Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes jsem v Praze pozorovala havrany, jak se slétají, pořád létali jak šílení dokola a vytvářeli strašně velká hejna, která pořád kroužila. Vypadalo to strašidelně. Když jsem hledala na internetu, nic moc jsem o tomto jevu nenašla. Proč to dělají? A stalo se, že by někdy zaútočili na lidi nebo na lidská obydlí?
Nekoukej tolik na horory. Oni nelítají "jak šílení", oni prostě tak lítají normálně. Hejna jsou někdy dost velká a pak tedy od nich hrozí lidem i nebezpečí: že budou po.s.r.á.ni; ještě o něco větší nebezpečí tohoto druhu hrozí z plně obsazených velkých stromů, na které si havrani posedají, pod nimi to někdy jen "mlaská". ![]()
Jinak se havrani dost bojí, zvlášť mimo města. Ve městě ještě snesou docela krátké přiblížení, ale v polích za městem ne.
Dobrý den, nemusíte mít obavu z útoku na člověka. Já je znám od dětství, resp. přes naše město létají každou zimu 2x denně. Jsou jich stovky, kolem sedmé ráno se houfují v parku na vysokých stromech, křičí a kálejí (hodně). Potom se zorganizují a odlétají na pole baštit. Okolo 16té hodiny se zase přes město vracejí zpět do lesa, kde jsou přes noc. U nás jim říkáme "ruské vlašťovky". Někde jsem zaznamenal informaci, že havran (nebo vrána) se může dožít až 300 let věku, což je zajímavé. Zdravím!
Zkuste havrany pozorovat a zjistíte, že mají svoji hodinu, kdy přilétají za potravou (kromě jiného i na skládky) a večer zas hodinu, kdy odlétají na nocoviště.
Dříve jsem bydlela v Chabrech a havrani létali na skládku mezi Chabry a Ďáblicemi..a pak na nocoviště někam ke Kralupům nebo na Veltrusy. Teď bydlím u Nymburka a hejna havranů létají přesně ve stejnou dobu jako v Chabrech..jen zatím nevím kde nocují.
Lidská obydlí nenapadají (to jen ve filmech
) ale pokud máte na zahradě ořešák rádi pomohou se sklizní..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.