bratrem a ráda nakupuji oblečení, takže ho mám opravdu asi hodně. Netuším tím pádem, odkud moli létají a rozhodně nechci kupovat naftalín, ten prosím nepište. Mám ve skříních sáčky s levandulí, ale evidentně je to molům šumák. Děkuji za tipy a rady.
Mola šatního jsem neviděl, ani nepamatuju. S molem potravinovým bojujeme neustále, vždycky si zřejmě přineseme novou generaci nebo nevím. Pro odlehčení tématu a inspiraci při řešení problému:
Chlápek vchází do prodejny hubících prostředků a nechává ci zavolat vedoucího. "Pane vedoucí, již jsem zde kupoval tři různé prostředky, jak se zbavit molů, a ani jeden nefungoval, stále tam ty moly mám. Můžete mi prosím vás konečně prodat něco co 100% zabere?"
vedoucí se začne prohrabovat ve skladu a brzo se vrací se silně zaprášenou krabicí, kterou otevře a v ní jsou malé kuličky Zhruba o velikosti 0,5mm.
"Tak tohle zabere stoprocentně." Povídá, když dává přípravek kupujícímu.
"Skutečně, a jak se to aplikuje?" ptá se zděšeně kupující.
"Jednoduše, chytnete toho mola, a jak ho budete držet mezi prsty, tak mu dáte jednu tu kuličku do tlamičky a přidržíte, aby ji pěkně spolknul." odpovídá vedoucí.
Zákazník se podivně ošije a pak se rovnou zeptá. "A nestačilo by, když už ho budu mít v těch prstech, že bych ho jen tak rozmáznul?"
"No, anebo tak." Přitaká vedoucí.
Nejprve podle fotek na netu zjisti,jestli jsou to moli z potravin,nebo šatní.Ti šatní se moc nevyskytují.třeba má bráška za postelí zapadlé sušenky,do kterých se molové dali.
Já mám v šatních skříních na ramínkách navléknutá taková kolečka z cédrového dřeva. Kdysi se mě pár molů objevilo a od té doby mám ty kolečka stále navlečená a už mnoho roků moli nemám.
Dobrý večer martinaa. V prvé řadě musíte prohledat skříně se šatstvem a zjistit zdroj ,co bylo moli napadnuto.Ten zlikvidovat, jinak se vám moli bodou objevovat stále.Nějaké lepicí lapače nestačí,stejněk se vám u zdroje budou líhnout další. A pak, jako prevenci používat osvědčený babský recept. Do skříní , na různá místa položit tuhá voňavá toaletní mýdla, s těmi moli vůbec nekamarádí a navíc vám bude prádlo krásně vonět.-osobní zkušenost. A v případě molů potravinových, opět zlikvidovat zdroj i za cenu, že spoustu nějakých potravin vyhodíte a pak prevenčně rozložit v potravinové skřínce bobkové listy, které musíte ale občas vyměnit, když přestávají intenzivněji vonět- taky osobní zkušenost. Léta úspěšně obojí používám a moli u mne nemají šanci. Tož,tak.
Jo, jo. Plný souhlas! Mýdla a bobek. V paneláku jsem měla plné nástavce oblečení pro dítě, které léta leželo a bojovala jsem s moly stále. Každou věc jsem vždy musela důkladně prohlédnout, aby v ní nezůstaly larvy, protože, než se vylíhnou, tak právě ony poškodí tkaninu. To byla vždycky prácička... Ale v paneláku bývali moli i v šachtě, v té látkové izolaci, tam jsem to stříkala a nakonec izolaci servala a vyhodila. Stoupačkama lítali do všech bytů. Ve zděném domě, jsem ho nikdy neměla, jedině moučného a co dávám bobek, tak se u nás nedrží. Taky jsem do skříní dávala vratič, do kousků silonek zavázala. Práci zdar!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.